Βόζεμπεργκ στα Παραπολιτικά 90,1: Αν ήμουν στην Αθήνα θα πήγαινα στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Oυδέποτε αμφισβήτησε την Δημοκρατία
Έκανε λόγο για ισορροπημένη απόφαση της κυβέρνησης
Είπε πως πολιτειακό ζήτημα δεν υπάρχει στην Ελλάδα, ενώ έκανε λόγο και για ισορροπημένη απόφαση της κυβέρνησης.
Αναλυτικότερα, αναφορικά με την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είπε:
Ε.ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ: Βρήκαμε ακόμα ένα θέμα να μας διχάζει και να τσακωνόμαστε. Εγώ αν δεν είχαμε Στρασβούργο όπου είναι πολύ επιτακτική η ανάγκη να είμαστε εκεί γιατί είναι η πρώτη ολομέλεια της χρονιάς θα πήγαινα στην κηδεία. Θα πήγαινα γιατί είχα και κοινωνική γνωριμία με τον τέως, τον εκτιμούσα ως προσωπικότητα, γνωρίζοντας απόλυτα την ιστορική του διαδρομή, τα λάθη που έχει κάνει και τα έχει παραδεχτεί.
Ε.ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ: Για μένα ο τέως ήταν αρχηγός κράτους το λεει η ιστορία μας. Ουδέποτε αμφισβήτησε τη δημοκρατία η οποία πράγματι είναι σταθερή από το ’74 και μετά, λειτουργεί άψογα, κανείς δεν την αμφισβητεί. Πολιτειακό ζήτημα δεν υπάρχει στην Ελλάδα επομένως γιατί συζητάμε για το εάν θα έπρεπε να τιμηθεί ως αρχηγός κράτους κάποιος ο οποίος υπήρξε τότε επί βασιλείας; Δεν νομίζω να ήταν με παράνομο τρόπο.
Αναφορικά με την προσέγγιση της κυβέρνησης για την κηδεία του τέως βασιλιά
Ε.ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ: Ήταν μια ισορροπημένη απόφαση την οποία και στηρίζω αυτό είναι τελείως διαφορετικό από την συζήτηση η οποία έχει ανοίξει κατά πόσο ήταν αρχηγός κράτους.
Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Σαμαρά
Ε.ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ: Ο κ. Σαμαράς στις αλήθειες που είπε δεν έχει απόκλιση από τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ. Έβαλε ένα περίγραμμα που εντάσσεται στην ιδεολογία του και στον πυρήνα της ιδεολογίας της ΝΔ. Είναι μια απάντηση στην αξιωματική αντιπολίτευση και σε όλους εκείνους οι οποίοι έχουν ούτε λίγο ή πολύ ποινικοποιήσει την πολιτική διαδρομή του τέως βασιλέως.
Ε.ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ: Μιλάτε με μια βουλευτή, με μια Νεοδημοκράτισσα η οποία δεν υπήρξε ούτε βασιλόφρων ούτε ακροδεξιά.
Αναφορικά με τη δήλωση των 16 συνταγματολόγων εναντίον της γνωμοδότησης Ντογιάκου
Ε.ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ: Δεν είναι ευχάριστη αυτή η εικόνα, δεν μου αρέσει να συγκρούονται κορυφαίοι δικαστικοί λειτουργοί. Όσο ελεύθερο έχει το δικαίωμα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να πει μια άποψη ή οποία αποτυπώνεται σε γνωμοδότηση άλλο τόσο ελεύθερος είναι και ο αντίλογος. Δεν έχω διαβάσει όλη τη γνωμοδότηση του κ.Ντογιάκου για να έχω άποψη
ΔΗΜ: Ξέρουμε ότι φρενάρει αυτό που μπορεί να κάνει μια ανεξάρτητη αρχή όπως η ΑΔΑΕ
Ε.ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ: Δεν το φρενάρει το εντάσσει στον πρόσφατο νόμο ο οποίος θέλει μια τριμελή επιτροπή να ασχολείται με αυτό το ζήτημα. Εγώ δεν θα αμφισβητήσω ούτε το κύρος του κ. Ράμμου ούτε των 16 συνταγματολόγων που έχουν την άποψη τους αλλά να πούμε και μια παράμετρο που δεν έχει μπει στο δημόσιο διάλογο ότι μια γνωμοδότηση δεν είναι δεσμευτική για κανέναν. Είναι γνωμοδότηση δεν είναι απόφαση, δεν είναι δικαιοδοτικό όργανο. Δεν αλλάζει τα δεδομένα.