Στον Πειραιά βρίσκεται σήμερα, στο πλαίσιο των περιοδειών του ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πριν από λίγο ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε σε μια σχολική αίθουσα με διαδραστικό πίνακα διδασκαλίας όπου και συνομίλησε με μαθητές και δασκάλους.

2_2
3_2
4_2
5_2

Όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός, μέσα ένα χρόνο όλα τα σχολεία, όλες οι τάξεις από την Ε’ Δημοτικού και πάνω, θα έχουν διαδραστικούς πίνακες, μια αλλαγή που θα γίνει με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Συνολικά θα εγκατασταθούν περισσότεροι από 36.000 διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα τμήματα Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίων και Λυκείων.



Το έργο των διαδραστικών πινάκων χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και έχει προϋπολογισμό 150.000.000 ευρώ.

Οι εκπαιδευτικοί θα υποστηριχθούν μέσω νέου ψηφιακού και διαδραστικού εκπαιδευτικού περιεχομένου για τους διαδραστικούς πίνακες, προγράμματος στοχευμένης επιμόρφωσής τους για την αξιοποίηση των διαδραστικών συστημάτων μάθησης στην εκπαιδευτική διαδικασία και από Μηχανισμό υποστήριξης με εξειδικευμένο «helpdesk».



Στον Πύργο Πειραιά ο πρωθυπουργός

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Πειραιά, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και τον Πύργο της πόλης για να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευαν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, οι υποψήφιοι βουλευτές της Α΄ Πειραιά, Κώστας Κατσαφάδος, Νίκος Βλαχάκος, Γιάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος Νόνη Δούνια και Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Αλέξανδρος Τζεφεράκος και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννης Βοϊδονικόλας.

11
12_2