Καιρίδης στα Παραπολιτικά 90,1 για διαγραφή Κύρτσου: H πολιτική είναι συνολική δουλειά και χρειάζεται πειθαρχία.
«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν θέσει την τουρκική προκλητικότητα στο ΝΑΤΟ», δήλωσε αναφορικά με τα όσα διαδραματίζονται
«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν θέσει την τουρκική προκλητικότητα στο ΝΑΤΟ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρης Καιρίδης.
Ακόμη, σε σχέση με τη διαγραφή του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου (δείτε εδώ: Διεγράφη ο Γιώργος Κύρτσος - «Καταπέλτης» η ανακοίνωση της ΝΔ - Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης), τόνισε ότι η πολιτική είναι συνολική δουλειά και χρειάζεται πειθαρχία.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του
Ερωτηθείς αν υπάρχει σκέψη να τεθεί θέμα για την Τουρκία στο ΝΑΤΟ: «Η κυβέρνηση και ο κ.Μητσοτάκης έχει ήδη θέσει θέμα ότι η Τουρκία έχει διαρρήξει τους δεσμούς της με τις ευρωπαϊκές αξίες, τις δημοκρατικές αξίες, τις αξίες πάνω στις οποίες συγκροτήθηκε το ΝΑΤΟ και καταγγέλλει την Τουρκία για την παραβατικότητά της στα εξωτερικά αλλά βεβαίως και σε άλλα Φόρα όπως στο Συμβούλιο της Ευρώπης που εκπροσωπώ εγώ την ελληνική Βουλή για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Τουρκία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ το ’52, χρησιμοποιεί τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ για να το αδρανοποιεί όμως σε διμερές επίπεδο με τους ευρωπαίους εταίρους και βεβαίως με τους αμερικάνους, κυρίως με το Κογκρέσο, έχουν γίνει πολλά βήματα. Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα είναι στο Μόναχο, στο αντίστοιχο Νταβός της διεθνούς ασφάλειας, συμμετέχει δυναμικά, θα συναντηθεί με την κα Πελόζι ακριβώς για αυτά τα θέματα».
«Το ΝΑΤΟ αποφασίζει με ομοφωνία από τη στιγμή που η Τουρκία είναι μέλος του δυστυχώς αδρανοποιεί τις δυνατότητες που έχει. Αυτό είναι μια παλιά κουβέντα που γίνεται εδώ και δεκαετίες , εμάς μας δυσαρεστεί πάρα πολύ και τροφοδοτεί έναν αντι-νατοισμό, αντιαμερικανισμό ιδίως τις παλαιότερες δεκαετίες τον οποίο κάποιο θέλουν να επιστρέψουν σήμερα αν κατάλαβα καλά από κάποια συμφραζόμενα εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Μας δυσαρεστεί μεν όμως η τυχόν αποχώρηση μας από το ΝΑΤΟ το μόνο που θα ωφελούσε θα ήταν την ίδια την Τουρκία».
Για τη συνάντηση Πάιατ με Τσίπρα
«Είναι προφανές ότι ο αμερικάνος πρέσβης ο οποίος είχε αυτή τη σχέση που είχε με τον κ. Τσίπρα ήρθε χθες στη Βουλή για να του την υπενθυμίσει. Και να του υπενθυμίσει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η Αλεξανδρούπολη, καλή η δημαγωγία, καλός ο λαϊκισμός, η ανάγκη να ξαναγυρίσουμε στα τσιτάτα του αντιαμερικανισμού με τα οποία ανατράφηκε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά εδώ υπάρχει και η προηγούμενη πολιτεία».
Για τον East Med
«Ο East Med δεν έχει ακυρωθεί. Υπάρχει ένα non paper από το Στείτ Ντιπάρτμεντ κάποιων γραφειοκρατών του υπουργείου εξωτερικών της Αμερικής. Είναι ένα δύσκολο φιλόδοξο project βεβαίως, υπάρχουν οι ανακοινώσεις από τις κυβερνήσεις και το Ισραήλ και την Κύπρο και την Ελλάδα και βλέπουμε όλα τα δεδομένα για το πώς θα προχωρήσουμε».
Για τη διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου από τη ΝΔ
«Η πολιτική χρειάζεται πειθαρχία, χρειάζεται στοίχιση, είναι μια συλλογική δουλειά στην οποία δεν μπορεί ο καθένας να λεει μια εξυπνάδα απλώς η οποία πρόσκαιρα μπορεί να ακούγεται με ενδιαφέρον. Είναι μεγάλο λάθος του στο βαθμό που έρχεται να στηρίξει την υπόθεση documento και τον φέρνει σε πλήρη ρήξη με την καρδιά της κεντροδεξιάς παράταξης αν επιμείνει σε κάτι τέτοιο. Δεν έχει καμία σχέση η δίωξη από την ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη δημοσιογράφων στην Ελλάδα οι οποίοι διακινούσαν ψευδείς ειδήσεις και συνεργάζονταν με ένα παραδικαστικό κύκλωμα το οποίο ερευνάει η δικαιοσύνη με αυτά που συμβαίνουν στην Ουγγαρία και Πολωνία με τα οποία η ελληνική κυβέρνηση, όχι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει καταδικάσει και έχει πάρει πολύ μεγάλες αποστάσεις».
Ακούστε τη συνέντευξή του
Ακόμη, σε σχέση με τη διαγραφή του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου (δείτε εδώ: Διεγράφη ο Γιώργος Κύρτσος - «Καταπέλτης» η ανακοίνωση της ΝΔ - Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης), τόνισε ότι η πολιτική είναι συνολική δουλειά και χρειάζεται πειθαρχία.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του
Ερωτηθείς αν υπάρχει σκέψη να τεθεί θέμα για την Τουρκία στο ΝΑΤΟ: «Η κυβέρνηση και ο κ.Μητσοτάκης έχει ήδη θέσει θέμα ότι η Τουρκία έχει διαρρήξει τους δεσμούς της με τις ευρωπαϊκές αξίες, τις δημοκρατικές αξίες, τις αξίες πάνω στις οποίες συγκροτήθηκε το ΝΑΤΟ και καταγγέλλει την Τουρκία για την παραβατικότητά της στα εξωτερικά αλλά βεβαίως και σε άλλα Φόρα όπως στο Συμβούλιο της Ευρώπης που εκπροσωπώ εγώ την ελληνική Βουλή για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Τουρκία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ το ’52, χρησιμοποιεί τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ για να το αδρανοποιεί όμως σε διμερές επίπεδο με τους ευρωπαίους εταίρους και βεβαίως με τους αμερικάνους, κυρίως με το Κογκρέσο, έχουν γίνει πολλά βήματα. Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα είναι στο Μόναχο, στο αντίστοιχο Νταβός της διεθνούς ασφάλειας, συμμετέχει δυναμικά, θα συναντηθεί με την κα Πελόζι ακριβώς για αυτά τα θέματα».«Το ΝΑΤΟ αποφασίζει με ομοφωνία από τη στιγμή που η Τουρκία είναι μέλος του δυστυχώς αδρανοποιεί τις δυνατότητες που έχει. Αυτό είναι μια παλιά κουβέντα που γίνεται εδώ και δεκαετίες , εμάς μας δυσαρεστεί πάρα πολύ και τροφοδοτεί έναν αντι-νατοισμό, αντιαμερικανισμό ιδίως τις παλαιότερες δεκαετίες τον οποίο κάποιο θέλουν να επιστρέψουν σήμερα αν κατάλαβα καλά από κάποια συμφραζόμενα εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Μας δυσαρεστεί μεν όμως η τυχόν αποχώρηση μας από το ΝΑΤΟ το μόνο που θα ωφελούσε θα ήταν την ίδια την Τουρκία».