Μητσοτάκης: Προσκεκλημένος στο Πρωτοχρονιάτικο δείπνο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου
Θα έχει συζήτηση με τον επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου της Γερμανίας και τον πρόεδρο του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου Χημικής Βιομηχανίας (Cefic) και πρόεδρο του Δ.Σ. της BASF SE
Στις 9 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Πρωτοχρονιάτικο δείπνο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, με τίτλο: «Το Green Deal στο επίκεντρο των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων» , στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental Athens. Κεντρικός προσκεκλημένος είναι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην εκδήλωση, χαιρετισμό μέσω video θα απευθύνει ο επικεφαλής της Καγκελαρίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και ομοσπονδιακός υπουργός Ειδικών Καθηκόντων, Βόλφγκανγκ Σμιτ.
Κατά τη διάρκεια του δείπνου και στο πλαίσιο προγραμματισμένου πάνελ, ο πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με τον επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), Dr. Volker Treier και τον πρόεδρο του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου Χημικής Βιομηχανίας (Cefic) και πρόεδρο του Δ.Σ. της BASF SE, Dr. Martin Brudermüller.
Σημειώνεται πως τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Μαραγκός. Στο πλαίσιο αυτής, εκτός από τις προοπτικές τόνωσης των διμερών επενδυτικών σχέσεων στον τομέα της «πράσινης» ανάπτυξης, θα αναλυθούν κι οι επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται στο πεδίο της ψηφιοποίησης καθώς και σε κλάδους της αγοράς, στους οποίους θα βασιστεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Ακόμη, ο γενικός διευθυντής και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, δρ. Αθανάσιος Κελέμης, με αφορμή την πρώτη διοργάνωση του 2022 για το επιμελητήριο τόνισε ότι: «Ελλάδα και Γερμανία κτίζουν επί δεκαετίες, σε σταθερά αναπτυσσόμενη βάση, τις διμερείς επενδυτικές τους σχέσεις, προσδίδοντας σε αυτές στρατηγικό χαρακτήρα».
«Ιδιαίτερα στην παρούσα φάση, που η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει σε νέο αναπτυξιακό κύκλο, βασιζόμενη στην υλοποίηση του Σχεδίου "Ελλάδα 2.0", καθίσταται ένας από τους πλέον ελκυστικούς προορισμούς για ξένους επενδυτές», προσέθεσε ο δρ. Αθανάσιος Κελέμης, για να εκφράσει τη βεβαιότητά του ότι «στον νέο αυτό κύκλο η Γερμανία, ασκώντας ρόλο "θεσμικού" επενδυτή, θα διατηρήσει την πρωταγωνιστική της θέση».