Κατατέθηκε από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, στην Ολομέλεια της Βουλής ο προϋπολογισμός του κράτους για το 2023.

Ο κ. Σταικούρας παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα μέσα σε ειδικό κουτί τυλιγμένο σε πάπυρο το στικάκι με όλα τα οικονομικά στοιχεία του κράτους για το 2023.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, πρόκειται για τον πρώτο προϋπολογισμό των τελευταίων 12 ετών που καταρτίζεται εκτός πλαισίου μνημονιακής επιτήρησης ή ενισχυμένης εποπτείας, επισφραγίζοντας- με αυτόν τον τρόπο- την επιστροφή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα. Παράλληλα, ο νέος προϋπολογισμός θα σηματοδοτεί την επιστροφή της οικονομίας σε πρωτογενή πλεονάσματα.

Μαζί με το κρατικό προϋπολογισμό του 2023, όπως δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, «συμπληρώνονται 200 χρόνια από τον υποθετικό λογαριασμό εσόδων και εξόδων της Διοικήσεως Ελλάδος. Η επιτροπή που συνέταξε τον υποθετικό λογαριασμό, αποτελούνταν από 6 πολιτικά και στρατιωτικά πρόσωπα και έναν υπάλληλο και ολοκλήρωσε το έργο της μέσα σε 6 ημέρες».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των εργασιών που έκανε η Διάσκεψη των Προέδρων, η συζήτηση και η επεξεργασία του σχεδίου του προϋπολογισμού του κράτους για το 2023 στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου.

Στην Ολομέλεια η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί με την ψήφισή του στις 17 Δεκεμβρίου.