Μπακογιάννη: Υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών – Ο καρκίνος δεν πρέπει να είναι ταμπού (Βίντεο)
Τι είπε για τα δύσκολα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη και την οικογένειά της
Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και την εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» παραχώρησε συνέντευξη η Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας μίλησε για την ασθένεια του καρκίνου, την κατάσταση της υγείας της, την πολιτική σταδιοδρομία αλλά και για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
«Δεν μου χαρίστηκαν πολλά πράγματα. Η μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου ήρθε μετά τη δολοφονία του Παύλου. Εκεί πλέον είσαι υποχρεωμένος ή να σταθείς ή να εξαφανιστείς. Και εγώ είχα δυο μικρά παιδιά και στάθηκα. Πάρα πολλές φορές σπας, λυγίζεις... Έπρεπε να εξελιχθώ και να κερδίσω το σεβασμό. Ήμουν η κόρη του Μητσοτάκη. Ήμουν η γυναίκα του Μπακογιάννη. Στα πρώτα χρόνια της πολιτικής μου καριέρας έχω ακούσει απίστευτα πράγματα. Ασχολιόντουσαν ακόμα και με το τι φοράω».
Και συμπλήρωσε πως «Οι γονείς μου έκαναν τέσσερα παιδιά και η επιτυχία τους ήταν ότι δεν τα έπνιξαν. Τα άφησαν να κάνουν αυτό που θέλουν. Είχαν πολύ μεγάλο σεβασμό στον διάλογο. Ειδικά ο πατέρας μου, θα μπορούσε να κάτσει να μιλάει με ένα 11χρονο και για δυο ώρες. Μου λείπουν πάρα πολύ. Αυτό που σκέφτομαι πιο πολύ είναι το πόσο θα ήθελα να έχει δει ο πατέρας μου αυτά τα 2,5 χρόνια του Κυριάκου. Θα ήθελα να τα είχε δει. Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση να πουλήσουμε το σπίτι στη Γλυφάδα. Δεν γινόταν αλλιώς. Έχω μάθει όμως πλέον πως το ισχυρότερο πράγμα είναι οι άνθρωποι».
«Δεν παίζεις ποτέ με τα δικαιώματα των ανθρώπων. Άκουσα κι εγώ την ομιλία του κ. Καπουτζίδη. Είναι έτοιμη η κοινωνία να δεχθεί τον πολιτικό γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια; Εγώ θα το δεχόμουν. Δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα. Θα το ψήφιζα. Ξεκάθαρα. Αλλά νομίζω πως είμαι μια πολύ μικρή μειοψηφία στην κοινωνία γενικότερα. Η λέξη γάμος είναι το πρόβλημα. Σε ό,τι αφορά την αναδοχή, έχω πάει σε ιδρύματα με εκατοντάδες κακοποιημένα παιδιά από τους γονείς τους. Δεν υπάρχει φοβερότερο πράγμα. Αν η πολιτεία σε έχει κρίνει ικανό να μεγαλώσεις ένα παιδί, θα είναι χίλιες φορές καλύτερο για το παιδί όταν παίρνει αγάπη, από οτιδήποτε άλλο μπορεί να μπει σε αυτή την εξίσωση. Υπάρχει σε όλη την Ευρώπη η συζήτηση, αυτή. Θα έρθει και σ' εμάς».
Ο καρκίνος δεν πρέπει να είναι ταμπού
«Αυτή η χρονιά μου έφερε μια κατραπακιά. Είναι μια αρρώστια η οποία παλεύεται επιτυχώς. Είμαι καλά, κάνω τις θεραπείες μου, πιο πολύ με ταλαιπωρεί το πόδι μου που δεν έχει καμία σχέση με την αρρώστια μου. Το διαχειρίζομαι καλά γενικά. Είμαι πολύ ευγνώμων διότι εκτός από τα παιδιά μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου οι οποίοι είναι το καλύτερο δώρο, μου έστειλε ευχές και ένας ολόκληρος κόσμος και νομίζω η καλή ευχή πάντα πιάνει», είπε αρχικά η Ντόρα Μπακογιάννη για να συνεχίσει: «Σαν και μένα είναι άλλοι 500 κάθε χρόνο με πολλαπλό μυέλωμα. Το μήνυμα ότι παιδιά πάμε καλά μου το δίνουν εκείνοι και τους το δίνω και εγώ και ταυτόχρονα η λέξη καρκίνος δεν πρέπει να είναι ταμπού γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν καρκίνο και τον καταπολεμούν με μεγάλη επιτυχία. Η επιστήμη σήμερα έχει κάνει άλματα. Όταν το είπα, ήρθαν κι άλλοι βουλευτές και μου είπαν πως το πέρασαν και εκείνοι. Πραγματικά, δεν το ήξερα. Υπάρχει μια αντίληψη στην κοινωνία που λέει ότι δεν πρέπει να μιλάς για αυτά, ειδικά αν είσαι πολιτικός θα σε θεωρήσουν τελειωμένο».Τα δύσκολα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη
Εν συνεχεία η κ. Μπακογιάννη μίλησε για τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν μετά τη δολοφονία του συζύγου της Παύλου Μπακογιάννη.«Δεν μου χαρίστηκαν πολλά πράγματα. Η μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου ήρθε μετά τη δολοφονία του Παύλου. Εκεί πλέον είσαι υποχρεωμένος ή να σταθείς ή να εξαφανιστείς. Και εγώ είχα δυο μικρά παιδιά και στάθηκα. Πάρα πολλές φορές σπας, λυγίζεις... Έπρεπε να εξελιχθώ και να κερδίσω το σεβασμό. Ήμουν η κόρη του Μητσοτάκη. Ήμουν η γυναίκα του Μπακογιάννη. Στα πρώτα χρόνια της πολιτικής μου καριέρας έχω ακούσει απίστευτα πράγματα. Ασχολιόντουσαν ακόμα και με το τι φοράω».
Υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών
Αναφορικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως θα ψήφιζε υπέρ.«Δεν παίζεις ποτέ με τα δικαιώματα των ανθρώπων. Άκουσα κι εγώ την ομιλία του κ. Καπουτζίδη. Είναι έτοιμη η κοινωνία να δεχθεί τον πολιτικό γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια; Εγώ θα το δεχόμουν. Δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα. Θα το ψήφιζα. Ξεκάθαρα. Αλλά νομίζω πως είμαι μια πολύ μικρή μειοψηφία στην κοινωνία γενικότερα. Η λέξη γάμος είναι το πρόβλημα. Σε ό,τι αφορά την αναδοχή, έχω πάει σε ιδρύματα με εκατοντάδες κακοποιημένα παιδιά από τους γονείς τους. Δεν υπάρχει φοβερότερο πράγμα. Αν η πολιτεία σε έχει κρίνει ικανό να μεγαλώσεις ένα παιδί, θα είναι χίλιες φορές καλύτερο για το παιδί όταν παίρνει αγάπη, από οτιδήποτε άλλο μπορεί να μπει σε αυτή την εξίσωση. Υπάρχει σε όλη την Ευρώπη η συζήτηση, αυτή. Θα έρθει και σ' εμάς».