Ρουσόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1: Αν ο Καραμανλής είχε στο μυαλό του την Προεδρία της Δημοκρατίας θα είχε αποδεχτεί την πρόταση το 2015
Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή
Επιπλέον, τόνισε πως δεν έχει παράπονο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είπε χαρακτηριστικά ότι «ο Κώστας Καραμανλής ήταν πάντα μέσα στην πολιτική και δεν είναι δυνατόν να αποχωρήσει από αυτήν».
«Το 2015»
Στη συνέχεια, ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε πως αν ο πρώην πρωθυπουργός είχε στο μυαλό του την Προεδρία της Δημοκρατίας θα είχε αποδεχτεί την πρόταση το 2015.Η συνέντευξη
Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος είπε στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή:
Για την είσοδο του στην πολιτική: Μια φράση που μου είχε πει το καλοκαίρι του 2000 ο Κώστας Καραμανλής, τότε που μου έκανε την πρόταση, «σου υπόσχομαι περισσότερες λύπες από χαρές άμα μπεις στην πολιτική». Ήταν δε τόσο σημαδιακή γιατί εγώ είχα κλείσει το κινητό μου, η Μάρα ήταν έγκυος στην κόρη μας και παθαίνει αποκόλληση στο γραφείο και την τρέχει ο Δ. Μιχαλέλης στο νοσοκομείο. Με ψάχνανε στο κινητό kαι δεν με βρίσκαμε γιατί εγώ έχοντας κλείσει το κινητό για το ραντεβού με τον Καραμανλή, που δεν είχα πει ούτε στη γυναίκα μου ήθελα να είμαι ήσυχος. Επί τρεις ώρες λοιπόν συζητάγαμε, εγώ δέχτηκα την πρότασή του αμέσως, ήθελα να μπω στην πολιτική είναι αλήθεια και επειδή μου είχε γίνει και παλαιότερα μια πρόταση από τον Μ.Έβερτ να είμαι ευρωβουλευτής το ’94 και του είχα αρνηθεί γιατί θεωρούσα ότι έπρεπε να δουλέψω κι άλλο πριν μπω στην πολιτική, όταν ήρθε η πρόταση του Καραμανλή ήμουν πια έτοιμος. Όταν πια τελειώσαμε την κουβέντα μου είπε ότι θέλω να θυμάσαι αυτό που σου είπα ότι εγώ δεν σου υπόσχομαι πολλές χαρές, περισσότερες λύπες θα έχεις στην πολιτική και κράτησε το λόγο του. Ουδέν παράπονο έχω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Για το αν πιστεύει ότι ο Κ. Καραμανλής αποχωρεί από την πολιτική: Ουσιαστικά ένας άνθρωπος ο οποίος μια ζωή μέσα στην πολιτική ήταν γιατί έκανε μεν τις σπουδές του, εργάστηκε για ένα διάστημα ως δικηγόρος αλλά ουσιαστικά στην πολιτική ήταν που ανδρώθηκε και συνέχισε σε όλες τις θέσεις που πήρε είτε στη νεολαία της ΟΝΝΕΔ είτε αργότερα ως αρχηγός κόμματος, το να αποχωρήσεις από την πολιτική είναι μια κουβέντα. Δεν αποχωρεί γενικώς κανείς από την πολιτική γιατί ούτως ή άλλως παραμένει ενεργός υπό την έννοια ότι έχει κόσμο που τον βλέπει, που τον συμβουλεύεται, τον νουθετεί. Η σχέση μου παραμένει φιλική εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτα παρά τις αντιξοότητες που περάσαμε ίσως αυτές μας βοήθησαν περισσότερο, το παρόν στην πολιτική για έναν άνθρωπο ο οποίος μόνος του γράφει στη δήλωσή του ότι είναι 50 χρόνια πια που βρίσκεται στην πολιτική νομίζω είναι αυτονόητο. Η ταύτιση με τον κοινοβουλευτισμό στην Ελλάδα όμως είναι και ταύτιση με την ενεργό πολιτική κακά τα ψέματα. Δείτε τον κ. Ανδρουλάκη ο οποίος δεν είναι βουλευτής πόσο πιο δύσκολη είναι η κοινοβουλευτική του παρουσία.
Για το αν είναι ζημιά για τη ΝΔ η αποχώρηση του κ. Καραμανλή λίγο πριν τις εκλογές ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα: Δύο παρατηρήσεις, η πρώτη ως προς το χρόνο. Ας υποθέσουμε ότι το ανακοίνωνε πέρυσι τον Ιούνιο, και όχι τον Αύγουστο όταν είχε γίνει το θέμα των παρακολουθήσεων, όλοι θα λέγανε «ένα χρόνο πριν γιατί τώρα; Κάτι τον ενόχλησε και για αυτό στέλνει ένα μήνυμα από τώρα για να δημιουργήσει μια αναταραχή για τον επόμενο ένα χρόνο». Αν τον ανακοίνωνε τον Σεπτέμβριο θα ήταν συνυφασμένο με το θέμα των παρακολουθήσεων. Τώρα που είναι πολύ κοντά στις εκλογές υπάρχει αυτό το ερώτημα. Για μένα δεν τίθεται τέτοιο θέμα, η κουβέντα που έχω κάνει δεκάδες φορές μαζί του περισσότερο από πολλά άλλα θέματα είναι το πώς αποχωρεί κανένας. Από τις πρώτες κιόλας μέρες που συνεργαστήκαμε θυμάμαι ότι μου έθεσε το θέμα και με είχε ξαφνιάσει πάρα πολύ τότε. Αυτό είναι το ένα, το δεύτερο που έχει να κάνει με τη Βόρειο Ελλάδα η Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία είχε διαφωνήσει η ΝΔ ως αντιπολίτευση αλλά είχε σπεύσει ο Κυρ. Μητσοτάκης να πει ότι ως πρωθυπουργός σέβομαι και θα σεβαστώ τις διεθνείς συμφωνίες της χώρας ό,τι ζημιά είχε να κάνει στο χώρο της ΝΔ την έχει κάνει. Αν δηλαδή κάποιοι ήθελαν να φύγουν να πάνε στο Βελόπουλο ή κάπου άλλου αυτοί το έχουν ήδη κάνει. Δεν νομίζω δηλαδή ότι θα τους συγκρατούσε ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος άλλωστε δεν εκφράζει τους όποιους ακραίους. Υποθέτω ότι τυχόν αποχωρήσεις για αυτό το λόγο θα είναι πάρα πολύ μικρές.
Για το αν θεωρεί ότι ο Κώστας Καραμανλής έχει στο μυαλό του την προεδρία της Δημοκρατίας: Δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι ότι αν την είχε έντονα στο μυαλό του αυτά τα οποία γράφτηκαν το ’15 περί προτάσεως που του έγινε και λοιπά θα την είχε αποδεχτεί.
Για το ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή του δίπλα στον κ.Καραμανλή: Η πρώτη πολύ δύσκολη στιγμή ήταν το αεροπλάνο ΗΛΙΟΣ. Τότε ήμουνα στην Κρήτη και μου τηλεφωνεί ο Καραμανλής από τη Μύκονο, τόπο καταγωγής της μητέρας του, ενώ είμαι με τα παιδιά και τη Μάρα στην παραλία και μου λεει συμβαίνει αυτό κι αυτό. Το αεροπλάνο ήταν πάνω από τη Ρόδο μέχρι να ανέβω στο δωμάτιο μιλήσαμε τρεις –τέσσερις φορές το αεροπλάνο έπεσε στο Γραμματικό με την απώλεια 120 ζωών. Εγώ έφυγα με ένα ελικόπτερο από τη Κρήτη, ο Καραμανλής με τον Σπ. Σπηλιωτόπουλο και τον Πρ. Παυλόπουλο έφυγε με ένα ελικόπτερο το οποίο οδηγούσε ο Σπήλιος υπουργός Άμυνας τότε. Συναντηθήκαμε στο Μέγαρο Μαξίμου κάναμε μια σύσκεψη η οποία κράτησε πολλές ώρες τελείωσε στις 8 και βγήκα από το Μαξίμου για να κάνω τις ανακοινώσεις. Εκεί ενημερωθήκαμε από τον Σπ. Σπηλιωτόπουλο ότι το αεροπλάνο είχε μπει σε κατάσταση Renegade που σημαίνει ότι αν έμπαινε σε κατοικημένη περιοχή έπρεπε η πολεμική αεροπορία να το καταρρίψει. Εγώ λοιπόν είπα εκείνη την ώρα ότι θα τα πούμε όλα, δεν θα κρύψουμε τίποτα γιατί φανταστείτε να είχαμε κρύψει κάτι τέτοιο και να έβγαινε μετά από λίγες ημέρες ποιος θα πίστευε την πραγματικότητα ότι το αεροπλάνο έπεσε στο Γραμματικό. Αυτή ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή γιατί καταλαβαίνετε θα έπρεπε να μπεις σε μια απόφαση τόσο σκληρή.
Ερώτηση: Πείτε μας και πιο ωραία στιγμή στην πολιτική. Οι εκλογές του 2004;
Απάντηση: Ήταν μια πολύ ευχάριστη στιγμή αλλά οι ευχάριστες στιγμές κρατάνε λίγο.