Αυγενάκης στα Παραπολιτικά 90,1: Το μέτρο για τα γήπεδα θα επανεξεταστεί - Υπάρχουν δυσκολίες στην εφαρμογής της απόφασης
Τόνισε επίσης πως υπάρχουν ΠΑΕ που θίγονται περισσότερο από τα μέτρα
«Στα γήπεδα το πλαφόν πληρότητας είναι τα 1.000 άτομα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Ειδικότερα, ανέφερε πως υπάρχουν δυσκολίες στην εφαρμογής της καθώς όπως ανέφερε υπάρχουν μεγάλα ποδοσφαιρικά κλαμπ όπου ο αριθμός των εισιτηρίων διαρκείας είναι πολλαπλάσιος, ενώ σημείωσε ότι σέβεται την απόφαση ενώ είπε πως σε όλες τις φάσεις της πανδημίας τον κύριο λόγο τον είχαν οι λοιμωξιολόγοι.
Παράλληλα, τόνισε πως πριν από ένα χρόνο στην επανεκκίνηση του αθλητισμού η Σούπερ Λιγκ 1 παρουσίασε έναν οδικό χάρτη που προέβλεπε πολλές παραμέτρους και μεγάλο μέρος συνευθύνης από τις ΠΑΕ. Όπως είπε το μέτρο ατόνισε καθώς κάποιες ΠΑΕ ξέχασαν τι σημαίνει έλεγχος στην είσοδο των γηπέδων.
Ακόμη, τόνισε επίσης πως υπάρχουν ΠΑΕ που θίγονται περισσότερο από τα μέτρα καθώς έχουν χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας και άλλες που δεν θίγονται και θέλουννα εξασφαλίσουν οικονομική ενίσχυση.
Ανέφερε πως το μέτρο θα επανεξεταστεί.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του
Αναφορικά με τα νέα μέτρα για τα γήπεδα: «Από σήμερα ισχύουν τα νέα μέτρα, έχει βγει ήδη η σχετική ΚΥΑ και βεβαίως πλέον εφαρμόζονται οριζόντια όλα τα μέτρα τα οποία έχουμε αποφασίσει και έχουμε συνυπογράψει όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί για να ισχύσουν από σήμερα. Μέχρι 1.000 άτομα στα γήπεδα».
«Την άποψή μου την έχω εκφράσει, δεν έχω κρυφτεί ωστόσο με ρωτήσατε τι ισχύει για τα γήπεδα και σας απάντησα το αν και κατά πόσο έγινε μια καλή προετοιμασία για αυτή την απόφαση δεν έχω κρυφτεί είναι μια απόφαση που δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί σε ότι αφορά τα 1000 άτομα. Πρακτικά έχει σοβαρά μεγάλες δυσκολίες γιατι αυτή τη στιγμή έχουμε για παράδειγμα μεγάλα ποδοσφαιρικά κλαμπ τα οποία ο αριθμός των κατόχων διαρκείας είναι πολλαπλάσιος και το ερώτημα είναι με ποια κριτήρια θα κληθεί η ΠΑΕ ή η ΚΑΕ να πει «έλα εσύ και μην έρθεις εσύ».
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι ένα άδικο μέτρο
«Είχα εκφραστεί όπως κάνουμε σε κάθε φάση όπου ερωτούμαστε και καλούμαστε να δώσουμε τις δικές μας προτάσεις σύμφωνα με τα δεδομένα ο καθένας με την ευθύνη που έχει για το χαρτοφυλάκιο του γνωρίζει και παρακολουθεί καλύτερα δεν εισακούστηκε αυτή η πρόταση και κατέληξαν σε αυτή την πρόταση που συζητάμε σήμερα. Δεν θα ήθελα να κάνω συζήτηση για τη δική μου πρόταση, αυτό έχει τελειώσει, είναι μια διαδικασία εσωτερική ωστόσο όμως σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε αυτή η λογική. Από την άλλη όμως σπεύδω να υπενθυμίσω ότι σε όλες τις φάσεις της πανδημίας τον τελευταίο λόγο τον είχαν οι λοιμωξιολόγοι, σε συνεργασία φυσικά με τα στελέχη του υπουργείου Υγείας, δεδομένου ότι εκείνοι έχουν τη συνολική εικόνα της πανδημίας, των εξάρσεων, που εντοπίζεται εντονότερα και που όχι. Άρα έχουμε άποψη και την είχαμε καταθέσει με υπόμνημά μας έγκαιρα από την προηγούμενη εβδομάδα, την τελική απόφαση και ευθύνη την έχει η επιτροπή λοιμωξιολόγων και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Πρακτικά εγώ βλέπω πάρα πολλά προβλήματα, να είναι σχεδόν ανεφάρμοστη θα συνεχίζω πάντα με σεβασμό στα δεδομένα που συνολικά η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και η ηγεσία που υπουργείου Υγείας συγκεντρώνουν που εμείς δεν είμαστε σε θέση να έχουμε αυτή την πληροφόρηση όπως εκείνοι διαφορετικά δεν θα χρειαζόμασταν τους επιστήμονες θα κάναμε εμείς αυτή τη δουλειά και όχι εκείνοι επειδή όμως υπάρχει αυτή η ιδιαιτερότητα σε αυτή την πανδημία που έχει φοβερές μεταλλάξεις, πολύ γρήγορες μετακινήσεις, που καταγράφουν στοιχεία που έχουμε μια αύξηση της μετάδοσης των κρουσμάτων έχει δηλαδή χαρακτηριστικά η μετάλλαξη Όμικρον που οι προηγούμενες δεν το είχαν. Άρα σέβομαι την απόφαση, βεβαίως εφαρμόζεται από σήμερα το πρωί, από εκεί και μετά με τα στοιχεία τα οποία εμείς διαθέτουμε θα στοιχίσουμε την επιχειρηματολογία μας έτσι ώστε όσο το δυνατόν πιο πρακτικά μπορούμε να δουλέψουμε χωρίς να γονατίσουμε ή να εξαφανίσουμε ή να καταστρέψουμε μεγάλες δομές που και εκείνες αποτελούν επιχειρήσεις, και εκείνες αποτελούν δομές που απασχολούν κόσμο, και κινείται μεγάλο μέρος της οικονομίας μας».
«Με τον κ. Πλεύρη είμαστε σε διαρκή επικοινωνία ενόψει της συνάντησης που θα έχει σημερα με τους εκπροσώπους της Super League 1 αλλά εγώ οφείλω να πω και δύο αλήθειες. Αλήθεια πρώτη η Super league 1 την περίοδο της επανεκκίνησης του αθλητισμού μετά το γενικευμένο lockdown είχε ετοιμάσει ένα καταπληκτικό σχέδιο, ένα οδικό χάρτη, με τον κ. Μπουτσικάρη και μια ομάδα από στελέχη των επαγγελματικών ομάδων της Super League 1, το οποίο προέβλεπε πάρα πολλές παραμέτρους και μεγάλο μέρος συνευθύνης από τις ίδιες τις ΠΑΕ και από το αρμόδιο όργανο το οποίο είχε εισηγηθεί και είχε τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μελών της Super League 1 . Αυτό ατόνησε. Η πρώτη αλήθεια είναι ότι ενώ υπάρχει ένα πλάνο δεν εφαρμόστηκε από το σύνολο των ΠΑΕ. Κάποιες ΠΑΕ ξέχασαν καν τι σημαίνει έλεγχος στην είσοδο των γηπέδων με αποτέλεσμα να εισέρχονται στα γήπεδα ακόμα και ανεμβολίαστοι. Δεν λεω για όλες. Έχουμε λοιπόν ένα εξαιρετικό πλάνο το οποίο μπορεί να επικαιροποιηθεί αλλά υπάρχει ανάγκη να υπάρξει απόλυτος σεβασμός και εφαρμογή και από τους ίδιους, όλους, γιατί σήμερα ένα μεγάλο μέρος των πολύ μεγάλων ΠΑΕ εφάρμοζε τον έλεγχο αυτό, ένα άλλο μέρος των ΠΑΕ δεν τα εφάρμοζε. Δεύτερη αλήθεια, έχουμε κάποιες ΠΑΕ οι οποίες θίγονται περισσότερο γιατί έχουν χιλιάδες διαρκείας και έχουμε και κάποιες άλλες οι οποίες δεν θίγονται και προσπαθούν μέσα από αυτή την αναστάτωση μήπως και εξασφαλίσουν οικονομική ενίσχυση».
«Κρυπτόμενοι πίσω από διάφορες δικαιολογίες, μάλιστα κάποιες από αυτές τις ΠΑΕ απουσίασαν από την πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση με αφορμή να γίνει αυτή η συνάντηση με τον κ.Πλεύρη. Δηλαδή κάποιοι προσπαθούν μέσα από αυτή την αναστάτωση να έχουν οφέλη το οποίο εγώ δεν το βλέπω λογικό και συνετό. Αυτή την ώρα πρέπει να βάλουμε πλάτη όλοι μας ώστε με απόλυτη ασφάλεια να εξελιχτεί και να περάσει αυτή η ένταση του κορονοϊού, μη κοιτάζουν μέσα από το χαμό και την αναστάτωση να γεμίσουν τα πορτοφόλια τους κάποιοι αλλά να δουν ποιο είναι το όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και για αυτό το λόγο θεωρώ ότι ναι θα μπορεί να επανεξεταστεί το μέτρο αυτό και να βρούμε λύσεις οι οποίες θα είναι εφαρμόσιμες και κυρίως με τη συνευθύνη των πραγματικά υπευθύνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Που υπάρχουν τέτοιες φωνές και το είδαμε την περίοδο εκείνη που οι ίδιοι δούλεψαν, οι ίδιοι προσάρμοσαν στις απαιτήσεις της περιόδου εκείνης, εφαρμόστηκε μια περίοδο και μετά ατόνησε. Υπάρχει μια ωριμότητα, το γνωστικό πεδίο έχει διαμορφωθεί, πλέον το Know how ανά χώρα –σε χώρα πολύ εύκολα μεταφέρεται και συγκεντρώνεται μπορεί να επικαιροποιηθεί αυτή η πληροφόρηση αλλά πάντα με την έγκριση και την υπόδειξη των λοιμωξιολόγων και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Αυτά είναι τα δεδομένα, σίγουρα η εικόνα που παρουσιάζει ο κορονοϊός δεν είναι εικόνα που μας επιτρέπει να λέμε για απόλυτα ανοίγματα κλπ, σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις όντως τα μέτρα δείχνουν μια μεγαλύτερη ελαστικότητα, μια ανοχή εν συγκρίσει με τα γήπεδα γιατί όντως στα γήπεδα σε κάποιες περιπτώσεις η κατάσταση ξέφυγε δηλαδή κανένας έλεγχος και πληθώρα κόσμου χωρίς καν να τηρείται το μίνιμουμ του ποσοστού των φιλάθλων. Για αυτο λεω ότι χρειάζεται από όλους σύνεση και κυρίως σοβαρότητα και κυρίως όχι βιαστικές κινήσεις ώστε να αιφνιδιάζουμε, να προκαλούμε αναστάτωση μεγαλύτερη από αυτή που ούτως ή άλλως και η ίδια η αγορά και η κοινωνία έχει».
Αναφορικά με τη συνάντηση μεταξύ αυτού και Ζαγκλή - Λιόλιου
«Ήταν η πρώτη φορά που έγινε στα χρονικά τέτοια συνάντηση στα γραφεία της ΕΟΚ. Βρεθήκαμε στα γραφεία της ΕΟΚ συζητήσαμε και καταλήξαμε σε μια σειρά δράσεων για να ενισχύσουμε το ελληνικό μπάσκετ το οποίο πρέπει να ενισχυθεί, πρέπει να αναβαθμιστεί και πρέπει να βρεθεί εκεί που πραγματικά του αξίζει. Πρώτα απ’ όλα απόλυτη εναρμόνιση του καταστατικού χάρτη της ΕΟΚ με αυτό της FIBA. Είναι αδιανόητο τόσα χρόνια να έχει μείνει και να λειτουργεί το ελληνικό μπάσκετ πάνω σε ένα παρωχημένο καταστατικό πλαίσιο αυτό έπρεπε να έχει γίνει χρόνια πριν. Το δεύτερο που αποφασίσαμε είναι τα 90 χρόνια FIBA να εορταστούν εδώ στην Ελλάδα με τη στήριξη της ελληνικής πολιτείας, φυσικά της ΕΟΚ μιας και η Ελλάδα ήταν μια από τις 8 χώρες που ίδρυσαν τη FIBA. Βέβαια θα προηγηθούν και μια σειρά άλλων γεγονότων εκδηλώσεων, συνεδρίων, αγώνων πανηγυρικού χαρακτήρα μέχρι την κορύφωση που θα γίνει στις αρχές του καλοκαιριού στο Καλλιμάρμαρο».
«Το τρίτο που αποφασίστηκε είναι διοργανώσεις. Έχουμε πανευρωπαϊκή διοργάνωση Under 20 ανδρών το ’23 και έχουμε και μια αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών. Η συζήτηση η οποία κάναμε είναι η δυνατότητα και η διάθεση από πλευράς χώρας να διεκδικήσουμε και άλλες ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις. Η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΟΚ είναι να βάλουμε μπροστά για να διεκδικήσουμε να έρθουν στην Ελλάδα τόσο πανευρωπαϊκές ίσως και μια παγκόσμια διοργάνωση αλλά αυτό θέλει την προετοιμασία του και ήδη συνεννοηθήκαμε να βάλουμε μπροστά να συστήσουμε μια ομάδα που θα προετοιμάσει το φάκελο για να έχουμε όλα αυτά που απαιτούνται συγκεντρωμένα για να διεκδικήσουμε μεγάλες διοργανώσεις. Το μπάσκετ πρέπει να πάει ψηλά».
«Αντίστοιχη δουλειά είναι και από άλλες νέες διοικήσεις αθλητικών ομοσπονδιών δηλαδή για διεκδίκηση μεγάλων διοργανώσεων είναι για παράδειγμα το χάντμπολ όπου έχουμε ήδη αναλάβει τη διεθνή διοργάνωση σε συνεργασία με τη Γερμανία για αυτό το καλοκαίρι και έχουμε και την παγκόσμια διοργάνωση νέων χαντμπολ. Το αντίστοιχο συμβαίνει και με το βόλεϊ, αντίστοιχη δυναμική και κινητικότητα παρουσιάζει και το πόλο. Έχουμε την άρση βαρών που είχε για πάρα πολλά χρόνια να διεκδικήσει και έχουμε πλέον την παγκόσμια διοργάνωση νέων στην άρση βαρών. Έχουμε και άλλες ομοσπονδίες όπως η πυγμαχία, όπως το καράτε».
Ειδικότερα, ανέφερε πως υπάρχουν δυσκολίες στην εφαρμογής της καθώς όπως ανέφερε υπάρχουν μεγάλα ποδοσφαιρικά κλαμπ όπου ο αριθμός των εισιτηρίων διαρκείας είναι πολλαπλάσιος, ενώ σημείωσε ότι σέβεται την απόφαση ενώ είπε πως σε όλες τις φάσεις της πανδημίας τον κύριο λόγο τον είχαν οι λοιμωξιολόγοι.
Παράλληλα, τόνισε πως πριν από ένα χρόνο στην επανεκκίνηση του αθλητισμού η Σούπερ Λιγκ 1 παρουσίασε έναν οδικό χάρτη που προέβλεπε πολλές παραμέτρους και μεγάλο μέρος συνευθύνης από τις ΠΑΕ. Όπως είπε το μέτρο ατόνισε καθώς κάποιες ΠΑΕ ξέχασαν τι σημαίνει έλεγχος στην είσοδο των γηπέδων.
Ακόμη, τόνισε επίσης πως υπάρχουν ΠΑΕ που θίγονται περισσότερο από τα μέτρα καθώς έχουν χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας και άλλες που δεν θίγονται και θέλουννα εξασφαλίσουν οικονομική ενίσχυση.
Ανέφερε πως το μέτρο θα επανεξεταστεί.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του
Αναφορικά με τα νέα μέτρα για τα γήπεδα: «Από σήμερα ισχύουν τα νέα μέτρα, έχει βγει ήδη η σχετική ΚΥΑ και βεβαίως πλέον εφαρμόζονται οριζόντια όλα τα μέτρα τα οποία έχουμε αποφασίσει και έχουμε συνυπογράψει όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί για να ισχύσουν από σήμερα. Μέχρι 1.000 άτομα στα γήπεδα».
«Την άποψή μου την έχω εκφράσει, δεν έχω κρυφτεί ωστόσο με ρωτήσατε τι ισχύει για τα γήπεδα και σας απάντησα το αν και κατά πόσο έγινε μια καλή προετοιμασία για αυτή την απόφαση δεν έχω κρυφτεί είναι μια απόφαση που δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί σε ότι αφορά τα 1000 άτομα. Πρακτικά έχει σοβαρά μεγάλες δυσκολίες γιατι αυτή τη στιγμή έχουμε για παράδειγμα μεγάλα ποδοσφαιρικά κλαμπ τα οποία ο αριθμός των κατόχων διαρκείας είναι πολλαπλάσιος και το ερώτημα είναι με ποια κριτήρια θα κληθεί η ΠΑΕ ή η ΚΑΕ να πει «έλα εσύ και μην έρθεις εσύ».
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι ένα άδικο μέτρο
«Είχα εκφραστεί όπως κάνουμε σε κάθε φάση όπου ερωτούμαστε και καλούμαστε να δώσουμε τις δικές μας προτάσεις σύμφωνα με τα δεδομένα ο καθένας με την ευθύνη που έχει για το χαρτοφυλάκιο του γνωρίζει και παρακολουθεί καλύτερα δεν εισακούστηκε αυτή η πρόταση και κατέληξαν σε αυτή την πρόταση που συζητάμε σήμερα. Δεν θα ήθελα να κάνω συζήτηση για τη δική μου πρόταση, αυτό έχει τελειώσει, είναι μια διαδικασία εσωτερική ωστόσο όμως σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε αυτή η λογική. Από την άλλη όμως σπεύδω να υπενθυμίσω ότι σε όλες τις φάσεις της πανδημίας τον τελευταίο λόγο τον είχαν οι λοιμωξιολόγοι, σε συνεργασία φυσικά με τα στελέχη του υπουργείου Υγείας, δεδομένου ότι εκείνοι έχουν τη συνολική εικόνα της πανδημίας, των εξάρσεων, που εντοπίζεται εντονότερα και που όχι. Άρα έχουμε άποψη και την είχαμε καταθέσει με υπόμνημά μας έγκαιρα από την προηγούμενη εβδομάδα, την τελική απόφαση και ευθύνη την έχει η επιτροπή λοιμωξιολόγων και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Πρακτικά εγώ βλέπω πάρα πολλά προβλήματα, να είναι σχεδόν ανεφάρμοστη θα συνεχίζω πάντα με σεβασμό στα δεδομένα που συνολικά η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και η ηγεσία που υπουργείου Υγείας συγκεντρώνουν που εμείς δεν είμαστε σε θέση να έχουμε αυτή την πληροφόρηση όπως εκείνοι διαφορετικά δεν θα χρειαζόμασταν τους επιστήμονες θα κάναμε εμείς αυτή τη δουλειά και όχι εκείνοι επειδή όμως υπάρχει αυτή η ιδιαιτερότητα σε αυτή την πανδημία που έχει φοβερές μεταλλάξεις, πολύ γρήγορες μετακινήσεις, που καταγράφουν στοιχεία που έχουμε μια αύξηση της μετάδοσης των κρουσμάτων έχει δηλαδή χαρακτηριστικά η μετάλλαξη Όμικρον που οι προηγούμενες δεν το είχαν. Άρα σέβομαι την απόφαση, βεβαίως εφαρμόζεται από σήμερα το πρωί, από εκεί και μετά με τα στοιχεία τα οποία εμείς διαθέτουμε θα στοιχίσουμε την επιχειρηματολογία μας έτσι ώστε όσο το δυνατόν πιο πρακτικά μπορούμε να δουλέψουμε χωρίς να γονατίσουμε ή να εξαφανίσουμε ή να καταστρέψουμε μεγάλες δομές που και εκείνες αποτελούν επιχειρήσεις, και εκείνες αποτελούν δομές που απασχολούν κόσμο, και κινείται μεγάλο μέρος της οικονομίας μας». «Με τον κ. Πλεύρη είμαστε σε διαρκή επικοινωνία ενόψει της συνάντησης που θα έχει σημερα με τους εκπροσώπους της Super League 1 αλλά εγώ οφείλω να πω και δύο αλήθειες. Αλήθεια πρώτη η Super league 1 την περίοδο της επανεκκίνησης του αθλητισμού μετά το γενικευμένο lockdown είχε ετοιμάσει ένα καταπληκτικό σχέδιο, ένα οδικό χάρτη, με τον κ. Μπουτσικάρη και μια ομάδα από στελέχη των επαγγελματικών ομάδων της Super League 1, το οποίο προέβλεπε πάρα πολλές παραμέτρους και μεγάλο μέρος συνευθύνης από τις ίδιες τις ΠΑΕ και από το αρμόδιο όργανο το οποίο είχε εισηγηθεί και είχε τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μελών της Super League 1 . Αυτό ατόνησε. Η πρώτη αλήθεια είναι ότι ενώ υπάρχει ένα πλάνο δεν εφαρμόστηκε από το σύνολο των ΠΑΕ. Κάποιες ΠΑΕ ξέχασαν καν τι σημαίνει έλεγχος στην είσοδο των γηπέδων με αποτέλεσμα να εισέρχονται στα γήπεδα ακόμα και ανεμβολίαστοι. Δεν λεω για όλες. Έχουμε λοιπόν ένα εξαιρετικό πλάνο το οποίο μπορεί να επικαιροποιηθεί αλλά υπάρχει ανάγκη να υπάρξει απόλυτος σεβασμός και εφαρμογή και από τους ίδιους, όλους, γιατί σήμερα ένα μεγάλο μέρος των πολύ μεγάλων ΠΑΕ εφάρμοζε τον έλεγχο αυτό, ένα άλλο μέρος των ΠΑΕ δεν τα εφάρμοζε. Δεύτερη αλήθεια, έχουμε κάποιες ΠΑΕ οι οποίες θίγονται περισσότερο γιατί έχουν χιλιάδες διαρκείας και έχουμε και κάποιες άλλες οι οποίες δεν θίγονται και προσπαθούν μέσα από αυτή την αναστάτωση μήπως και εξασφαλίσουν οικονομική ενίσχυση».
«Κρυπτόμενοι πίσω από διάφορες δικαιολογίες, μάλιστα κάποιες από αυτές τις ΠΑΕ απουσίασαν από την πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση με αφορμή να γίνει αυτή η συνάντηση με τον κ.Πλεύρη. Δηλαδή κάποιοι προσπαθούν μέσα από αυτή την αναστάτωση να έχουν οφέλη το οποίο εγώ δεν το βλέπω λογικό και συνετό. Αυτή την ώρα πρέπει να βάλουμε πλάτη όλοι μας ώστε με απόλυτη ασφάλεια να εξελιχτεί και να περάσει αυτή η ένταση του κορονοϊού, μη κοιτάζουν μέσα από το χαμό και την αναστάτωση να γεμίσουν τα πορτοφόλια τους κάποιοι αλλά να δουν ποιο είναι το όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και για αυτό το λόγο θεωρώ ότι ναι θα μπορεί να επανεξεταστεί το μέτρο αυτό και να βρούμε λύσεις οι οποίες θα είναι εφαρμόσιμες και κυρίως με τη συνευθύνη των πραγματικά υπευθύνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Που υπάρχουν τέτοιες φωνές και το είδαμε την περίοδο εκείνη που οι ίδιοι δούλεψαν, οι ίδιοι προσάρμοσαν στις απαιτήσεις της περιόδου εκείνης, εφαρμόστηκε μια περίοδο και μετά ατόνησε. Υπάρχει μια ωριμότητα, το γνωστικό πεδίο έχει διαμορφωθεί, πλέον το Know how ανά χώρα –σε χώρα πολύ εύκολα μεταφέρεται και συγκεντρώνεται μπορεί να επικαιροποιηθεί αυτή η πληροφόρηση αλλά πάντα με την έγκριση και την υπόδειξη των λοιμωξιολόγων και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Αυτά είναι τα δεδομένα, σίγουρα η εικόνα που παρουσιάζει ο κορονοϊός δεν είναι εικόνα που μας επιτρέπει να λέμε για απόλυτα ανοίγματα κλπ, σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις όντως τα μέτρα δείχνουν μια μεγαλύτερη ελαστικότητα, μια ανοχή εν συγκρίσει με τα γήπεδα γιατί όντως στα γήπεδα σε κάποιες περιπτώσεις η κατάσταση ξέφυγε δηλαδή κανένας έλεγχος και πληθώρα κόσμου χωρίς καν να τηρείται το μίνιμουμ του ποσοστού των φιλάθλων. Για αυτο λεω ότι χρειάζεται από όλους σύνεση και κυρίως σοβαρότητα και κυρίως όχι βιαστικές κινήσεις ώστε να αιφνιδιάζουμε, να προκαλούμε αναστάτωση μεγαλύτερη από αυτή που ούτως ή άλλως και η ίδια η αγορά και η κοινωνία έχει».
Αναφορικά με τη συνάντηση μεταξύ αυτού και Ζαγκλή - Λιόλιου
«Ήταν η πρώτη φορά που έγινε στα χρονικά τέτοια συνάντηση στα γραφεία της ΕΟΚ. Βρεθήκαμε στα γραφεία της ΕΟΚ συζητήσαμε και καταλήξαμε σε μια σειρά δράσεων για να ενισχύσουμε το ελληνικό μπάσκετ το οποίο πρέπει να ενισχυθεί, πρέπει να αναβαθμιστεί και πρέπει να βρεθεί εκεί που πραγματικά του αξίζει. Πρώτα απ’ όλα απόλυτη εναρμόνιση του καταστατικού χάρτη της ΕΟΚ με αυτό της FIBA. Είναι αδιανόητο τόσα χρόνια να έχει μείνει και να λειτουργεί το ελληνικό μπάσκετ πάνω σε ένα παρωχημένο καταστατικό πλαίσιο αυτό έπρεπε να έχει γίνει χρόνια πριν. Το δεύτερο που αποφασίσαμε είναι τα 90 χρόνια FIBA να εορταστούν εδώ στην Ελλάδα με τη στήριξη της ελληνικής πολιτείας, φυσικά της ΕΟΚ μιας και η Ελλάδα ήταν μια από τις 8 χώρες που ίδρυσαν τη FIBA. Βέβαια θα προηγηθούν και μια σειρά άλλων γεγονότων εκδηλώσεων, συνεδρίων, αγώνων πανηγυρικού χαρακτήρα μέχρι την κορύφωση που θα γίνει στις αρχές του καλοκαιριού στο Καλλιμάρμαρο».«Το τρίτο που αποφασίστηκε είναι διοργανώσεις. Έχουμε πανευρωπαϊκή διοργάνωση Under 20 ανδρών το ’23 και έχουμε και μια αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών. Η συζήτηση η οποία κάναμε είναι η δυνατότητα και η διάθεση από πλευράς χώρας να διεκδικήσουμε και άλλες ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις. Η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΟΚ είναι να βάλουμε μπροστά για να διεκδικήσουμε να έρθουν στην Ελλάδα τόσο πανευρωπαϊκές ίσως και μια παγκόσμια διοργάνωση αλλά αυτό θέλει την προετοιμασία του και ήδη συνεννοηθήκαμε να βάλουμε μπροστά να συστήσουμε μια ομάδα που θα προετοιμάσει το φάκελο για να έχουμε όλα αυτά που απαιτούνται συγκεντρωμένα για να διεκδικήσουμε μεγάλες διοργανώσεις. Το μπάσκετ πρέπει να πάει ψηλά».
«Αντίστοιχη δουλειά είναι και από άλλες νέες διοικήσεις αθλητικών ομοσπονδιών δηλαδή για διεκδίκηση μεγάλων διοργανώσεων είναι για παράδειγμα το χάντμπολ όπου έχουμε ήδη αναλάβει τη διεθνή διοργάνωση σε συνεργασία με τη Γερμανία για αυτό το καλοκαίρι και έχουμε και την παγκόσμια διοργάνωση νέων χαντμπολ. Το αντίστοιχο συμβαίνει και με το βόλεϊ, αντίστοιχη δυναμική και κινητικότητα παρουσιάζει και το πόλο. Έχουμε την άρση βαρών που είχε για πάρα πολλά χρόνια να διεκδικήσει και έχουμε πλέον την παγκόσμια διοργάνωση νέων στην άρση βαρών. Έχουμε και άλλες ομοσπονδίες όπως η πυγμαχία, όπως το καράτε».