Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1: Προανήγγειλε αγωγές κατά Πολάκη, «Documento» και «Δημοκρατίας» αν δεν ζητήσουν συγγνώμη
«Θα κατατεθούν την Τετάρτη», τόνισε
Όπως είπε χαρακτηριστικά μάλιστα, «δόθηκε η ευκαιρία στην κυβέρνηση να αναπτύξει το σύνολο του κυβερνητικού έργου». Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε επίσης ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «λέει διάφορα που στην ουσία δεν λένε τίποτα».
«Μεγάλο πράγμα»
Επιπλέον, ο υπουργός επεσήμανε ότι «το να ζητεί ένας πρωθυπουργός συγνώμη από τους πολίτες είναι μεγάλο πράγμα».Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι ήταν ελεγχόμενος και όχι κατηγορούμενος στην υπόθεση Novartis και τόνισε ότι «αρχειοθέτηση σημαίνει πως η εισαγγελία δεν βρήκε κάτι που να είναι έστω αποχρώσα ένδειξη για να στοιχειοθετηθεί κατηγορία».
Σκευωρία Novartis
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε αγωγή κατά του Παύλου Πολάκη, μετά το επεισόδιο στη Βουλή, αλλά και των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Documento», αν δεν ζητήσουν συγνώμη για την υπόθεση Novartis.Όπως είπε «δύο προστατευόμενοι μάρτυρες είπαν ψέματα και πρέπει να μάθουμε γιατί είπαν ψέματα».
Ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και σημείωσε ότι η κυβέρνηση «έχει ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία». Παράλληλα, υπεραμύνθηκε του αναπτυξιακού νόμου, για τον οποίο σημείωσε ότι θα μειώσει αισθητά τη γραφειοκρατία.
Η συνέντευξη
O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε στην εκπομπή «Secret» και τον Παναγιώτη Τζένο:
Για την πρόταση δυσπιστίας: Οι προτάσεις δυσπιστίας έχουν στο τέλος μια ψηφοφορία άρα είναι εκ των πραγμάτων κερδισμένος αυτός που κερδίζει την ψηφοφορία δηλαδή η κυβέρνηση. Στην προκειμένη περίπτωση είναι κερδισμένη η κυβέρνηση διπλά γιατί δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους υπουργούς να αναπτύξουμε εν εκτάσει το σύνολο του κυβερνητικού μας έργου αυτών των 2,5 ετών, και επειδή έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα τα οποία περνάνε στα ψιλά της επικαιρότητας και δεν έχουμε χρόνο να τα αναδείξουμε μας δόθηκε η ευκαιρία να τα αναδείξουμε. Άρα λοιπόν μόνο ευχαριστίες στον κ. Τσίπρα για την απόδοση του. Σήμερα στις 6 το απόγευμα ξεκινάει στη Βουλή η συζήτηση του αναπτυξιακού νόμου αυτή η οποία διεκόπη λόγω της προτάσεως δυσπιστίας.
Είναι απολύτως προφανές ότι ήταν μια κίνηση που αποφασίστηκε μετά τη δημοσίευση της δημοσκόπησης για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ιότι ήταν η διαφορά με τη ΝΔ διπλή, double score και ήταν η διαφορά του από τον Ανδρουλάκη πάρα πολύ μικρή άρα για πρώτη φορά ο Τσίπρας κατάλαβε ότι όπως πηγαίνει ο πολιτικός χρόνος η ροπή των πραγμάτων είναι να συντριβεί από τον Μητσοτάκη και να χάσει από τον Ανδρουλάκη ταυτόχρονα.
Για τη στάση του κ. Ανδρουλάκη: Ο κ. Ανδρουλάκης ακολουθεί μέχρι στιγμής την τακτική της ωραίας Ελένης του Ομήρου. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα έχει φτιάξει το πρότυπο της όμορφης γυναίκας, η Ωραία Ελένη είναι το πρότυπο της όμορφης γυναίκας, ο πόθος όλων των ανδρών όμως έξυπνα δεν αναφέρει κανένα απολύτως χαρακτηριστικό της. Δεν γράφει αν είναι ψηλή, αν είναι κοντή, αν είναι ξανθιά αν είναι μελαχρινή, τίποτα απολύτως. Την Ωραία Ελένη την έχει πλάθει έτσι ώστε ο καθένας να την φαντάζεται όπως θέλει αυτή την τακτική ακολουθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, δεν λεει απολύτως τίποτα. Λεει κάτι γενικές φλυαρίες που δεν λένε τίποτα. Όταν δεν λες τίποτα όλοι σε συμπαθούν γιατί λένε δεν μ’ ενοχλεί αυτός, ωραία τα λεει. Το κακό με την πολιτική είναι ότι η πολιτική είναι εφαρμοσμένη τέχνη δεν είναι ποίηση, στο τέλος πρέπει να πάρεις αποφάσεις και εκεί αρχίζουνε τα δράματα.
Για με τις συγνώμες που ακούστηκαν στη Βουλή: Ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι η συγνώμη του ήταν υποκριτική ενώ ο κ. Μητσοτάκης είπε στον κ. Τσίπρα ότι εσύ δεν ζήτησες συγνώμη για τίποτα. Εγώ πιστεύω ότι το να ζητάει ένας Πρωθυπουργός συγνώμη από τους πολίτες δεν είναι μικρό πράγμα, είναι μεγάλο πράγμα. Εγώ δεν θέλω να υποκριθώ ότι θεωρώ τον εαυτό μου αλάνθαστο και άνθρωπο ο οποίος ότι λεω αυτό μπορεί και να ισχύει. Ναι μπορεί να γίνουν και λάθη στην πολιτική και άμα γίνονται λάθη πρέπει να έχεις το θάρρος να βγεις να τα επισημάνεις, αυτό το θάρρος η κυβέρνηση αυτή και συγκεκριμένα αυτός ο πρωθυπουργός το έχει. Για μένα αυτό είναι μεγάλο προτέρημα, δεν μπορεί να υποκρίνεσαι σε κάτι που έχει γίνει ένα σφάλμα ότι όλα πήγαν καλά όπως βλέπαμε σε εκείνη τη συνέντευξη μετά το Μάτι όπου προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι δεν έγινε απολύτως κανένα λάθος με 100 ανθρώπους νεκρούς.
Για το αν πήρε τη συγνώμη που ζητούσε για την υπόθεση Novartis: Δεν περίμενα ότι θα λάβω όπως και δεν έλαβα. Στη Βουλή το Σάββατο είπα 18 φορές το όνομα του κ. Τσακαλωτου και άλλες 15 φορές το όνομα του κ. Ξανθού για να τους δώσω το δικαίωμα να πάρουν το λόγο και να μου ζητήσουν συγγνώμη, ή να πουν οτιδήποτε για το θέμα της Novartis. Η αντίδρασή τους είναι χαρακτηριστική, στη Βουλή υπάρχει αυτή η επίκληση του προσωπικού ζητήματος δηλαδή αν κάποιος αναφέρει ονομαστικά ένα βουλευτή αυτός έχει δικαίωμα να πάρει το λόγο και να υπερασπίσει τον εαυτό του. Αυτό είναι πολύ συνηθισμένη διαδικασία. Όταν τελείωσα ο προεδρεύων της Βουλής ο κ. Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ, έκπληκτος ρώτησε και τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Ξανθό αν θέλουν να πάρουν το λόγο. Κανονικά γίνεται πάτα αντίστροφά, ο βουλευτής ζητάει να πάρει το λόγο αλλά επειδή είχα αναφερθεί πολύ του έκανε εντύπωση και είπε «δεν θα πάρετε το λόγο;», και οι δύο αρνήθηκαν. Αρνήθηκαν να λάβουν το λόγο γιατί δεν είχαν το κουράγιο να σηκωθούν και να πουν συγγνώμη από τον Α.Γεωργιάδη.
Πολλοί γράφουν ειρωνικά ότι η αρχειοθέτηση δεν σημαίνει αθώωση για να τα ξεκαθαρίσουμε εγώ δεν ήμουν ποτέ κατηγορούμενος για να αθωωθώ, εγώ ήμουν ελεγχόμενος. Εγώ ήμουν αθώος καθ’ όλο το διάστημα αυτό. Η προκαταρκτική εξέταση σημαίνει ότι η Εισαγγελία ερεύνησε τις καταγγελίες κάποιων ανθρώπων εναντίον μου, συγκεκριμένα των προστατευμένων μαρτύρων, και ήθελε να διαπιστώσει αν οι μαρτυρίες έχουν έστω κάποιες αποχρώσες ενδείξεις ικανές να με οδηγήσουν στο να γίνω κατηγορούμενος που μετά θα έπρεπε να πάω σε ένα δικαστήριο και να κηρυχτώ αθώος ή ένοχος. Στην προκειμένη περίπτωση αρχειοθέτηση σημαίνει ότι μετά από 4,5 χρόνια ερευνών, δύο διαφορετικών Εισαγγελέων της κας Τουλουπάκη και του κ. Μπαρδάκη, η Εισαγγελία δεν μπόρεσε να βρει τίποτα που να είναι έστω αποχρώσα ένδειξη για να μου ασκηθεί κατηγορία. Άρα το να μου λένε ότι η αρχειοθέτηση δεν ειναι αθώωση είναι ακόμα πιο χυδαίο από όσα έχουν πει όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί υπό την έννοια αυτή κατηγορεί κάποιος κάποιον και αυτός είναι οιονεί για πάντα ένοχος ασχέτως του τι λεει η Δικαιοσύνη.
Για την ένταση με τον κ. Πολάκη: Στα χέρια δεν θα πιανόμουν με τον κ.Πολάκη γιατί εγώ ειμαι υπουργός και βουλευτής και σέβομαι κ αι το ρόλο μου και το κοινοβούλιο, και εμένα με μεγάλωσαν οι γονείς μου για να ειμαι σωστός άνθρωπος και ευγενής και όχι να το παίζω μάγκας, Εγώ καθόμουν στο εντευκτήριο της Βουλής με τους συναδέλφους μου και μίλαγα ενόψει της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών για τη πρόταση δυσπιστίας, κάποια στιγμή μου χτυπάει κάποιος την πλάτη, γυρνάω και βλέπω τον κ. Πολάκη ο οποίος μου λεει με μεγάλο ύφος «την Τρίτη θα έρθω να μιλήσω για τον αναπτυξιακό για την Novartis να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι». Όπως καταλαβαίνετε αν δεν ήμουν αυτός που είμαι και με τα αξιώματα που έχω και με τη σοβαρότητα που προσπαθώ να έχω η αντίδρασή μου μπορεί να ήταν πολύ διαφορετική, ευτυχώς όμως κράτησα τη ψυχραιμία μου και του μίλησα πάρα πολύ θεσμικά. Του είπα να ζητήσετε συγνώμη κ. Πολάκη την Τρίτη γιατί την Τετάρτη θα σας κάνω αγωγή για 1 εκατομμύριο αν δεν ζητήσετε συγνώμη Τότε εκείνος μου είπε με δεύτερο ύφος ότι όπως μπήκε στο αρχείο έτσι μπορεί και να ανασυρθεί. Αυτό που είπε είναι ότι μόλις κερδίσουμε τις εκλογές θα σας ξαναπάμε κατηγορούμενο δηλαδή προανήγγελλε αυτός της απόφασης της μελλοντικής Δικαιοσύνης. Θα περιμένω στην αυριανή μας συζήτηση στη Βουλή να μου ζητήσει συγνώμη και θα τον παρακαλέσω, εάν δεν μου ζητήσει για τη Novartis και όσα έχει πει όλα αυτά τα χρόνια εναντίον μου είναι προφανές ότι την Τετάρτη, όχι μόνο στον κ. Πολάκη και στην εφημερίδα Δημοκρατία και στην εφημερίδα Documento θα καταθέσω αγωγή. Η Δημοκρατία σήμερα έχει κάτι κατάπτυστα άρθρα που βρίζει τον Εισαγγελέα. Είναι προφανές ότι εφόσον απεδείχθη από τη δικαστική εισαγγελική διαδικασία ότι οι καταθέσεις αυτών των μαρτύρων δεν είχαν καμία πραγματική βάση γιατί υπενθυμίζω ότι από τους 10 που κατηγορήθηκαν οι 9 αρχειοθετήθηκαν, οι 7 επί ΣΥΡΙΖΑ, οι 2 τώρα επί ΝΔ και ο ένας που του έχει ασκηθεί δίωξη για παθητική δωροδοκία λόγω των καταθέσεων κατά του κ. Μανιαδάκη για την οποία εκκρεμεί να βγει η απόφαση αν θα μπει στον αρχείο η απόφαση αυτές τις μέρες. Αυτό θα πει ότι οι καταθέσεις τους απεδείχθησαν ψεύτικες, συκοφαντικές, δεν πρέπει να διερευνήσει η Δικαιοσύνη ποιος έβαλε αυτούς τους ανθρώπους να πουν αυτά τα ψέματα; Δεν πρέπει να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη για ποιο λόγο ο κ. Βαξεβάνης είχε μια μέρα πριν, όχι πριν έρθει στη Βουλή η κατάθεση των προστατευμένων μαρτύρων, πριν δοθεί η κατάθεση. Η κατάθεση που είχε δημοσιεύσει ο κ.Βαξεβάνης στο Documento στις 4 Φεβρουαρίου που σημαίνει ότι από τις 3 Φεβρουαρίου είχε στη διάθεσή του αυτές τις καταθέσεις ο κ. Βαξεβανης όταν η λήψη αυτής της επίμαχης κατάθεσης είναι στις 4 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα . Μπορείτε να μου πειτε πως μια εφημερίδα έχει μια κατάθεση ενός προστατευομένου μάρτυρα μιάμιση μέρα πριν αυτή δοθεί; Επαναλαμβάνω έχουμε δύο προστατευόμενους μάρτυρες που έχουν πει ψέματα δεν πρέπει κάποιος να μας πει γιατί το κάνανε;
Για την εφημερίδα «Δημοκρατία», που έγραψε σήμερα ότι σκανδαλωδώς μπήκε ο φάκελος Γεωργιάδη στο αρχείο: Βλέπω σήμερα στην εφημερίδα Δημοκρατία του κ. Φιλιππάκη ο οποίος είναι ένας από αυτούς που ερευνά η Δικαιοσύνη, ότι λέει ότι σκανδαλωδώς μπήκε ο φάκελος στο αρχείο Γεωργιάδη
Από εδώ και μπρος μην πηγαίνουμε να δικαστούμε στην Εισαγγελία να πηγαίνουμε στη Δημοκρατία. Μην πηγαίνουμε στους εισαγγελείς, να πηγαίνουμε στον κ. Φιλιππάκη και να βγάζει το βούλευμα ο κ. Κοττάκης.
Σε ερώτηση γιατί συμβαίνουν τα παραπάνω, είπε: Διότι είναι μπλεγμένοι οι άνθρωποι, αφού αυτοί ήταν μέσα στο κόλπο. Η εφημερίδα Δημοκρατία δεν ήταν η εφημερίδα που είχε δημοσιεύσει πρωτοσέλιδο κατά του Αγγελή όταν θελαν να φάνε τον Αγγελή γιατί δεν δεχόταν να κάνει την σκευωρία ; Ποια εφημερίδα έβγαλε πρωτοσέλιδο με διαρροή όπου οδήγησε τον Αγγελή στο να παραιτηθεί και να φύγει από τη μέση όταν ηρνείτο ο Αγγελής να γίνει μέρος της σκευωρίας; Θυμάστε ποια εφημερίδα ήταν αυτή; Η Δημοκρατία, άρα δεν θα πρέπει τώρα ο κ. Φιλιππάκης να κάνει κατι να καλύψει τα νώτα του; Προφανώς αλλά αυτό είναι δικό του θέμα ας κάνει ότι θέλει, κατηγορούμενος είναι ότι νομίζει θα κάνει.
Για το αν θα προχωρήσει σε αγωγές την Τρίτη αν δεν ζητήσουν συγνώμη οι Πολάκης, Βαξεβάνης και Φιλιππάκης: Ασφαλώς, αυτή τη στιγμή που μιλάμε ήδη γράφονται οι αγωγές.
Για το θέμα Φουρθιώτη: Οι αναφορές χθες Τσίπρα σε Φουρθιώτη ήταν περίπου 20 λεπτά από τα 48 που μίλησε. Μπορείτε να μου εξηγήσετε ποιο είναι το θέμα ακριβώς; Θέλω να καταλάβω τι είναι αυτό που οδήγησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως αντί να μιλήσει χθες για την ακρίβεια που είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα και καίει τον κόσμο, αποφάσισε αντί να μιλήσει για την ακρίβεια να μιλήσει για τον κ. Φουρθιώτη. Πάντως δεν ήξερα ποτέ ότι η Βουλή θα καταλήξει ένας χώρος κουτσομπολιού, η απόφαση του κ. Τσίπρα να μεταφέρει στη Βουλή όλες τις ελαφρότητες που γράφονται στο twitter εμένα με ξεπερνά.
Για το αν είμαστε κοντά σε πρόωρες εκλογές: Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα εθνικών εκλογών, χάνουμε χρόνο τζάμπα. Η κυβέρνηση έχει ευρεία και σταθερή πλειοψηφία, έχει μπροστά της ενάμιση χρονο κοινοβουλευτικής θητείας άρα επαρκή χρονο για να εφαρμόσει την πολιτική της, η πανδημία πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θα αρχίσει να φθίνει, θα φανεί αν θα αποδειχθεί στην πράξη. Μπροστά μας έχουμε μια εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό μας, μια εξαιρετική χρονιά για τις επενδύσεις, η οικονομία θα πάει πολύ καλά το 2022, δεν βλέπω γιατί πρέπει συνέχεια να μιλάμε για τις εκλογές. Ασφαλώς θα έχουμε διεθνείς κρίσεις όπως ο πληθωρισμός, που πράγματι είναι μεγάλο πρόβλημα, θα το αντιμετωπίσουμε όπως αντιμετωπίσαμε όλα τα άλλα.
Για τον αναπτυξιακό νόμο: Είμαι πάρα πολύ ευτυχής που πάρα πολλοί συνάδελφοι βουλευτές έχουν γραφτεί να μιλήσουν για τον αναπτυξιακό. 117 βουλευτές έχουν γραφτεί να μιλήσουν για τον αναπτυξιακό νόμο, είναι ρεκόρ. Είναι ένας αναπτυξιακός νόμος πολύ πιο εύκολος από τον προηγούμενο, πολύ πιο γρήγορος, με πολύ λιγότερη γραφειοκρατία και με έτσι δομημένο τρόπο ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε τις επενδύσεις όπως τις θέλουμε και τις ονειρευόμαστε.
Για το αν μπορέσει ο αναπτυξιακός νόμος να αποτρέψει φαινόμενα καθυστερήσεων που υπήρχαν στο παρελθόν: Ασφαλώς, όλος ο στόχος του νέου αναπτυξιακού νόμου είναι να μην χάνει ο επενδυτής χρόνο.