Λοβέρδος στα Παραπολιτικά 90,1: Ο Μητσοτάκης δημιουργεί έναν «μπαμπούλα», τον Βαρουφάκη, ώστε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του
Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Αρείου Πάγου για το κόμμα Κασιδιάρη, διερωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε υπόμνημα
Αναλυτικά οι δηλώσεις του
Για το άρθρο 16: Η αναθεώρηση του συντάγματος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε και επί κυβέρνησης ΝΔ ολοκληρώθηκε, το ΠΑΣΟΚ της Φ. Γεννηματά το εξέφρασα εγώ στη Βουλή και στις δύο συνθέσεις και επί ΝΔ που αναθεωρήθηκε και επί ΣΥΡΙΖΑ που προτάθηκε η αναθεώρηση και στις δύο ήμασταν υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16. Έχουμε ψηφίσει εμείς. Ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι εμείς για να αναθεωρήσουμε το 16 θέτουμε προϋποθέσεις, προφανώς. Το ξέρει ο κ. Μητσοτάκης ...
Αν διαβάσετε τι λέγαμε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε δύο συνθέσεις της Βουλής ήμασταν υπέρ αλλά οπωσδήποτε προτεραιότητά μας είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αναθεώρησης του συντάγματος από την επόμενη Βουλή: Η επόμενη Βουλή έχει δικαίωμα να καταστεί προτείνουσα Βουλή άρα να υπάρξουν πρωτοβουλίες αναθεώρησης του συντάγματος κορυφαίο θέμα της οποίας εκτός από το άρθρο 16 και η ταχύρυθμη λειτουργία της δικαιοσύνης.
ΔΗΜ: Και η επιστολική ψήφος;
Δεν είμαι έτοιμος να σας το πω γιατί αυτά τα είχαμε συζητήσει όταν το σύνταγμα αναθεωρήθηκε τώρα θα περιμένω να εκφραστούμε συλλογικά
Ερωτηθείς αν προκύψει συνεργασία ΠΑΣΟΚ –ΣΥΡΙΖΑ θα τεθεί το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων: Είναι θέμα κορυφής. Έκανα ένα σεμινάριο πριν από κάποια χρόνια στην Κύπρο, στο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο στη νομική σχολή όπου είχα αριστερά μου τα παιδιά που σπούδαζαν κυπριακό δίκαιο και δεξιά τα παιδιά που σπούδαζαν ελληνικό συνταγματικό δίκαιο και ήταν ίσια σε αριθμό. Δηλαδή μια ολόκληρη πτέρυγα ενός αμφιθεάτρου ήταν παιδιά από την Ελλάδα που σπουδάζανε εκεί, σε πιάνει η ψυχή σου να το βλέπεις αυτό... Αλλά τις προτεραιότητες της σύγκλισης της καθορίζει ο κ. Ανδρουλάκης ως πρόεδρος του κόμματος.
Ερωτηθείς αν θα έβλεπε τον εαυτό του ως υπουργό σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΠΑΣΟΚ: Δεν θέλω να τοποθετούμε σε τέτοια θέματα, πάμε να κανουμε εκλογές, είμαι υποψήφιος βουλευτής θα σκεφτώ τι θα γίνει μετά τις πρώτες ή τις δεύτερες εκλογές; Ο λαός καθορίζει τον συσχετισμό των δυνάμεων, οι πολιτικοί αρχηγοί εφαρμόζουν το άρθρο 37 του συντάγματος και ή πάμε σε εκλογές ή πάμε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, αυτά θα τα πούμε στις 21 του μηνός.
Ερωτηθεις προς τα πού κλίνει το ΠΑΣΟΚ για μια κυβέρνηση συνεργασίας: Είναι αποτέλεσμα συγκλίσεων σε ότι αφορά τις θέσεις, δεν είναι προκαθορισμένες επιλογές αυτές. Όταν κάνεις προκαθορισμένη επιλογή είναι σαν να ραίνεις με γαρδένιες τον αρχηγό του κόμματος τον οποίο βλέπεις να είναι πιο κοντά σου. Εμείς έχουμε δικό μας αρχηγό δεν θα πάμε να κάνουμε επιλογές αρχηγών άλλων κομμάτων.
Επειδή άκουσα τον κ. Μητσοτάκη αυτά που λεει σε ότι αφορά τον κ.Βαρουφάκη είναι ορθά αλλά σε ότι αφορά τα υπόλοιπα είναι υπερβολικός. Δημιουργεί ένα μπαμπούλα ούτως ώστε να επιτύχει συσπείρωση των δικών του ψηφοφόρων.
Ερωτηθείς αν θα έβλεπε μια συνεργασία Τσίπρα –Βαρουφάκη: Ο κ.Τσίπρας το προτείνει αυτό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Όταν ζητάς ανοχή από ένα πολιτικό κόμμα του ζητάς να ανεχτεί την κυβέρνηση σου, για να ανεχτεί την κυβερνηση σου πρέπει να υπάρχουν στοιχειώδεις συγκλίσεις. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που οι συγκλίσεις δεν είναι στην καθημερινότητά μας. Εδώ τα πράγματα είναι οριακά και είναι οριακά γιατί όλα τα κόμματα βάλλουν εναντίον όλων των άλλων όταν όμως ο κ. Τσίπρας παρά τις επανειλημμένες αρνήσεις του κ.Βαρουφάκη επιμένει είναι μια λύση για τον κ.Τσίπρα ο κ. Βαρουφάκης.
Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι θα πάρει την πρώτη εντολή και ότι θα κάνει τις κινήσεις του αναλόγως του εκλογικού αποτελέσματος: Έχει αλλάξει ο κ.Μητσοτάκης, έχει μετατραπεί σε έναν Τσίπρα Νο2 ως προς το θέμα υπό την έννοια ότι ενώ έλεγε ότι δεν υπάρχουν αυτά και θα πάμε στις δεύτερες εκλογές και όλη η ΝΔ έλεγε πάμε στις δεύτερες και ήταν θέμα ημερών εκείνο,- σίγουρα δεν ευθύνεται για την απλή αναλογική ο κ.Μητσοτάκης, ευθύνεται αποκλειστικά ο κ.Τσίπρας-ωστόσο σε ότι αφορά την απόρριψη των πρώτων εκλογών ο κ. Μητσοτάκης είχε μετατρέψει τις πρώτες εκλογές σε γύρο λες και είμαστε Γαλλία. Δεν είναι έτσι, είναι αυτοτελείς εκλογές και μάλιστα με άλλα εκλογικά συστήματα, αναδεικνύεται Βουλή. Κακώς κατά τη γνώμη μου αυτή η Βουλή ορκίζεται. Ορκίζουμε μια Βουλή χωρίς κανένα λόγο, αυτό είναι μια συνταγματικώς ακατανόητη πρακτική που ξεκίνησε το ’12 την οποία θα συνεχίσουμε και τώρα αλλά δεν το καταλαβαίνω! ...Έλεγε ο Πρωθυπουργός και τα στελέχη του «πάμε για αυτοδυναμία και δεύτερες εκλογές» τώρα αλλάζουν γραμμή και λένε «εφόσον είμαστε θα ζητήσουμε συγκλίσεις» έτσι λεει και ο κ.Τσίπρας άρα δεν υπάρχει εδώ θέμα προς συζήτηση προεκλογική, και ο ένας και ο άλλος από τα μεγαλύτερα κόμμα θα μας καλέσουν να συνεργαστούμε για να δούμε με βάση ποια προγράμματα όμως.
Σε ότι αφορά τη σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου για το κόμμα Κασιδιάρη και την κριτική του ΠΑΣΟΚ προς το ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατέθεσε δικό του υπόμνημα: Άλλο και τούτο... Η Βουλή ψήφισε κάποιους νόμους, απέναντι σε αυτούς τους νόμους τοποθετηθήκαμε, η βάση εκκίνησης ήταν κοινή και με το ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να εφαρμοστεί το άρθρο 29 παρ.1 του συντάγματος. Έγινε κάτι αποδεκτό, αυτό που έγινε αποδεκτό οφείλεις να το στηρίξεις. Δηλαδή τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κριθεί σύννομη η πρόταση του κόμματος κ.Κασιδιάρη; Κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ υπομνήματα, κατέθεσε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν καταθέτει;
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει σε θολά νερά: 100% ψαρεύει σε θολά νερά. Δεν ψαρεύει το στέλεχος της Χρυσής Αυγής αλλά στους ψηφοφόρους του κινείται. Θεωρώ ότι είναι πλημμελής η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική ερμηνεία, για το δικό μου μυαλό, είναι ότι αλιεύει ψηφοφόρους, όχι στελέχη. Δεν λεω ότι συμπράττει διότι έχει σχέση ή ότι είναι ένα κόμμα τέτοιο λεω όμως ότι υπάρχει ένα εκλογικό σώμα που θα μείνει μετέωρο, εμείς δεν ψαρεύουμε σε αυτό αλλά οι ψαράδες των θολών νερών ψαρεύουν.