Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει προχωρήσει μπροστά και υπό την πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερκεράστηκαν πολλά δεινά που άφησε πίσω της η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έταξαν πολλά, πειραματίστηκαν, έφτασαν τη χώρα σε αδιέξοδο και το μόνο που κατάφεραν ήταν ο ερχομός ενός τρίτου αχρείαστου μνημονίου, τα capital controls και η οικονομική εξαθλίωση των ελληνικών νοικοκυριών.

Εάν υπάρχει κάτι που δεν μπορούμε να χρεώσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η έλλειψη σταθερότητας. Παραμένουν σταθερά αμετανόητοι και πιστοί στην ακατάσχετη παροχολογία. Εμφανίζονται εκ νέου, ανεπίδεκτοι μαθήσεως, και παρουσιάζουν ένα μη κοστολογημένο πρόγραμμα διακυβέρνησης, που υπόσχεται να αλλάξει την Ελλάδα στις 50 πρώτες ήμερες, ενώ δεν κατάφεραν να αλλάξουν οι ίδιοι σε 8 χρόνια.

Βέβαια έχουν κι εναλλακτικές. Εάν η εξίσωση δεν τους βγει, ο παρονομαστής μπορεί να αλλάξει, καθώς ο πάλαι ποτέ σύντροφός τους και υποψήφιος εταίρος σε πιθανή Κυβέρνηση ηττημένων, Γιάνης Βαρουφάκης, έχει τη λύση. Σε σύντομο χρονικό διάστημα το πρόγραμμα των 50 ημερών δύναται να μετατραπεί σε πρόγραμμα «Δήμητρα». Ένα πρόγραμμα που στην βαθύτερή του ανάλυση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε τριγμούς με τους ευρωπαίους εταίρους και στην αποχώρηση από την ευρωζώνη.

Σε αυτούς τους νέους πειραματισμούς έρχεται να προστεθεί και ο αστάθμητος παράγοντας Ανδρουλάκης. Η πρόσφατη δήλωσή του «ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ, βγαίνει ΠΑΣΟΚ», πέρα από ανησυχητική φαντάζει και αστεία. Δεν πέρασαν πολλές ημέρες εξάλλου από την αναζήτηση του «άγνωστου Χ» και τώρα, το κατά τα λοιπά προοδευτικό κίνημα, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει ότι σώζεται, ανασκευάζει επιβεβαιώνοντας με τον πιο σαφή τρόπο την διάχυτη εσωτερική του αστάθεια.

Μη κοστολογημένα προγράμματα, προγράμματα που οδηγούν σε εποχές εσωστρέφειας και οικονομικού μαρασμού και προτάσεις από πολιτικούς αρχηγούς που άγονται και φέρονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, δεν μπορούν να αποτελούν ρεαλιστική προοπτική διακυβέρνησης. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα, από συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων, από υλοποιήσιμα προγράμματα και από πολιτικές που έχουν πραγματικά στο επίκεντρο τον πολίτη.

Την τελευταία τετραετία η χώρα μας κατάφερε να ορθοποδήσει, να αποκαταστήσει και να ισχυροποιήσει τη θέση της στο διεθνές γίγνεσθαι, να θωρακίσει τα σύνορά της, να μειώσει φόρους και να αυξήσει μισθούς, να κάνει το κράτος ψηφιακό και ευέλικτο, να προχωρήσει σε τομές στην παιδεία. Την τελευταία τετραετία η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξαν ότι ΣΤΑΘΕΡΑ και με συνέπεια, ΤΟΛΜΗΡΑ και με αποφασιστικότητα μπόρεσαν να οδηγήσουν τη χώρα ΜΠΡΟΣΤΑ και η αποτελεσματικότητα αυτή αποτελεί την πιο σαφή διασφάλιση για το μέλλον που μας αξίζει.