«Μηδενική η αξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα, κανείς δεν πιστεύει ότι θα κάνει όσα εξήγγειλε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα.

Διάψευση

Επιπλέον, τόνισε πως πολλά από τα οποία εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη υλοποιηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ. Επίσης, ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ απέκλεισε τα περί συνεργασίας της ΝΔ με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.



Αναλυτικά η συνέντευξη

Ο διευθυντής Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, είπε:

Για την ανακοίνωση του κ. Χαρίτση για την εθνικοποίηση  του ομίλου Uniper στην Γερμανία σε αντιδιαστολή  με την ελληνική κυβέρνηση και τη ΔΕΗ: Προφανώς η Γερμανία δεν είχε Τσίπρα, δεν είχε καταστρέψει την εκεί ΔΕΗ.  Βρήκαμε μια ΔΕΗ διαλυμένη, μια ΔΕΗ η οποία δεν είχε ούτε να αγοράσει καλώδια όταν την παραλάβαμε, μια ΔΕΗ που τη διασώσαμε, μια ΔΕΗ που χάρη στο ότι είναι υγιής σημερα μπορεί και συμμετέχει στη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Προφανώς είναι εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες για να γίνει η οποιαδήποτε σύγκριση.

Για την ομιλία του κ.Τσίπρα στη ΔΕΘ: Πέραν της αξιοπιστίας που είναι μηδενική του κ.Τσίπρα άρα κανείς δεν πιστεύει  ότι υπάρχει περίπτωση να γίνουν ποτέ τα όσα λεει βασίζονται και σε fake news. Έχουμε μαζέψει πάνω από 14  fake news για τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Για την ενεργειακή κρίση: Καταρχάς έχουμε πρωταγωνιστήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο όταν κάποιοι άλλοι λαΐκιζαν και παρουσίαζαν εύκολες λύσεις λέγαμε ότι εκεί είναι η μεγάλη μάχη, εκεί πρέπει να δώσουμε όλη μας την ενέργεια και την προσπάθεια. Σε πολύ μεγάλο βαθμό τ’ έχουμε καταφέρει υπό την έννοια ότι πολλές από τις προτάσεις που έχουν υιοθετηθεί είναι δικές μας προτάσεις και είναι πάνω στο τραπέζι και συζητούνται τώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης προφανώς πολλά από αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας τα οποία ειναι αυτά τα οποία  έχουν ήδη γίνει εννοείται ότι μας βρίσκουν σύμφωνούς όπως για παράδειγμα υποσχέθηκε συγκεκριμένο αριθμό προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού και εκπαιδευτικών που ήδη έχουμε κάνει μετά από δεκαετίες που δεν είχε γίνει ούτε μια πρόσληψη. Η μείωση της φορολογίας είναι αυτή που εμείς κάναμε πράξη όταν ο κ. Τσίπρας αύξησε μια σειρά άμεσων και άλλων φόρων και τώρα έρχεται να υποσχεθεί μείωση έμμεσων φόρων. Το δήθεν κλείσιμο ματιού στη μεσαία τάξη προφανώς δεν πείθει κανέναν από τον κ.Τσίπρα, εμείς  ουσιαστικά εκπροσωπήσαμε αυτό το κομμάτι των ελλήνων το οποίο αφαίμαξε ο κ. Τσίπρας και δώσαμε πίσω ήδη μέσα σε αυτές τις συνθήκες πολλά από αυτά τα οποία τους έκλεψε η πολιτική Τσίπρα. Εμείς με έργα και όχι με λόγια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καταφέρνουμε μέσα σε αυτές τις συνθήκες να μειώνουμε φορολογικούς συντελεστές, να αυξάνουμε το διαθέσιμο εισόδημα και να προσπαθούμε να βρίσκουμε αντίβαρα σε όλη αυτή την πρωτόγνωρη παγκόσμια κατάσταση.

Για το σενάριο περί συνεργασίας με τον κ. Βελόπουλο: Δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο. Όλοι το λέμε καθαρά και  θα έχουμε την ευκαιρία να το πούμε ακόμα πιο καθαρά όσο πλησιάζουμε στις εκλογές και ανοίγει αυτή η συζήτηση. Η ΝΔ αυτή τη στιγμή έχει μια πρόταση για τη χώρα, η πρόταση είναι η αυτοδύναμη ΝΔ με τα λάθη μας, με τα σωστά μας, με το όραμα που έχουμε για τη χώρα, με όλα αυτά τα οποία έχουμε ήδη κάνει και έχουμε δείξει πως μπορούμε να διαχειριζόμαστε όλες αυτές τις πρωτόγνωρες δυσκολίες και παράλληλα να κάνουμε πράξη  το προεκλογικό μας πρόγραμμα, και σε όλα αυτά θέλουμε μια δεύτερη εντολή και θα την έχουμε από τον ελληνικό λαό.