Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, κος Παύλος Μαρινάκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με τη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κος Παύλος Μαρινάκης μίλησε για το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας το κυβερνητικό του πρόγραμμα και συγκρίνοντάς το με τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική που συνηθίζει να ακολουθεί.

Συγκεκριμένα, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ αναφέρει ότι «αυτό το οποίο συμβαίνει με το ΠΑΣΟΚ δεν το περιμέναμε. Θέλοντας να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται ότι γίνεται ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ, ένας ΣΥΡΙΖΑ με γραβάτα στον τρόπο που πολιτεύεται και τον συναγωνίζεται επάξια αλλά σε πολύ άσχημες οδούς».

Επιπλέον, ο κος Μαρινάκης αναφέρθηκε στα τέσσερτα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στη δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου σχετικά με τους 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει ένα πρόβλημα, για το οποίο έχει κάνει ήδη ενέργειες η κυβέρνηση από πέρυσι, το διογκώνει και δημιουργεί Fake news πάνω σε αυτό όπως κάνει σε όλα τα ζητήματα».

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Η ΝΔ κυβέρνησε τέσσερα χρόνια δεν αύξησε ούτε έναν φόρο αντιθέτως μείωσε ή κατήργησε πάνω από 50 φορολογικούς συντελεστές. Στο πρόγραμμα της δεν έχει καμία αύξηση φόρου, δεν έχει καμία κρυφή ατζέντα και θα σας πω ότι αυτά τα οποία προσπαθεί ως δήθεν αντεπιχειρήματα να χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ στερούνται οποιασδήποτε λογικής και κινούνται μεταξύ της επιστημονικής φαντασίας και της προσβολής του κοινού νου. Είναι απερίγραπτο!

Αναφορικά με τη δήλωση της κας Τσαπανίδου για με τους 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Αυτό το οποίο είπε η κα Τσαπανίδου είναι ψευδές το έχει αποδομήσει ήδη στη συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Καταρχάς αφορά λιγότερους ελεύθερους επαγγελματίες , δεύτερον υπάρχει ρύθμιση η οποία ψηφίστηκε πέρυσι και την οποία ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ που παρατείνει την ασφαλιστική ικανότητα μέχρι τέλος Μαΐου αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση δεν αφορά παροχές υγείας και πρόσβαση στις περιπτώσεις του ΕΟΠΥΥ. Ουσιαστικά για ακόμα μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει ένα πρόβλημα, για το οποίο έχει κάνει ήδη ενέργειες η κυβέρνηση από πέρυσι, το διογκώνει και δημιουργεί Fake news πάνω σε αυτό όπως κάνει σε όλα τα ζητήματα.

ΔΗΜ: Άρα δεν υπάρχει αυτό που λέει η κα Τσαπανίδου ότι χιλιάδες άνθρωποι δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα 722€ την ώρα που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους;

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Η κα Τσαπανίδου και ο ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι αποκλείονται 800 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες από τις παροχές υγείας και είναι fake news. Από εκεί και πέρα το πόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν ή όχι ποιο ποσό μπουν να αποπληρώσουν αυτό είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο είναι ένα θέμα διαχρονικό ως προς τις ασφαλιστικές εισφορές ή τις εισφορές υγείας και κάθε κυβέρνηση κρίνεται για τις παρατάσεις που δίνει αλλά κυρίως και για το ύψος των εισφορών. Να πούμε στην κα Τσαπανίδου και στο ΣΥΡΙΖΑ ότι τις ασφαλιστικές εισφορές η ΝΔ τις μείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ τις αύξησε με το νόμο Κατρούγκαλου και σας μιλάει ένας ελεύθερος επαγγελματίας που είχε φτάσει να πληρώνει το 2016 ως άθροισμα φόρων και εισφορών το 86% των εισοδημάτων μου στο κράτος λες και το είχα συνεταίρο. Το γραφείο μου δεν άνηκε ουσιαστικά σε μένα αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ με τις τότε παρεμβάσεις του ασφαλιστικού άρα καλό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλάει για εισφορές, όταν μιλάει για ελεύθερους επαγγελματίες να θυμάται τι έκανε και τι του «ξέφυγε» ότι θα κάνει του κ. Κατρούγκαλου που ήταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός.

Για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Αυτό το οποίο συμβαίνει με το ΠΑΣΟΚ δεν το περιμέναμε. Θέλοντας να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται ότι γίνεται ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ, ένας ΣΥΡΙΖΑ με γραβάτα στον τρόπο που πολιτεύεται και τον συναγωνίζεται επάξια αλλά σε πολύ άσχημες οδούς. Εκτός του ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ το ένα μετά το άλλο προαναγγέλλουν τον ένα φόρο μετά τον άλλο, από τον ΕΝΦΙΑ μέχρι τα μερίσματα μέχρι την αύξηση της φορολογίας στις επιχειρήσεις έχουμε και το πρωτοφανές, στο πανικό τους προφανώς να κρύψουν αυτό το πρώτο πρόγραμμα το οποίο ήταν ένα αόριστο πρόγραμμα χωρίς κοστολόγηση συνειδητοποιήσαμε χθες ότι το εξαφάνισαν από το site τους. Σήμερα έβαλαν από ένα πολυσέλιδο ένα τετρασέλιδο πρόγραμμα εκεί που λέει «πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ» και σήμερα επειδή κατάλαβαν ότι ουσιαστικά τους καταλάβαμε το παλιό πρόγραμμα το μετέτρεψαν ως κείμενο διαβούλευσης και το έβαλαν σε μια άσχετη θέση του site. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, δεν μπορεί κάποιος να πείσει ότι είναι σοβαρό κόμμα και έχει πρόγραμμα. Αλλά για να μην μείνουμε μόνο στο θέμα της εξαφάνισης και της επανεμφάνισης του προγράμματος σε άλλη θέση και τελικά ποιο από όλα τα προγράμματα ισχύει, ο κ. Ανδρουλάκης τις τελευταίες μέρες αναφέρει μια σειρά από παρεμβάσεις οι οποίες δεν αναφέρονται κάποιες εξ αυτών στα προγράμματα αυτά, όσες μπορούμε να κοστολογήσουμε, οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ το 1,2 δις κοστολόγηση προγράμματος, είναι περίπου 12 δις το χρόνο. Αυτές οι παρεμβάσεις ισχύουν, θα γίνουν αν και εφόσον τους εμπιστευτούν οι πολίτες; Αν και έχουν ουσιαστικά πρόγραμμα αντιπολίτευσης. Δεύτερον, σε ποιες από τις εκδοχές των προγραμμάτων τους ανήκουν στην πρώτη, στη δεύτερη; Η απάντηση για μένα είναι ότι όλο αυτό δεν έχει αρχή, μέση και τέλος, δείχνει πλήρη αναξιοπιστία και οδηγεί με ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι το μόνο κοστολογημένο πρόγραμμα, σαφές πρόγραμμα, το ίδιο πρόγραμμα καθ’ ολη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και το μόνο πρόγραμμα το οποίο θα εφαρμοστεί. Εμείς λέμε το εξής εμείς δεν πρόκειται να αυξήσουμε κανέναν φόρο, όπως και δεν αυξήσαμε κανένα φόρο το μόνο που κάναμε ήταν να έχουμε φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών παροχής ενέργειας και των διυλιστηρίων για να στηρίξουμε την κοινωνία και τις επιχειρήσεις στις υπέρογκες αυξήσεις ρεύματος λόγω των εισαγόμενων κρίσεων αλλά και τα επόμενα χρόνια όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα έχουμε μόνο μειώσεις φόρων γιατί θέλουμε οι επιχειρήσεις να συνεχίζουν να προσλαμβάνουν εργαζομένους, θέλουμε το κράτος να έχει μεγαλύτερα έσοδα λόγω των λιγότερων φόρων δηλαδή ουσιαστικά να πληρώνουν λιγότερους φόρους οι πολίτες και οι επιχειρήσεις αλλά να έχουν την ικανότητα να τους αποδίδουν άρα το κράτος να έχει περισσότερα έσοδα για να πληρώνει συντάξεις, να αυξάνει συντάξεις, να διορίζει εκπαιδευτικούς και να έχει ένα ουσιαστικό κοινωνικό κράτος. Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη προγραμματική σύγκριση που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι μονόδρομος η ψήφος στη ΝΔ και στον Κυρ. Μητσοτάκη.

Ακούστε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις του Π. Μαρινάκη