Δύο κόσμοι – Στα Rafale ο Μητσοτάκης, στον Άρειο Πάγο για τον Βαξεβάνη ο ΣΥΡΙΖΑ
Την ώρα της εκδήλωσης για την υποδοχή των πολεμικών αεροσκαφών, ένα πολιτικό κόμμα θα επιχειρεί να επηρεάσει τη δικαιοσύνη
Στη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Αθήνα θα συνυπάρχουν ουσιαστικά δύο διαφορετικοί κόσμοι: Στην Τανάγρα, στην 114 Πτέρυγα Μάχης, η στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας και Γαλλίας επισφραγίζεται, μαζί με την αναβάθμιση του αξιόμαχου και της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σε μια εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τα πρώτα έξι από τα συνολικά 24 αεροσκάφη Rafale προσγειώνονται στην Ελλάδα – τα μαχητικά που θα αποτελέσουν τη νέα Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας, εγκαινιάζοντας ένα πρόγραμμα ανανέωσης εξοπλισμού και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Ακολουθούν τα υπόλοιπα πολεμικά αεροσκάφη, οι τρεις τρεις υπερσύγχρονες γαλλικές φρεγάτες, Belharra που θα παραδοθούν με πλήρη οπλισμό, σε χρόνο ρεκόρ και με χαμηλό κόστος και άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.
Την ίδια ώρα, έξω από τον Άρειο Πάγο, ένα πολιτικό κόμμα θα επιχειρεί να επηρεάσει τη δικαιοσύνη. Ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία, συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος και συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας και έχει κληθεί από την ανακρίτρια του Αρείου Πάγου. Σε αντίθεση με όλους τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια όταν καλούνται να απολογηθούν με τον δικηγόρο τους, ο ΣΥΡΙΖΑ – διά του βουλευτή Παύλου Πολάκη και του έτερου βουλευτή Γιώργου Τσίπρα – ζητά από τον κόσμο να προσέλθει έξω από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, σε μια προσπάθεια να δώσει πολιτική χροιά στην ανακριτική διαδικασία και σε μία απόπειρα να επηρεάσει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά έναντι της δικαιοσύνης ο Παύλος Πολάκης. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της προ ημερών η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, «οι χθεσινές αναφορές του βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη για τη δημιουργία «δεύτερης» σχολής δικαστών και εθελουσίας εξόδου που θα συνδυάζεται με ανανέωση του Δικαστικού Σώματος, αμφισβητεί με τρόπο απαράδεκτο και αθεμελίωτο την ικανότητα και την επάρκεια των Δικαστικών Λειτουργών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και συνιστά δήλωση προθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου Δικαστικού Σώματος εξαρτημένου από πολιτικές επιδιώξεις».
Η προσπάθεια ενίσχυσης και αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων και της αμυντικής ισχύος της χώρας και η προσπάθεια επηρεασμού της δικαιοσύνης θα εξελίσσονται παράλληλα, με ζωντανή κάλυψη και με τον καθένα φυσικά να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.