Στα σημερινά εγκαίνια του FSRU Αλεξανδρούπολης αναφέρεται ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook, παρά τις έντονες αντιδράσεις των πάσης φύσεως «αγανακτισμένων» που με κάθε μέσο και τρόπο επεδίωκαν τη ματαίωσή τους τότε, επιτέλους υλοποιείται ένα έργο μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια που είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και του Γιάννη Μανιάτη και αποτελούσε μέρος των μεταρρυθμίσεων μας σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής δράσης (Υγεία, Παιδεία, Ενέργεια,...) παρά τις έντονες αντιδράσεις των πάσης φύσεως «αγανακτισμένων» που με κάθε μέσο και τρόπο επεδίωκαν τη ματαίωσή τους τότε.

«Σήμερα πλέον αποτελεί κοινό τόπο ότι εμείς παλέψαμε πρώτοι και μόνοι μας ενάντια στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπήρξε το μεγαλύτερο εμπόδιο στις μεταρρυθμίσεις για πεντέμισι χρόνια. Όλα όσα είχαμε δρομολογήσει σταμάτησαν. Όμως και η διάδοχη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επέδειξε ολιγωρία και καθυστέρηση, αγνόησε το φυσικό αέριο ως μεταβατική πηγή ενέργειας. Τώρα αναγκάστηκε να αλλάξει πολιτική και να προσαρμοστεί. Κακώς χάθηκε τόσος πολύτιμος χρόνος», τονίζει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Είναι προφανές ότι ο αγώνας για τη λειτουργία του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας πρέπει να είναι διαρκής, αλλά και ως ενδιάμεσο στάδιο να μην αγνοείται και η σημασία του φυσικού αερίου». 

Η ανάρτηση του Ανδρέα Λοβέρδου