Η ελληνική κοινωνία και πολιτεία δεν θα επιτρέψουν να ξαναγεννηθεί το ναζιστικό μόρφωμα, δήλωσε αναφορικά με τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Secret», με τον Παναγιώτη Τζένο.

«Ήταν εξαιρετικά αποκρουστική η εικόνα από νεαρά παιδιά να χαιρετούν ναζιστικά μέσα από το σχολείου τους. Θυμίζω ότι αυτός που έστειλε στη φυλακή τη Χρυσή Αυγή, αυτός που έθεσε το θέμα ήταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και επί κυβέρνησης ΝΔ ολοκληρώθηκε και η δίκη της Χρυσής Αυγής. Όμως η υπόθεση της καταδίκης του ναζισμού είναι μια υπόθεση της κοινωνίας και του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων και σε αυτό θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Το δεύτερο μήνυμα είναι ότι κανενός είδους βία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία, η βία είναι ότι χειρότερο μπορεί να παράξει ο άνθρωπος και δεν γίνεται ανεκτή σε μια δημοκρατική κοινωνία», επεσήμανε.

Σημείωσε πως δεν θα γίνει ανεκτή καμία μορφή βίας ενώ είπε ότι η ΕΛΑΣ έκανε άριστα τη δουλειά της, καθώς έκανε 11 συλλήψεις και 59 προσαγωγές, ενώ τόνισε πως βρέθηκαν όπλα.

Για την ενδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων

Αναφορικά με τις ανακοινώσεις που έκανε χθες ο κ. Θεοδωρικάκος για την ενδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων, διευκρίνισε ότι στην Αττική θα ενισχυθούν με 1.026 αστυνομικούς, καθώς το 70% της εγκληματικότητας είναι στο λεκανοπέδιο.

«Ο λόγος που κρίναμε ότι πρέπει να υπάρξει μεγάλη ενίσχυση στο Λεκανοπέδιο της Αττικής είναι ότι εδώ ζουν 5 εκατομμύρια άνθρωποι, υπάρχει το 70% της εγκληματικότητας αλλά υπάρχει μόλις το 30% της Ελληνικής Αστυνομίας και καθώς στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχει το αμετάθετο, δεν μπορουμε δηλαδή να μεταθέσουμε Αστυνομικούς εφόσον οι ίδιοι δεν το έχουν ζητήσει, είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε άλλους τρόπους ενίσχυσης της δύναμης της Αστυνομίας στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου», διευκρίνισε ο υπουργός.

Παράλληλα, είπε πως από την 1η Νοεμβρίου προστίθενται 100 νέες περιπολίες κάθε νύχτα που είναι κρίσιμες στη μάχη κατά του εγκλήματος, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός έχουν προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών.

«Δεν μ’ αρέσει να κλείνω τα μάτια μου στα προβλήματα ούτε να βάζουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, οι πολίτες μας έχουν ψηφίσει για να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και η ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση μας έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών άρα θα δώσουμε τη μάχη παντού, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε μέρος το Λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δεν υπάρχει περιοχή της Ελλάδας που να μην την στηρίξουμε απλώς αυτή τη στιγμή αξιολογούμε και ιεραρχούμε το Λεκανοπέδιο ως απόλυτη προτεραιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τέλος στη γραφειοκρατία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ θα μπει τέλος στη γραφειοκρατία και θα απαλλαγούν δυνάμεις της αστυνομίας που εμπλέκονται σε αυτές τις διαδικασίες.

Για τους αντιεμβολιαστές

Για τους αντιεμβολιαστές, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: 

«Η Ελλάδα είναι μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα, μια χώρα στην οποία οι νόμοι επιτρέπουν στους ανθρώπους να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους, όποιες και αν είναι αυτές. Άρα ακόμα και αν κάποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, δεν συμφωνεί με τον εμβολιασμό ή έχει οτιδήποτε στο μυαλό του μπορεί να εκφράσει την άποψή του αυτό δεν είναι πρόβλημα από νομική άποψη, έχει την ελευθερία να το κάνει.

Αυτό που κανένας δεν έχει την ελευθερία να κάνει είναι να συκοφαντεί, να λεει ωμά ψέματα από τα οποία ψέματα τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και η δημόσια ασφάλεια ή ακόμα χειρότερα να οργανώνει απάτες όπως είναι κάποιοι που μαζεύουν χρήματα από τους πολίτες ή τουλάχιστον επιδιώκουν να το κάνουν για να μηνύσουν το κράτος, τη κυβέρνηση γιατί το κράτος έχει οργανώσει τον εμβολιασμό, έχει οργανώσει το πώς θα είναι η ζωή μας απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού όλα αυτά που έχουμε κάνει και έχουμε αποφύγει τα χειρότερα. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό».

Αναφορικά με την έρευνα για τα αντιεμβολιαστικά sites, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα, έχουν ήδη γίνει ανακοινώσεις από τη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος αλλά κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις ζητούσαν από τους πολίτες να τους δίνουν χρήματα προκειμένου να κάνουν μηνύσεις στο κράτος.

Ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα για αυτούς που ζητούσαν χρήματα για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Για δημόσιες συναθροίσεις και πανεπιστήμια

Τόνισε πως είναι υποχρέωση της πολιτείας να διασφαλίζει τον νόμο για τις δημόσιες συναθροίσεις, λέγοντας ότι δεν μπορούν να κλείνουν τους δρόμους.

Αναφερθείς στη φύλαξη των Πανεπιστημίων, είπε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί ενώ ανέφερε ότι την ευθύνη για την τάξη στα ΑΕΙ έχουν οι πρυτάνεις.

Ερωτηθείς αν είναι στο σχεδιασμό τους η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στα Σώματα Ασφαλείας, ο υπουργός τόνισε ότι έχει εμβολιαστεί ένα πολύ σημαντικό ποσοστό στελεχών και μελών της Ελληνικής Αστυνομίας, προσθέτοντας ότι προς το παρόν δεν αντιμετωπίζουμε θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: