Γιατί ο Τσίπρας αντέδρασε αμέσως στην ανακοίνωση του διαγγέλματος Μητσοτάκη - Τι ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ
Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι «η κυβέρνηση τα έχει χαμένα»
Η άμεση αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα –ότι θα απαντήσει στον πρωθυπουργό αμέσως μετά το διάγγελμα- δείχνει την απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «μην επιτρέψει άλλο την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος της πανδημίας».
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι συνεργάτες του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αναφέρουν ακόμα ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται να τα έχει χαμένα εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των νεκρών στην χώρα αλλά και γιατί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τους ανεμβολίαστους να απομακρύνονται από το κυβερνών κόμμα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με μία ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Μετά από τόσα διαγγέλματα αυτοθαυμασμού, με πανηγυρικούς για τη νίκη επί της πανδημίας και για το τελευταίο μίλι, αύριο ακόμη μια παράσταση, με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο. Ως εδώ όμως η κοροϊδία.
Αμέσως μετά, θα κάνω δημόσια δήλωση σε όλα τα ΜΜΕ».
Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός και πάλι θα επιχειρήσει να διαχειριστεί επικοινωνιακά την κατάσταση ενώ η χώρα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε θανάτους.
Οι ίδιοι άνθρωποι παραπέμπουν μάλιστα στα στοιχεία τα οποία έχουν καταθέσει μαζί με την επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή όπου δίνεται έμφαση στα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) .
Σύμφωνα με τα στοιχεία του, η Ελλάδα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας, ενώ μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Νοεμβρίου οι νεκροί ξεπέρασαν τους 800 και η χώρα μας βρίσκεται (μαζί με κάποιες χώρες της ανατολικής Ευρώπης) στην πρώτη θέση της ΕΕ σε θανάτους ανά εκατομμύριο .
Ακόμα επισημαίνεται ότι στην πρόσφατη αναφορά ( 12-11-2021) του John Hopkins University ( Our World in Data) , η Ελλάδα καταγράφει 73,28 θανάτους/εκατομμύριο τη βδομάδα , ενώ η Κύπρος 16,74 , η Ιταλία 10,75 , η Πορτογαλία 7,97 , η Γαλλία 7,09 και η Ισπανία 6,53.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ακόμα ότι η κυβέρνηση φοβούμενη το πολιτικό κόστος τάσσεται κατά της υποχρεωτικότητας των υπαλλήλων που έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες, όπως είναι οι κληρικοί και οι ένστολοι.