«Η 70χρονη συνελήφθη να κλέβει τρόφιμα σε σούπερ μάρκετ στο Ίλιον και κάλεσε την εταιρία η οποία προέβη σε ενέργειες ώστε να μην γίνουν μηνύσεις», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Παναγιώτη Τζένο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει φτιάξει ένα στρατό με τρολ, επισημαίνοντας ότι όποιος ισχυρίζεται ότι η ελληνική οικονομία δεν πάει καλά έχει πολιτικό συμφέρον ενώ είπε πως το προσεχές διάστημα η οικονομία θα πάει καλύτερα.

Την ίδια στιγμή, αναγνώρισε πως η κρίση της ενέργειας μας βλάπτει, ενώ απέδωσε σε δημοσιονομικούς λόγους την ΜΗ μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης πηγαίνει να απολογηθεί για βαρύτατα κακουργήματα, ενώ είπε πως ετοιμάζει αγωγές κατά των κ. Πολάκη, Βαξεβάνη, της εφημερίδας Δημοκρατία και ενδεχομένως κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του 'Αδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90.1

Με αφορμή το περιστατικό της 70χρονης στο Ίλιον που συνελήφθη να κλέβει τρόφιμα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε: «Δεν θέλω σε καμια περίπτωση να δώσω βήμα σε συμπεριφορές τύπου Ρουβίκωνα που πήγαν σήμερα και σπάσανε το κατάστημα. Τα πραγματικά περιστατικά είναι ότι η κυρία συνελήφθη να κλέβει τρόφιμα, οι υπάλληλοι του καταστήματος ακολουθήσανε την τυπική διαδικασία του νόμου, πιθανόν και οι υπάλληλοι να μην μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο. Από την ώρα που ενημερώθηκε η Αστυνομία βάση του νόμου ακολουθεί αυτεπάγγελτη μήνυση, όχι μήνυση από την εταιρεία. Μετά η κυρία διαμαρτυρήθηκε ανθρώπινα με τον τρόπο που διαμαρτυρήθηκε».

«Εγώ το πληροφορήθηκα από τα Μέσα, πήρα τηλέφωνο την εταιρεία, η εταιρεία αμέσως μου είπε ''έχετε δίκιο, πρέπει αυτό να σταματήσει'' και προέβη σε νομικές ενέργειες για να μπορέσει αυτό να το σταματήσει η διοίκηση της Lidl. Δεν θέλω να πω ότι είναι καλό πράγμα η κλοπή αλλά ασφαλώς υπάρχουν ανθρωπινά χαρακτηριστικά στο κάθε περιστατικό, δεν είναι όλα τα περιστατικά με τα ίδια χαρακτηριστικά. Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω ότι πρέπει να προτάξουμε την ανθρωπιά. Η κυρία δεν είναι επαγγελματία κλέφτρα, ειναι προφανές ότι είναι ένας άνθρωπος σε πολύ μεγάλη ανάγκης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο για το περιστατικό, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Στο διαδίκτυο μην δίνετε πλέον πολύ μεγάλη σημασία, είναι ένα διάστημα τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιστρέψει σε λογικές 2012. Είναι προφανές ότι έχει φτιάξει έναν κομματικό στρατό με τρολ πολυπληθή. Πολυπληθή διαδικτυακά όμως όχι πολυπληθή στην κοινωνία. Εγώ για παράδειγμα ανεβάζω ανάρτηση για την παγκόσμια μέρα παιδικού καρκίνου και από κάτω έχω χίλια σχόλια που με βρίζουν, αυτό δεν είναι λογικό ούτε απηχεί το κλίμα της κοινωνίας είναι τα πληρωμένα τρολ, η ''υπόγα''του ΣΥΡΙΖΑ . Άρα το τι λένε εκεί δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία, δεν έχει καμία σχέση αυτή η εικόνα του twitter και του facebook με την εικόνα της κοινωνίας έξω».

Για την ελληνική οικονομία, ο υπουργός επισήμανε: «Όποιος ισχυριστεί δημόσια ότι η ελληνική οικονομία δεν πάει καλά ή έχει κομματικό συμφέρον ή δεν καταλαβαίνει τι λέει και θα πάει και εξαιρετικά καλά το ’22. Το επιχείρημα ότι όταν ευημερούν οι αριθμοί δεν ευημερούν οι άνθρωποι είναι ένα αριστερίστικο επιχείρημα το οποίο δεν είναι αληθές. Εγώ δεν ξέρω καμία χώρα που να μην ευημερούν τα νούμερα και να ευημερούν οι άνθρωποι. Δεν είναι αυτονόητο ότι αν ευημερούν τα νούμερα ευημερούν όλοι οι άνθρωποι, αυτό είναι αλήθεια γιατί τα νούμερα καμιά φορά δίνουν τη γενική εικόνα αλλά αφήνουν απέξω αυτούς που είναι έξω από τη γενική εικόνα. Άρα ναι μπορεί ευημερούν τα νούμερα και να μην ευημερούν κάποιοι άνθρωποι αλλά δεν μπορεί να ευημερούν τα νούμερα και να μην ευημερεί κανένας γιατί αλλιώς δεν θα βγαίναν τα νούμερα. Η ελληνική οικονομία πηγαίνει καλά, ασφαλώς η κρίση της ενέργειας μας βλάπτει».

«Τη ζωή την παίρνεις όπως έρχεται και την αντιμετωπίζεις όπως έρχεται. Εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης είχα να αντιμετωπίσω την κρίση της πανδημίας, την πληθωριστική κρίση και τώρα την κρίση της ενέργειας δεν θα κάτσω να σας πω ''αμάν τι άτυχος που είμαι''. Θα βρούμε λύσεις για να πάμε παρακάτω», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με το αίτημα για μείωση ΦΠΑ και ειδικού φόρου κατανάλωσης, τοποθετήθηκε λέγοντας: «Σήμερα απέδειξα στον κ. Χαρίτση και δεν το διέψευσε, ότι όταν το 2017 ανέβαινε η τιμή των καυσίμων σε χαμηλότερο από τα σημερινά επίπεδα αλλά πολύ υψηλά για την εποχή εκείνοι την ίδια μέρα όχι μόνο δεν μείωσαν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης αλλά τον αύξησαν κιόλας. Ρώτησα δύο φορές τον κ. Χαρίτση γιατί το κάνανε και δεν πήρε το λόγο να απαντήσει για αυτο το θέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα μας ζητάει να κάνουμε το ακριβώς ανάποδο από αυτό που έκανε αυτός ως κυβέρνηση άρα η αξιοπιστία του είναι μηδενική. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί πια να υποκρίνεται ότι είναι άσπιλος, αμόλυντος και παρθένος όπως το 2012 γιατι δεν είναι. Έχει κυβερνήσει πέντε χρόνια και τώρα ξέρουμε όταν ανέβαινε η διεθνείς τιμών των καυσίμων και ο πληθωρισμός αυτοί αύξησαν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Άρα και εκείνοι είχαν κάποιους λόγους να τον αυξήσουν δημοσιονομικούς προφανώς και εμείς έχουμε κάποιους λόγους για να μην τον μειώνουμε δημοσιονομικούς προφανώς».

Αναφορικά με την απολογία του κ. Βαξεβάνη, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε: «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω μια εν εξελίξει ποινική διαδικασία διότι εμείς δεν είμαστε σαν και αυτούς . Σήμερα ο κ. Βαξεβάνης πηγαίνει να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για βαριά αδικήματα. Θα πει αυτά που νομίζει και η Δικαιοσύνη θα κρίνει. Στη δική μου περίπτωση αυτό που έχω ζήσει είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια δικαστικά και πολιτικά πρακτικά. Βγαινει η πράξη αρχιεοθετήσεώς μου αντί να μου ζητήσουν συγγνώμη αρχίζουν να ουρλιάζουν να τους παραδώσω την πράξη αρχειοθετήσεως και κάνουν αίτημα κατάθεσης εγγραφών στη Βουλή και μου λένε με ύφος ότι ''θα την πάρουμε θες δεν θες, θα την ψάξουμε''».

«Εγώ τους είπα στην ομιλία μου στη Βουλή ότι δεν μπορείτε να την πάρετε αν δεν σας τη δώσω γιατί αποκλείεται η Δικαιοσύνη να σας δώσει αυτή την πράξη καθώς ποτέ δεν δίνει στη δημοσιότητα δικαστικές αποφάσεις γιατί έχουν μέσα προσωπικά δεδομένα, και κατέθεσα μόνος μου την πράξη αρχειοθετήσεως στη Βουλή ακριβώς γιατί δεν είχα τίποτα να φοβηθώ . Πήραν την πράξη αρχειοθετήσεως και το ίδιο βράδυ άρχισαν να με κατηγορούν οτι είχα κρύψει μια σελίδα δήθεν σε αυτή τη σελίδα είχα κρύψει την ενοχή μου. Τώρα πως θα υπήρχε ενοχή σε μια πράξη αρχειοθετήσεως μόνο ένα μυαλό συριζαίου μπορεί να καταλάβει. Ψάχνω με το δικηγόρο μου να δω τι είναι αυτό που λένε και ανακαλύπτω ότι στην τελευταία σελίδα του αντιγράφου που είχε δοθεί είχε κοπεί μια γραμμή», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Πήγαμε στο δικαστήριο και κάναμε αίτημα νέας κατάθεσης εγγράφων, μας δώσανε ένα ακριβές αντίγραφο δεύτερο και το κατέθεσα και αυτό στη Βουλή. Μετά ξεκίνησαν μια νέα ιστορία ότι το δεύτερο αντίγραφο που έδωσα είχε μια υπογραφή του εισαγγελέα που ήταν 5 εκατοστά πιο δεξιά από ότι της πρώτης και ξεκίνησε μια νέα συνωμοσία ότι είναι πλαστή η πράξη που κατέθεσα στη Βουλή γιατί η υπογραφή είναι διαφορετική. Δεν μπορούσαν δηλαδή να καταλάβουν την έννοια της ορθής επανάληψης που είναι μια καθημερινή πρακτική σε όλες τις υπηρεσίες του κράτους. Πήγαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ανακαλέσει την πράξη αρχειοθετήσεως μου– μιλάμε για τον ορισμό της παρεμβάσεως στη Δικαιοσύνη- γιατί λεει λόγω της υπογραφής αποδεικνύεται ότι ήταν πλαστή. Δεν ξέρω τι τους είπε ο Εισαγγελέας αλλά από τη ώρα που βγήκαν από το γραφείο του μπορώ να εικάσω περίπου τι έγινε», συμπλήρωσε.

«Στη συνέχεια η ίδια η Δικαιοσύνη έβγαλε ανακοίνωση και είπε ότι είναι μια χαρά η πράξη αρχειοθετήσεως τηρήθηκαν οι σύννομες διαδικασίες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτή. Προχθές ήρθε στη Βουλή η απάντηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορούν να τους δώσουν την πράξη αρχειοθετήσεως τη δικιά μου ή του κ. Αβραμόπουλου γιατί περιέχει προσωπικά δεδομένα. Αυτό δηλαδή που τους έλεγα την ομιλία μου στη Βουλή πριν τους τη δώσω. Μα πόσο πιο ρεζίλι θα γίνουν πια!», διευκρίνισε ο υπουργός.

ΔΗΜ: Θα προχωρήσετε σε αγωγές;

«Ναι ετοιμάζονται αγωγές. Θα γίνουν σίγουρα κατά του κ. Πολάκη, του κ. Βαξεβάνη, της δημοκρατίας και θα δω αν θα συμπεριλάβω και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ανακοινώσεις που έχει κάνει. Να δείτε γιατί διότι η αρχειοθέτηση γράφει σε κάποια σελίδα ότι πήγαν σε αυτούς τους λογαριασμούς όχι μόνο στους δικούς μου, στους δικούς μου, της συζύγου μου, των αδελφών μου, των εταιριών 345 χιλιάδες σε 8 χρόνια τα οποία ήταν σε μετρητά. Στην προ-τελευταία σελίδα της αρχειοθετήσεως μου όμως γράφει ότι ήλεγξαν τα μετρητά αυτά ειδικοί επιστήμονες για το ξέπλυμα και είπαν ότι δεν είναι ξέπλυμα και ότι αντιστοίχησαν τα ποσά αυτά σε αποδείξεις λιανικής πώλησης των επιχειρήσεων μου δηλαδή έχουν πάψει να είναι αδιευκρίνιστες. Έχουν πάει στη σελίδα 55 που γράφει ''αδιευκρίνιστες'' και έχουν ξεχάσει τη σελίδα 72 που τις διευκρινίζει και έχουν #αδιευκρίνιστες καταθέσεις ο Γεωργιάδης. Βγαίνει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ζητάει από τον πρωθυπουργό να απαντήσει για το πόρισμα της αρχειοθετήσεώς μου δηλαδή να είμαστε μια χώρα που ο εκάστοτε πρωθυπουργός θα κρίνει τις δικαστικές αποφάσεις. Τα έχετε ξανακούσει αυτά! Οι άνθρωποι είναι κωμωδία, είναι τραγωδία, είναι πυροβολημένοι, δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι», διαμήνυσε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφορικά με το κείμενο του κ. Καρτερού στην «ΑΥΓΗ», ο υπουργός δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περιπέσει σε μια εποχή που προσπαθεί να επιστρέψει στο σκληρό ροκ του ’12-’14 και να εισφέρει στην ελληνική πολιτική ζωή τη χυδαιότητα. Χθες σε μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή ένας πρόεδρος των καταναλωτών της Κρήτης με έβρισε χυδαία αυτό έτυχε ηρωοποίησης από τα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ μόνο που δεν είπαν ότι πρέπει να πάρει εθνικό μετάλλιο. Είναι δυνατόν ο πολιτικός διάλογος στην Ελλάδα να καταλήξει ο ένας να βρίζει και ο άλλος να συνεχίζει να βρίζει. Αυτό έκανε ο κ. Καρτερός στο GFY...».

«Εγώ δεν είμαι αριστερός ούτε ήμουν ποτέ μεγάλωσα με μια ΑΥΓΗ, που εμείς που ήμασταν μια οικογένεια δεξιών, τη σεβόμασταν. Εμένα ο πατέρας μου ήταν δεξιός για την ΑΥΓΗ μιλούσε πάντα με σεβασμό δηλαδή αν έγραφε κάτι η ΑΥΓΗ ο πατέρας μου ο δεξιός το ελάμβανε σοβαρά υπόψη του διότι η ΑΥΓΗ δεν ήταν πατσαβούρα, ήταν μια σοβαρή εφημερίδα, σοβαρών ανθρώπων που είχαν αριστερή άποψη. Φαντάζεστε στην ΑΥΓΗ του Κύρκου να έμπαινε ένα άρθρο για τον όποιο πρωθυπουργό τύπου Καρτερού. Θα μπορούσε; Ξεφτιλίζουν την ίδια την ΑΥΓΗ και την ιστορία της», κατέληξε.