Τζάκρη στα Παραπολιτικά 90,1: Η τροπολογία της κυβέρνησης για το μπλόκο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, είναι αντισυνταγματική και εγκυμονεί κινδύνους
Ακόμη, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει την δική του τροπολογία
Η τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία μπαίνει μπλόκο στη συμμετοχή του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη και της Χρυσής Αυγής, στις επερχόμενες εκλογές, είναι αντισυνταγματική και εγκυμονεί κινδύνους, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη.
Μεταξύ άλλων, δήλωσε:
Η κα Τζάκρη, διευκρίνισε ότι: «Ο Αλέξης Τσίπρας εξαίρεσε από αυτή την υψηλού συμβολισμού κίνηση, της αποχής μας από τις ψηφοφορίες της Βουλής, ως αντίδραση στις διαδοχικές αντιδημοκρατικές και αντιθεσμικές εκτροπές της κυβέρνησης, για ευνόητους λόγους, την προσπάθεια να επανέλθει στο προσκήνιο η εγκληματική συμμορία των Νεοναζί. Είναι ένα θέμα που πράγματι όλοι πρέπει να δούμε σοβαρά, τόσο λόγω της μεγάλης πολιτικής σημασίας, όσο και λόγω των σοβαρών συνταγματικών προβλημάτων και περιορισμών που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Υπάρχει αυτό το άρθρο 29 παράγραφος 1 του Συντάγματος που ορίζεται ότι η οργάνωση και η δράση των πολιτικών κομμάτων οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, αφαιρέθηκε όμως η αρχική πρόβλεψη του κυβερνητικού σχεδίου, κατά το οποίο η παράβαση της υποχρέωσης αυτής θα συνεπαγόταν την απαγόρευση λειτουργίας του παραβατικού κόμματος. Γενικά δεν επιτρέπεται η ποινικοποίηση του πολιτικού φρονήματος, αλλά μόνο των πράξεων. Επομένως, υπάρχει εδώ ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος».
«Όπως έχει κατατεθεί η κυβερνητική τροπολογία, είναι αόριστη, ώστε να εγκυμονεί πολλούς κινδύνους», τόνισε η κα Τζάκρη, η οποία ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τη δική του τροπολογία.
«Δεν είναι αυτό που θέλουμε να ψηφίσουμε μια τροπολογία, η οποία υπάρχει κίνδυνος να πέσει αύριο. Πρώτα στον Άρειο Πάγο, που επικυρώνει τους συνδυασμούς και έπειτα στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Το ζήτημα είναι σήμερα η έννομη τάξη να αποκλείσει από την εκλογική διαδικασία αυτή την εγκληματική, ρατσιστική οργάνωση και να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο» είπε ακόμα.
«Εμείς λέμε εδώ, ότι αυτός ο τρόπος έτσι όπως έρχεται, ‘’ανοίγει την κερκόπορτα’’ για διευρυμένες ερμηνείες και εξίσωση του ρατσισμού και με άλλες ιδεολογίες, στο πλαίσιο της ανιστόρητης κατασκευής των δύο άκρων, που υιοθετεί και η Νέα Δημοκρατία» σημείωσε επίσης.
Σχετικά με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τα πιθανά θετικά μέτρα για τους πολίτες, σχολίασε: «Εγώ ακούω με προσοχή τις παρατηρήσεις των συναδέλφων από τη Νέα Δημοκρατία, που σχολιάζουν ως πλήγμα δήθεν για τη δημοκρατία την αποχή μας στις ψηφοφορίες, η οποία έρχεται να υπογραμμίσει ότι υπάρχει εκτροπή. Όλα αυτά θα μπορούσα να τα δεχτώ από ανθρώπους πιο συντηρητικούς, πιο καχύποπτους για την ειλικρίνειά μας. Και δε μπορώ να δεχτώ και το θεωρώ υποτίμηση της νοημοσύνης και ημών και του κοινού. Την ευαισθησία αυτή τη δείχνουν άνθρωποι, που όταν συναντούν τον κο Χατζηδάκη, λένε ‘’γεια σου υπουργάρα’’, σαν να μην τρέχει τίποτα, που όταν ακούν τον κο Γεωργιάδη να λέει πως και ο Ερντογάν παρακολουθεί το Πεντάγωνό του, αισθάνονται εθνική υπερηφάνεια και όταν ακούν για μαφιόζους στην Κατεχάκη, που κανονίζουν σε ποιο πόστο θα μετακινηθεί ο κάθε αξιωματικός, τολμούν ακόμα να λένε ‘’Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια’’».
Κληθείσα να σχολιάσει το περιστατικό που εκτυλίχθηκε ανάμεσα στην κα Καραμανλή και τον κο Βαρεμένο, αποκρίθηκε: «Θα σας απαντήσω ως άνθρωπος, να μην προτάσσουμε τη γυναικεία μας φύση. Κηδεύονται δύο νέοι άνθρωποι, άνθρωποι του καθήκοντος και της εθελοθυσίας, γιατί ανέλαβαν τους κινδύνους ζωής χωρίς να είναι σε πόλεμο.
Αν κάποιος δημοσιογράφος, την ώρα της κηδείας, ζουμάρει στον θρήνο ή στην εύκολη εντυπωσιοθυρία, προκειμένου να κερδίσει κάποιος πόντους τηλεθέασης, δε θα το λέγατε κίτρινο;
Ο κος Βαρεμένος θα έπρεπε σίγουρα να είχε αντιδράσει διαφορετικά, θα έπρεπε να αποχωρήσει, για να μη γίνει άθελά του μέρος της πολιτικής αθλιότητας. Σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να επιδοθεί σε αυτή τη συγκεκριμένη χειρονομία».