Αυξήσαμε σημαντικά τα ποσοστά μας, αλλά δεν έχουμε φτάσει στον τελικό μας στόχο, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη Νίκη Λυμπεράκη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο κ. Χριστοδουλάκης επισήμανε πως η κοινωνία θέλει πρόταση άλλη από τη ΝΔ και ρεαλισμό.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Χριστοδουλάκη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ, κος Μανώλης Χριστοδουλάκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

«Τα πήγαμε καλά, με την έννοια ότι είχαμε μια αύξηση περίπου κατά 50% των ποσοστών μας. Αυτό δείχνει ότι όντως υπάρχει μια δυναμική διαρκώς ενισχυόμενη, αλλά δεν έχουμε φτάσει στον τελικό στόχο και το λέω αυτό, γιατί ο στόχος του ΠΑΣΟΚ πάντα ξεκινάει με πλειοψηφικούς κοινωνικούς συσχετισμούς και αυτός είναι και απώτερος.

Φάνηκε δυστυχώς με εμφατικό τρόπο ότι αυτήν τη στιγμή ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκε ένα πλεονέκτημα που είχε, είχε το προνόμιο να συγκρίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα και φάνηκε ότι σε αυτήν την σύγκριση ακόμα τυγχάνει μιας ευρείας ανοχής. Για μας το μεγάλο στοίχημα είναι το πώς ο προοδευτικός χώρος συντάσσεται ξανά με τρόπο οργανωμένο, υπεύθυνο, με πρόταση ρεαλιστική, τεκμηριωμένη όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια και μπορεί να ορθώσει μια αντιπρόταση διακυβέρνησης έναντι της ΝΔ. Αυτό είναι για μας το διακύβευμα στις επόμενες εκλογές, αυτή την ισχυροποίηση ζητάμε ακόμα περισσότερο στις 25 Ιουνίου που θα είναι η δεύτερη κάλπη», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν θα εστιάσουν την προεκλογική τους στρατηγική στο ΣΥΡΙΖΑ ή στη ΝΔ, απάντησε: «Η κάλπη απέδειξε την ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί απέναντι στις πολιτικές της ΝΔ που για εμάς εξακολουθούν να είναι προβληματικές. Δηλαδή η κριτική που ασκούσαμε μέχρι το Σάββατο το βράδυ δεν άλλαξε με το αποτέλεσμα των εκλογών, αυτό που πρέπει να αλλάξει με το αποτέλεσμα των εκλογών ειναι πως διαμορφώνουμε εμείς ως ΠΑΣΟΚ μια αντιπρόταση έναντι της ΝΔ. Η πολιτική μας στρατηγική στοχεύει σε μια εναλλακτική αντιπρόταση έναντι του μείγματος διακυβέρνησης της ΝΔ».

«Οφείλουμε να υπενθυμίζουμε ότι δεν φταίει στο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο δημοκρατικός κόσμος, ούτε όσοι δεν τον ψήφισαν, φταίει η στρατηγική του. Το αφήγημα της αντιδραστικής συνθηματολογίας δεν έχει πλέον ευήκοα ώτα στην κοινωνία, η κοινωνία θέλει πρόταση, θέλει ρεαλισμό, θέλει θέση, θέλει τεκμηρίωση, θέλει όντως άλλες προτεραιότητες και άλλο σχέδιο από της ΝΔ αλλά πρέπει να βρει και μια πιο συντεταγμένη έκφραση, αυτή θέλουμε να εκπροσωπήσουμε εμείς.

Το 40% του κ. Μητσοτάκη δεν δείχνει ότι αυτήν τη στιγμή θα μπορούσαμε εμείς να αμφισβητήσουμε το πρόσωπο του στην πρωθυπουργία για αυτό ρωτάμε τον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε.

Κληθείς να απαντήσει στο υποθετικό σενάριο αν στην περίπτωση που η ΝΔ του 40% ζητούσε την σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ αν θα έθεταν την προϋπόθεση του πρωθυπουργού, είπε: «Εμείς αυτά που λέγαμε πριν τις εκλογές θα τα λέγαμε και μετά. Εμείς είπαμε συγκεκριμένα πράγματα για αυτά ζητήσαμε την ψήφο και ο κόσμος ψήφισε με βάση αυτά. Παίρνουμε την εντολή του και θα βάζαμε στο τραπέζι την πρότασή μας και φυσικά τη διαφοροποίηση μας που εξακολουθεί να υφίσταται ότι για εμάς κάποιοι που ταυτίστηκαν με τις πολιτικές που θέλουμε να αλλάξουμε δεν θα μπορούσαν να είναι οι επικεφαλείς αυτής της προσπάθειας».

«Για εμάς το στοίχημα είναι η περαιτέρω ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ και το λεω αυτό έχοντας μια δυναμική που αναπτύσσεται από μια ενίσχυση των συσχετισμών μας. Φαίνεται ότι ο κόσμος ψάχνει να ξανασυγκροτήσει τον προοδευτικό πόλο και να τον κάνει γύρω από όρους πολιτικής πρότασης, γύρω από όρους συνέπειας, γύρω από όρος αξιοπιστίας που δυστυχώς φάνηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έναν κόσμο αυτού του χώρου τον κρατούσε δέσμιο. Νομίζω ότι πλέον απελευθερώνεται αυτός ο κόσμος», επισήμανε για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Όσον αφορά στο προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ στις προοδευτικές δυνάμεις εν όψει των εκλογών, είπε: «Αυτό το έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και πριν τις εκλογές και φάνηκε ότι δεν βρήκε ανταπόκριση, θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξει το προσκλητήριο και να αλλάξει το υποκείμενο του προσκλητηρίου».

Ερωτηθείς αν πιστεύουν ότι το ποσοστό που πήρε το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό διψήφιο, σημείωσε: «Έχει μια ισχύ το διψήφιο αυτό. Δεν είναι το τελικός στόχος μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα και θα το επιδιώξουμε στις επόμενες εκλογές».