Είναι επίσημο: ο Μαρκ Άνγκελ είναι ο διάδοχος της Εύας Καϊλή, που την Πέμπτη θα μάθει αν θα παραμείνει προφυλακισμένη, στην αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Από την άλλη μεριά, ένας κόσμος ομολογίας και ονομάτων ανοίγεται μετά το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε με τις βελγικές Αρχές ο Αντόνιο Παντσέρι

Το ρεπορτάζ του MEGA αναφέρει ότι το πρώην μέλος του Ευρωκοινοβουλίου έδωσε το όνομα του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα στο πλαίσιο της εμπλοκής του στο Qatargate, αλλά αθώωσε τη Μαρί Αρένα.



«Διαφθορά στο Ευρωκοινοβούλιο: ο Παντσέρι, μετανοημένος, κατηγορεί τον Ταραμπέλα» γράφει η εφημερίδα «Le Soir», ενώ την ίδια στιγμή ο πρώην ευρωβουλευτής της Ιταλίας βγάζει εκτός των εμπλεκομένων τη Μαρί Αρένα: «Ο πρώην ευρωβουλευτής Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι παραδέχεται τη διαφθορά σε συνεργασία με το Κατάρ και το Μαρόκο, αθωώνει όμως πλήρως την ευρωβουλευτή του Βελγίου Μαρί Αρένα, το όνομα της οποίας έχει αναφερθεί στον τύπο», αναφέρει η «Le Soir».

«Κάθε φορά του δίναμε 20.000 ευρώ»

 

Όπως παραδέχθηκε στους ανακριτές ο Αντόνιο Παντσέρι, μαζί με τον σύντροφο της Εύας Καϊλή έψαχναν βουλευτές που θα μπορούσαν να στηρίξουν συγκεκριμένες θέσεις υπέρ του Κατάρ. Έτσι έφτασαν σε συμφωνία με τον Μαρκ Ταραμπέλα.

«Έδινα τα χρήματα στον Ταραμπέλα σε διαφορετικά σημεία. Τα χρήματα ήταν σε χάρτινες σακούλες. Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια. Η επαφή γινόταν κυρίως από μένα και ορισμένες φορές από τον Τζιόρτζι. Κάθε φορά του δίναμε 20.000 ευρώ», ομολόγησε ο Παντσέρι.

Συνολικά ο Βέλγος ευρωβουλευτής φαίνεται να έχει λάβει από τον Παντσέρι 120 με 140.000 ευρώ.

«Kάθε πληρωμή γινόταν με διαφορά 2-3 μηνών και η τελευταία έγινε πριν από έξι μήνες. Ο Μαρκ Ταραμπέλα πληρώθηκε αρκετές φορές, με το συνολικό ύψος των χρημάτων που έλαβε να είναι κάπου ανάμεσα στα 120.000 και τα 140.000 ευρώ. Τα χρήματα του δίνονταν σε μετρητά. Εγώ του τα έδωσα αρκετές φορές, ενώ ορισμένες άλλες ήταν μαζί μου ο Τζιόρτζι», αποκάλυψε ο Παντσέρι.

Την ίδια στιγμή, οι ιταλικές Aρχές ανακοίνωσαν ότι συνελήφθη η λογίστρια του Ιταλού. Η Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι συνελήφθη από εισαγγελείς στο Μιλάνο βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε την Τετάρτη από Βέλγους εισαγγελείς. Σε βάρος της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνωμοσία, διαφθορά και ξέπλυμα χρημάτων.