«Στόχος να αυξήσουμε τα ποσοστά ώστε να αποτελέσουμε την ισχυρή εναλλακτική προοδευτική πρόταση απέναντι στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Μεταξύ άλλων, είπε πως πολιτικός αντίπαλος του Κινήματος είναι η ΝΔ.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ν. Γιαννακοπούλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Στόχος στις 25 Ιουνίου είναι να αποτελέσουμε εμείς την ισχυρή προοδευτική εναλλακτική πρόταση. Θέλουμε να αυξήσουμε τις δυνάμεις μας και να είμαστε εμείς η άλλη πρόταση απέναντι στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Γιατί όπως αποδείχτηκε την τελευταία τετραετία όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ουσιαστικά με τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε πριμοδότησε τη ΝΔ και αντί αυτή τη στιγμή να βλέπουμε ήττα και πτώση των ποσοστών της μετά από τη διαχείριση της κρίσης με τον τρόπο με τον οποίο την έκανε, μετά από την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, μετά από όλη αυτή την ακρίβεια και απλά την επιδοματική πολιτική δυστυχώς την είδαμε να αυξάνει τα ποσοστά της. Αυτό είναι κάτι το οποίο οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ανερμάτιστη, λανθασμένη, ισοπεδωτική, λαϊκιστική αντιπολιτευτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς χρειάζεται μια άλλη ισχυρή προοδευτική δύναμη η οποία θα μπορέσει να προσφέρει αυτή την άλλη πρόταση.

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Εμείς θέλουμε να αυξήσουμε τα ποσοστά μας όσο περισσότερο γίνεται και πιστεύω ότι με σοβαρή και σκληρή δουλειά πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει αυτή την ανατροπή και να αποτελέσει μια ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στη ΝΔ. Εμείς θέλουμε να είμαστε το άλλο κόμμα, το προοδευτικό κόμμα απέναντι στη ΝΔ.

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Βεβαίως είναι προβληματικό για μια δημοκρατία να υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει αυτή η επιβράβευση της ΝΔ δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι αποτελεί μια λευκή επιταγή ή ότι έχει να κάνει με έναν ανεξέλεγκτο κυβερνήτη για αυτό ζητούμε τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση των ποσοστών μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παλέψει τη ΝΔ, εμείς μπορούμε να το κάνουμε με τις συγκεκριμένες, σοβαρές, μετρημένες προτάσεις μας και ζητούμε την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας μπορεί να λένε ότι θέλουν για να δικαιολογήσουν αυτή την τεράστια ήττα τους. Περίμενα πολύ μεγαλύτερη ουσιαστική αυτοκριτική για το τι τους οδήγησε σε αυτή την απώλεια του 1/3 των ποσοστών τους παρά το να ψάχνουν και να επιρρίπτουν τις ευθύνες στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αυτό δείχνει ότι συνεχίζει να είναι αμετανόητος.

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Ο πολιτικός μας αντίπαλος είναι η ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ άσκησε καθ’ όλη την τελευταία τετραετία, και θα συνεχίσει να το κάνει και τώρα, πολύ σκληρή αλλά σοβαρή κριτική και αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκανε, με τον τρόπο που λειτούργησε την πριμοδότησε.

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Η εντολή που παίρνουμε εμείς είναι εντολή ισχυρής αντιπολίτευσης απέναντι στον κ. Μητσοτάκη.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του κ.Γεωργιάδη για τον στόχο των 180 εδρών

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό δείχνει ποια είναι η αλαζονεία και η αμετροέπεια, ποιος είναι το τρόπος που αντιλαμβάνονται τη διαχείριση της εξουσίας η ΝΔ. Για αυτό λέμε σε καμία περίπτωση οτι δεν μπορεί η ΝΔ να έχει ένα τέτοιο ποσοστό που δημιουργεί αυτή την οίηση σε στελέχη της να μιλούν με αυτό τον τρόπο, να μην αντιλαμβάνονται το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν ευρύτερες συναινέσεις πάνω σε πολύ σημαντικά ζητήματα όπως είναι αυτά τα οποία έχουν να κάνουν με τη συνταγματική αναθεώρηση και με πολύ σημαντικά πράγματα τα οποία πρέπει να δούμε. Αυτή είναι η ΝΔ, εμένα δυστυχώς δεν με εκπλήσσει καθόλου ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε ο κ. Γεωργιάδης και θα περίμενα όχι αντίδραση απλά από τον κ.Δένδια αλλά ποια ήταν η θέση του κ. Μητσοτάκη απέναντι σε αυτές τις δηλώσεις οι οποίες είναι ενδεικτικότατες.