Επτά εμπλεκόμενοι έχουν ταυτοποιηθεί για την επίθεση εις βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής.

Ειδικότερα, η αστυνομική έρευνα ανέδειξε ότι επτά είναι οι εμπλεκόμενοι -βασικοί- δράστες στην επίθεση, ενώ άλλοι οκτώ είναι οι παρατηρητές. Αυτό προκύπτει από την αστυνομική έρευνα των στελεχων της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας.

Εκτός από τον 17χρονο, που έχει ήδη συλληφθεί, έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη έξι άτομα, εκ των οποίων τα τρία έχουν συμμετοχή στον ξυλοδαρμό κι άλλοι τρεις στον έντονο προπυλακισμό και την απώθηση του επικεφαλης του ΜέΡΑ25.

Ποιο είναι το προφίλ των δραστών

Ο 17χρονος που ήδη έχει συλληφθεί, έχει καταγράψει ακόμη μία σύλληψη στις 24 Μαρτίου του 2022, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, ενώ έχει προσαχθεί άλλες επτά φορές, μετά από επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, όμως δεν προέκυψε η συμμετοχή του σε αυτά και είχε αφεθεί ελεύθερος.

Οι επτά ταυτοποιημένοι είναι ηλικίας από 17 έως 23 ετών και έχουν απασχολήσει ξανά την αστυνομία στο παρελθόν, ενώ είναι γνωστοί στην περιοχή των Εξαρχείων. Την ίδια στιγμή, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι δύο εξ αυτών κατάφεραν διαδοχικά χτυπήματα στο πρόσωπο του γραμματέα του ΜέΡΑ25, ενώ τρίτος τον κλώτσησε στο έδαφος. Ο 17χρονος, ο οποίος είχε τον ρόλο του κινηματογραφιστή, δεν είναι ακόμη γνωστό αν συμμετείχε στον ξυλοδαρμό.

Τα έξι πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη και ενδεχομένως να εκδοθούν εντάλματα για τη σύλληψή τους. Παράλληλα, ακόμη δεν έχει εξεταστεί το βίντεο από το κινητό του 17χρονου, το οποίο πιθανώς να φωτίσει τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής.