Την κυβερνητική έμφαση σε πολιτικές υπέρ των νέων, ως μία από τις πλέον εμβληματικές προτεραιότητες της επόμενης 4ετίας, αποτυπώνουν με σαφήνεια οι τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, μιάμιση εβδομάδα πριν από την προκήρυξη των εκλογών.

«Το πρόταγμα “ανάπτυξη” για όλους στο τελευταίο προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας αφορά πρώτα και πάνω απ’ όλα τους νέους», επισημαίνει ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, θέλοντας να προϊδεάσει για την περίοπτη θέση που έχουν οι οριζόντιες δράσεις υπέρ των νέων στις «γαλάζιες» προγραμματικές εξαγγελίες της επόμενης 4ετίας.

Επιδιώκοντας να κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων και στο απαιτητικό «τερέν» των social media, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει συχνά πυκνά την ιδιαίτερα δημοφιλή στις νεαρότερες ηλικίες πλατφόρμα του TikTok για να αποκαταστήσει έναν αδιαμεσολάβητο δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στον ίδιο και τους νέους ψηφοφόρους.

Αυτή τη φορά, ο πρωθυπουργός επέλεξε τον ατομικό κουμπαρά για να απευθυνθεί στις νεαρότερες ηλικίες, εκλογική δεξαμενή που δε θεωρείται προνομιούχα για το κυβερνών κόμμα.

Στη συγκεκριμένη ανάρτηση, ο κ. Μητσοτάκης εξηγεί τα οφέλη της κυβερνητικής πρωτοβουλίας και εν προκειμένω πόσο μπορεί να αυξηθεί εντέλει η επικουρική σύνταξη των νέων, ενώ τους προσκαλεί να τους θέσουν ερωτήματα και απορίες, που τυχόν έχουν, για να είναι αλήθεια περίπλοκο ζήτημα.

Το πρώτο σπίτι

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, ο πρωθυπουργός αναμένεται να είναι ο πρωταγωνιστής σε εκδήλωση, όπου θα δοθεί το πρώτο σπίτι από το φιλόδοξο κυβερνητικό πρόγραμμα «Σπίτι μου», που στοχεύει να παρέχει φθηνή στέγη σε νέα ζευγάρια έως 39 ετών.

Ήδη, ο κ. Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει μέσω πρόσφατης τηλεοπτικής του συνέντευξης πως εφόσον επανεκλεγεί, η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επανεξετάσει και το πλαίσιο των βραχυχρόνιων μισθώσεων (Airbnb), ώστε να αποκλιμακωθούν οι τιμές στα ενοίκια, που καταγράφουν το τελευταίο χρονικό διάστημα ιστορικά υψηλά.

Ούτως ή άλλως, σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι κυβερνητικές δράσεις με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να υπογραμμίσει αφενός πως το μέρισμα της ανάπτυξης επιστρέφεται κατά προτεραιότητα στους πλέον ευάλωτους, αφετέρου πως η κυβέρνηση παρεμβαίνει ώστε να βελτιώνει την καθημερινότητα πολιτών, που έχουν πραγματική ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε χθες στο σπίτι της την Παραολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο μπότσια, Άννα Ντέντα, η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Προσωπική Βοηθός». Η Παραολυμπιονίκης εξήγησε στον πρωθυπουργό πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι «ανάσα» για τα άτομα με αναπηρία και τον οικογενειακό τους περίγυρο.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 12/4