ΣΥΡΙΖΑ: Καμία αλλαγή στο θέμα των πλειστηριασμών - Οι τράπεζες και τα funds εξακολουθούν να μη δεσμεύονται σε τίποτα
Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν ότι δεν επήλθε καμία αλλαγή παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού
Το θέμα των πλειστηριασμών συνεχίζει να παραμένει πρώτο στην ατζέντα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα να επιμένουν ότι δεν επήλθε καμία αλλαγή, παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, από τη στιγμή που «οι τράπεζες και τα funds εξακολουθούν να μη δεσμεύονται σε τίποτα και να μπορούν ελεύθερα να μη ρυθμίζουν τα χρέη των πολιτών».
Η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφια στον Δυτικό Τομέα, Έφη Αχτσιόγλου, ανέφερε, μάλιστα, ότι στο πρόβλημα που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε, οι τροποποιήσεις δεν επιφέρουν καμία αλλαγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό.
«Το ελάχιστο που θα όφειλε η κυβέρνηση να κάνει, απέναντι στο γενικευμένο κύμα πλειστηριασμών που πυροδότησαν οι επιλογές της, θα ήταν να αναστείλει την εκτέλεσή τους με ΠΝΠ», ανέφερε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου και πρόσθεσε: «Οτιδήποτε άλλο είναι απρόσφορη απόπειρα εξαπάτησης».
Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ακόμα: «Την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η πρώτη κατοικία προστατευόταν από τους πλειστηριασμούς».
«Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι στις 30 Απριλίου 2020 ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα δώσει παράταση στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας που μέχρι τότε ίσχυε -άρα υπήρχε τέτοιο πλαίσιο και υπήρχε από τον ΣΥΡΙΖΑ-, λέγοντας μάλιστα ότι “κανένας Έλληνας δεν θα δει το σπίτι του να κινδυνεύει”», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, τόνισε ότι «ο Πάτσης δεν ήταν ένα λάθος, είναι το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την πρώτη κατοικία».
Και πρόσθεσε: «Σήμερα συζητάμε ξανά για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας γιατί η κυβέρνηση της Ν.Δ. ήταν αυτή που τον Οκτώβριο του 2020, με τον πτωχευτικό του κ. Σταϊκούρα, κατήργησε οποιοδήποτε πλαίσιο προστασίας, ενώ παράλληλα συνέδεσε τη μεταβίβαση των δανείων με τον νόμο του 2003. Ο νόμος του 2003 δεν προβλέπει καμία υποχρεωτικότητα ρύθμισης αυτού που κατέχει το δάνειο προς τον δανειολήπτη, αλλά προβλέπει και αφορολόγητο για τα funds. Κι αυτό γιατί η Ν.Δ. θέλει να κάνει αφορολόγητες δουλειές με τα funds…», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος, παραπέμποντας στην υπόθεση Πάτση.
Ανέφερε, μάλιστα, ακόμα ότι «στις εκλογές οι πολίτες θα κρίνουν και το πολιτικό προσωπικό, το πώς διαχειρίζεται μια κυβέρνηση το δημόσιο χρήμα. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει παραδείγματα όπως της κ. Νικολάου, του κ. Πάτση ή του κ. Μαντά, βουλευτή Μεσσηνίας, που έχει 600.000 ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές…».