«Εντός της ημέρας θα υπάρξουν ανακοινώσεις για μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων», επισήμανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μετά τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα Πέμπτη (30.12.2021), στα οποία περιορίζονται τα ωράρια, απαγορεύεται η μουσική και δεν επιτρέπονται όρθιοι πελάτες.

«Μόνο στο χώρο της εστίασης είναι 6 με 7 δις τα μέτρα στήριξης μέχρι σήμερα. Τα μέτρα θα ισχύσουν έως τις 17 Ιανουαρίου στις 6 π.μ.. Γίνεται συνεχώς επαναξιολόγηση της κατάστασης», είπε η Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στην ΕΡΤ για τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, τα οποία θα «απαλύνουν» τα λουκέτα στην διασκέδαση.

Η κ. Πελώνη, σχολιάζοντας την έξαρση κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως σήμερα θα ξεπεράσουν τα 30.000 κρούσματα, υπογράμμισε ότι «μόλις το 9% των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών αφορούν συμπολίτες μας που έχουν κάνει και την τρίτη δόση του εμβολίου.

Σε όλο τον κόσμο υπάρχει ανησυχία και εγρήγορση, αλλά και λήψη μέτρων για τη μετάλλαξη Όμικρον».

Τέλος, πρόσθεσε πως «η έξαρση των κρουσμάτων δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, κάθε χώρα επιλέγει τα μέτρα ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα Υγείας και ανάλογα με την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού».