Την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ. σηματοδότησαν ουσιαστικά η παρουσία και το περιεχόμενο της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της «γαλάζιας» Πολιτικής Επιτροπής το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.

Ο πρωθυπουργός έθεσε σε συναγερμό τον κομματικό μηχανισμό, κάνοντας λόγο για ανάδειξη του κυβερνητικού έργου ανά την ελληνική περιφέρεια από το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην τοξικότητα που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον δημόσιο βίο, την οποία έφερε σε αντιπαράθεση με τη λογική του ιδίου και της κυβέρνησής του.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο νεότερος γραμματέας στην ιστορία της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος σχεδόν έναν χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του αναλαμβάνει τον συντονισμό της προτοιμασίας για τις διπλές εθνικές κάλπες που επίκεινται.

Στο πλαίσιο αυτό, πέραν των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και των στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου, ο ίδιος και οι επιτελείς της Πειραιώς (μαζί με την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, που παραδοσιακά συστήνεται στη «γαλάζια» παράταξη πριν από τις εθνικές εκλογές, με τη συμβολική συμμετοχή του συνόλου των προβεβλημένων κομματικών παραγόντων) θα «τρέξουν» τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή μιας πλήρους και οργανωμένης πολιτικής μάχης, στη βάση της αξιοποίησης του συνόλου των τοπικών πυρήνων και της τόνωσης του ηθικού των μελών.

Γιάννης Μπρατάκος

Εχει αναλάβει νέα, απαιτητικά καθήκοντα δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, και όμως έχει συνεχώς το βλέμμα του στραμμένο στο κόμμα (καθώς, εκτός από υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, παραμένει γενικός διευθυντής της Ν.Δ. σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία) και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον γραμματέα. Εχει το «γενικό πρόσταγμα» και την επίβλεψη των περιοδειών, των εκδηλώσεων και της γενικότερης παρουσίας του κόμματος.



Παύλος Μαρινάκης

Συνεχίζει τις περιοδείες, δυναμώνει την επαφή του κόμματος με τη βάση, αναδεικνύει μέσα από εκδηλώσεις το κυβερνητικό έργο, συναντά σχεδόν καθημερινά παραγωγικούς φορείς, επαγγελματικούς συλλόγους, συνδικαλιστικές οργανώσεις και επιμελητήρια. Σε όλες τις επισκέψεις καταγράφει ζητήματα και την πρόοδο του κυβερνητικού έργου, ενώ έχει ιδιαίτερα δυναμική παρουσία στις δημόσιες εμφανίσεις του, ειδικά σε «δύσκολα» θέματα.



Στέλιος Κονταδάκης

Εχει την εποπτεία των οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα και μαζί με τον Παύλο Μαρινάκη και τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Θανάση Νέζη έχουν τη μέριμνα για τις περιοδείες Μητσοτάκη. Ο δεύτερος μαζί με τους Μπρατάκο και Μαρινάκη κρατούν εκτός των άλλων και την μπαγκέτα της συγκρότησης των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων. Σημαντικό γρανάζι του ευρύτερου πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, λειτουργώντας πολλές φορές εν είδει συνδετικού κρίκου με τον «γαλάζιο» μηχανισμό χάρη στην πολύχρονη εμπειρία του στα κομματικά δρώμενα, είναι ο Γιώργος Κατσαούνος, άλλοτε πρώτος εκλεγμένος στην Πολιτική Επιτροπή.



Επικοινωνία

Την ευθύνη του Γραφείου Τύπου της Πειραιώς αλλά και της λειτουργίας των social media του κόμματος έχει ο Νίκος Ρωμανός, με τον ίδιο να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αν. διευθυντές του Γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργο Ευθυμίου και Χρήστο Ζωγράφο, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία και κοντά στο κόμμα.



Ο Ερικ Παρκς, ο οποίος επανήλθε στα της Ν.Δ., έχει αναλάβει να οργανώσει τη στρατηγική ενόψει των επερχόμενων εκλογών, αλλά και την επικοινωνία του κυβερνητικού έργου. Και στα δύο αυτά κομμάτια τον κεντρικό συντονιστικό ρόλο έχει η διευθύντρια επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Κύρα Κάπη. Χρέη εκπροσώπου Τύπου συνεχίζει να έχει ο Τάσος Γαϊτάνης, ο οποίος θα αντικατασταθεί, λογικά, με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στον Νότιο Τομέα, ενώ με το μέτωπο περιφερειακών μέσων ενημέρωσης ασχολείται η Ελενα Σώκου.

Γενική διεύθυνση

Με την καθημερινότητα της Γενικής Διεύθυνσης της Πειραιώς, μετά τη μετακόμιση του Γιάννη Μπρατάκου, ασχολούνται, με την καθοδήγηση βεβαίως του ιδίου, ο Νίκος Παπουτσής, ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής (στέλεχος που προέρχεται από την ΟΝΝΕΔ), και ο Γιάννης Παπαγεωργίου, ως συντονιστής.





*Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά στις 19 Νοεμβρίου 2022.