«Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει και να έρθει μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πέμπτος Αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Eιδικότερα, ανέφερε πως στόχος είναι να δώσουμε στον κόσμο ένα πρόγραμμα σοσιαλδημοκρατικό ώστε να μας εμπιστευτούν περισσότερο οι πολίτες.

Παράλληλα, τόνισε πως συνεργασία με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αυτοκτονία του ΚΙΝΑΛ ενώ είπε πως δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Μητσοτάκης τους οποίους κατηγόρησε ότι έχουν αποτύχει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Αναφορικά με το αίτημα του κ. Ανδρουλάκη για εκλογές: Επανερχόμαστε με συνέπεια αυτών που είχαμε πει και λέμε ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει, να έρθει μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, αυτό που είναι ο στόχος ο δικός μας του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ άρα αυτό πρέπει να γίνει μέσα από τις εκλογές. Βεβαίως κατανοούμε ότι εξαρτάται από την κυβέρνηση.

Ερωτηθείς πως προκύψει μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση από τις εκλογές: Πρώτα εμείς δεν θα απολέσουμε την δυνατότητα μας να απευθύνουμε στον κόσμο και να μας δώσει το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό. Αυτός είναι ο στόχος μας. Εμείς θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο ένα πρόγραμμα σοσιαλδημοκρατικό το οποίο να μας εμπιστευτούν ακόμα πολλοί περισσότεροι άνθρωποι. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι εκλογές, εμείς θα καταθέσουμε ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα αυτό θα είναι το πρόγραμμα το οποίο θα πούμε στο λαό ότι εμείς σε οποιαδήποτε περίπτωση είναι αυτό που προτείνουμε για τη χώρα. Δεύτερον, έχουμε πει ότι αν θέλει κάποιος να μιλήσει με βάση το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα θα μιλήσει την πρώτη Κυριακή. Τρίτον, δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός ούτε ο κύριος Τσίπρας ούτε ο κύριος Μητσοτάκης. Τέταρτον, μιλάμε αξιακά κι όχι για κατανομής εδρών.

Άρα δεν θέλετε επί της ουσία συγκυβέρνηση, θέλετε να πάμε σε δεύτερες εκλογές γιατί όταν βάζετε όλες αυτές τις προϋποθέσεις ο άλλος πρέπει να θέλει να αυτοκτονήσει πολιτικά για να τις δεχτεί

Και θα ζητήσετε σε εμάς να αυτοκτονήσουμε για να μην αυτοκτονήσουν οι άλλοι πολιτικά; Εμείς δεν θα φύγουμε από τις αρχές μας.

Λέτε ότι συνεργασία με τη ΝΔ ή με το ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αυτοκτονία του ΚΙΝΑΛ

Όχι, χωρίς αρχές.

Είναι δημοκρατική αρχή να μην είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος;

Αυτή είναι η άποψη μας. Ο κ.Μητσοτάκης και ο κ.Τσίπρας κριθήκανε κι απέτυχαν. Δηλαδή εμείς θα φέρουμε από την πίσω πόρτα πρωθυπουργό κάποιον που δεν του δίνει την αυτοδυναμία ο κόσμος; Αυτές είναι οι δικές μας προτάσεις, μπορεί να τα βρει ο κος Τσίπρας αύριο με τον κο Μητσοτάκη και επειδή ενδιαφέρονται μόνο και μόνο να είναι πρωθυπουργοί, αυτό είναι το άγχος των επιτελείων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ας βρουν μεταξύ τους να μοιράσουν την κυβέρνηση. Εμείς δεν κάνουμε μοιρασιές, εμείς πάμε αξιακά. Και δεύτερον εμείς έχουμε τέσσερα θέματα, αυτά τα ακούει ο κόσμος καθαρά κι αποφασίζει.

Ερωτηθείς αν έχουν στην φαρέτρα τους πρόσωπα για τη θέση του πρωθυπουργού: Πρέπει να έχουμε εκλογές, να εκλεγούν άτομα και θέλουμε να υπάρχουν πολιτικές λύσεις. Όταν γίνουν οι εκλογές θα αποφασίσουμε. Εμείς λέμε στον κόσμο πολύ καθαρά ότι Τσίπρας κι Μητσοτάκης με τη δική μας ψήφο δεν θα γίνουν πρωθυπουργοί.

Αναφορικά με το όνομα του κόμματος: Δεν έχω κάνει δημοσκοπήσεις εγώ δεν γνωρίζω, δεν συμμετέχω σε επιτελεία, εγώ είμαι ένας βουλευτής υποστηριχτής της προσπάθειας και τίποτα άλλο. Δεύτερον ο πρόεδρος έχει πει ότι ο ίδιος δεν θα δώσει καμία γραμμή για να είναι ελεύθερο το σώμα να επιλέξει. Τρίτον, νομίζω ότι εμείς πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή κινητοποίηση. Νομίζω πρέπει να πάει ο κόσμος να ψηφίσει και να δώσει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους, σε στελέχη με εμπειρία να δουλέψουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό πρέπει να κάνουμε.

Ακούστε τη συνέντευξή του