Συνελήφθη χθες από το FBI ο τηλεοπτικός παραγωγός Jack Hanick που εργάστηκε για τον Ρώσο ολιγάρχη Konstantin Malofeyev καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ παραβίασε τις κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και έκανε ψευδείς δηλώσεις σε πράκτορες του FBI.

Την σχετική είδηση αναδημοσίευσε στο twitter από την αντίστοιχη ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. «Συνελήφθη χθες από το FBI ο Hanic διότι βοηθούσε τον Ρώσο ολιγάρχη, Malofeyev να σπάει τις κυρώσει και να στήνει ΜΜΕ για Ρωσική προπαγάνδα. Ο Hanic ήρθε Ελλάδα το 2015-1016 και δημιούργησε την Hellas Net ως μέλος ΔΣ. Πήρε πανελλαδική άδεια και έβαλε διευθυντή τον Κώστα Βαξεβάνη», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.



Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο αμερικανός εισαγγελέας Damian Williams δήλωσε: «Ο Konstantin Malofeyev είναι στενά συνδεδεμένος με τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία, αφού προσδιορίστηκε από την OFAC ότι ήταν μία από τις κύριες πηγές χρηματοδότησης για την προώθηση των συνδεδεμένων με τη Ρωσία αυτονομιστικών ομάδων που δρουν στο κυρίαρχο έθνος της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στον Malofeyev απαγορεύουν στους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών να εργάζονται ή να συναλλάσσονται με τον Malofeyev, αλλά όπως λέγεται, ο Hanick παραβίασε αυτές τις κυρώσεις δουλεύοντας απευθείας για τον Malofeyev σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα κατά τη διάρκεια πολλών ετών».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «ο Τζον Χάνικ εργαζόταν επίσης για τον Κωνσταντίν Μαλοφέγιεφ σε ένα πρότζεκτ για τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός ελληνικού τηλεοπτικού δικτύου και στις προσπάθειες για να αποκτήσει ένα βουλγαρικό τηλεοπτικό δίκτυο. Υπό την καθοδήγηση του Μαλοφέγιεφ, ο Χάνικ ταξίδεψε στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία σε διαφορετικές περιστάσεις το 2015 και το 2016 προκειμένου να εργασθεί επάνω σε αυτές τις πρωτοβουλίες και έδινε αναφορά απευθείας στον Μαλοφέγειφ για τη δουλειά του. Για παράδειγμα, το Νοέμβριο του 2015, ο Χάνικ έγραψε στον Μαλοφέγιεφ πως το Ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο θα ήταν «μία ευκαιρία για να παρουσιαστεί η ρωσική οπτική στην ελληνική τηλεόραση». Σε σχέση με τις προσπάθειες του Μαλοφέγιεφ να αποκτήσει βουλγαρικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Χάνικ ανέλαβε ενέργειες προκειμένου να αποκρύψει το ρόλο του Μαλοφέγιεφ στην εξαγορά, κανονίζοντας να ταξιδέψει στη Βουλγαρία με ένα άλλο άτομο, το οποίο αναγνώρισε/εντόπισε Έλληνας συνεργάτης του Μαλοφέγιεφ, ώστε να φαίνεται πως ο αγοραστής ήταν Έλληνας και όχι ο Μαλοφέγιεφ».

Σημειώνεται, πως όπως γράφουν τα Παραπολιτικά σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα, σε δηµοσίευµα των «F.T.» στο παρελθόν έχει γίνει αναφορά στον Ρώσο ολιγάρχη Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ -φερόµενο ως χρηµατοδότη των φιλορωσικών αποσχιστικών κινηµάτων στην Ουκρανία-, στον γάµο του οποίου είχαν παραστεί ο Π. Καµµένος, αλλά και ο επιχειρηµατίας Ιβάν Σαββίδης. Αµέσως µετά, τον Φεβρουάριο του 2015, ακολουθεί ανάλογου περιεχοµένου δηµοσίευµα στη «Wall Street Journal», που και πάλι προβάλλει τις ρωσικές σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η βάφτιση και ο σύμβουλος του Πούτιν, Αλ. Ντούγκιν

Σημειώνεται πως τον Μάιο του 2016 ο δημοσιογράφος Jack Hanick και τα μέλη της οικογένειάς του βαφτίστηκαν στην εκκλησία της Αγίας Μάρτυρος Τατιάνας στο Πανεπιστήμιο Lomonosov State of Moscow.

Η ενδιαφέρουσα σύμπτωση είναι ότι στο ίδιο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστημίου Λοµονόσοφ δίδασκε ο σύµβουλος γεωπολιτικής του Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, που δημοσιεύουν τα Παραπολιτικά, τον Ιανουάριο του 2015, είχε υπάρξει ένα αρχικό δηµοσίευµα των «Financial Times», το οποίο «κατήγγειλε» τις σχέσεις που διατηρούσαν οι κ.κ. Κοτζιάς και Καµµένος µε ρωσικούς εθνικιστικούς κύκλους, της απολύτου εμπιστοσύνης του Κρεµλίνου. Ο λόγος για τον καθηγητή του Παναπιστημίου Λοµονόσοφ και σύµβουλο γεωπολιτικής του Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο οποίος είχε επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Πειραιά, προσκεκλημένος του κ. Ν. Κοτζιά (2013), µε τον κατόπιν υπουργό Εξωτερικών, να διαψεύδει ότι είχε προσκληθεί από τον ίδιο.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Ντούγκιν, αποκαλούμενος και ως «Ρασπούτιν του Πούτιν», συνέχισε όπως αποκαλύφθηκε να διατηρεί ταυτόχρονα γραμμή επικοινωνίας µε τον αρχηγό της Χ.Α., ακόμα και όταν αυτός ήταν προφυλακισμένος μετά τη δολοφονία Φύσσα αλληλογραφώντας μαζί του, ενώ συναντήθηκε στη Μόσχα µε τους τότε βουλευτές της Χ.Α. Ελένη Ζαρούλια και Αρτέμη Ματθαιόπουλο με τις φωτογραφίες μάλιστα να κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Σε εκείνη τη συνάντηση ο καθηγητής Ντούγκιν χαρακτήρισε τη Χ.Α. φυσικό σύμμαχο, κρίνοντας ότι οι διώξεις των στελεχών της οφείλονται στο ότι το κόµµα του κ. Μιχαλολιάκου «μιλά ανοιχτά υπέρ της γεωπολιτικής στροφής προς τη Ρωσία».

Σε γραπτή δήλωσή του πάντως «με αφορμή αρνητικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στη διάλεξη του καθηγητή Αλεξάντερ Ντούγκιν στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς» ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστήμιου καθηγητής Άγγελος Κότιος αναφέρει ότι «η διάλεξη του καθηγητή κ. Ντούγκιν πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου 2013 στο πλαίσιο του μαθήματος "Η Εξωτερική Πολιτική της Ρωσίας" με διδάσκοντα τον καθηγητή κ. Ν. Κοτζιά» αλλά αυτή «έλαβε χώρα κατόπιν πρότασης του ίδιου του κ. Ντούγκιν μέσω συνεργατών του και, συνεπώς, σε καμία περίπτωση δεν προσκλήθηκε από τον καθηγητή κ. Κοτζιά».