Τις δικές τους ευχές απέστειλαν, με την ευκαιρία της εορτής της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, Προστάτιδος του Πυροβολικού του Στρατού μας, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, με αναρτήσεις στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο twitter και στο facebook, αντιστοίχως.

«Σήμερα τιμάται η Αγία Βαρβάρα και εορτάζει το Πυροβολικό. Ελληνικό και Κυπριακό Πυροβολικό έχουν τοποθετήσει το εικόνισμα της Αγίας Βαρβάρας στα ασπίδια των πυροβόλων τους. Οι πυροβολητές αντλούν από αυτό δύναμη στους Αγώνες του Έθνους για Ελευθερία. Χρόνια Πολλά», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο ΥΕΘΑ.

5__2_
4__2_
3__1___2_
3__2_
3__1___1_
3__1__2
2__4_
1__4_

Από την πλευρά του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ για τον εορτασμό της Προστάτιδος του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας έγραψε τα εξής στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Σήμερα γιορτάζει η Αγία Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα και μαζί της γιορτάζουν οι Πυροβολητές μας, που την έχουν ως Προστάτιδά τους.

Χρυσές σελίδες δόξας και κραταιά η προσφορά τους στους Αγώνες του Έθνους. Οι Έλληνες Πυροβολητές μεγαλούργησαν με τη θρυλική ακρίβεια των πυρών τους, αποτελώντας αξεπέραστα πρότυπα για όλους τους νεότερους συναδέλφους τους στο Όπλο.

Οι Αξιωματικοί και οι Οπλίτες με τα μαύρα επιρράμματα στο πέτο εκπαιδεύονται σκληρά στις Μονάδες και στα Σχολεία του ένδοξου Όπλου τους, για να είναι πάντοτε έτοιμοι να τιμήσουν τις ηρωικές παραδόσεις που παρέλαβαν και να εκπληρώσουν στο ακέραιο την Αποστολή τους.

Η προσφορά, οι ικανότητες και οι δυνατότητες των Πυροβολικού μας αναδεικνύουν το Όπλο ως ένα από τα ισχυρότερα μέσα της Ελληνικής Άμυνας και Αποτροπής.

Χρόνια πολλά στο ένδοξο Ελληνικό Πυροβολικό!».