Εξηγήσεις για την αναβολή της επισκέψεώς του στην Καλαμάτα για τη σημερινή τελετή των εγκαινίων του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα φαίνεται πως ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος από τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπένζαμιν Γκαντζ, κατά τη μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα.

Επισήμως δεν υπάρχουν λεπτομέρειες από τη συζήτηση αυτή, ει μη μόνο η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, όπου επισημαίνεται ότι «κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, στη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκε το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και κατεδείχθη η κοινή θέληση Ελλάδος – Ισραήλ να προχωρήσουν μαζί στην ενίσχυση και εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας τους και να λειτουργήσουν ως πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου».

Προστίθεται δε ότι: «Επίσης, οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Γκαντζ υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα του έργου υλοποίησης του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα, καθόσον αυτό ενισχύει τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς, σε πολλούς τομείς, τα τελευταία χρόνια».