Ένα από τα τελευταία του «χαρτιά» στη «μάχη της Κρήτης» ετοιμάζεται να παίξει μέσα στο επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα με την κατακόρυφη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την επικράτεια, στην Κουμουνδούρου επικρατεί έντονος προβληματισμός και για την τρίτη θέση στη Μεγαλόνησο, η οποία για πρώτη φορά «βάφτηκε» γαλάζια, ενώ δεύτερο, πίσω από τη ΝΔ, αναδείχθηκε το ΠΑΣΟΚ.

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει τις δύο από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες ήταν υποψήφιος εκτός από συμβολική είναι και ουσιαστική, καθώς με την επιλογή του Ρεθύμνου δείχνει αποφασισμένος να δώσει σκληρά τη μάχη της Κρήτης.

Τριήμερη περιοδεία

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα θα κάνει τριήμερη περιοδεία στο νησί, όπου θα πραγματοποιηθεί μια από τις μεγάλες συγκεντρώσεις του την τελευταία προεκλογική εβδομάδα πριν από τις δεύτερες κάλπες. Η άλλη περιφέρεια που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο Δυτικός Τομέας της Αθήνας και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα είχε δράσεις σε Αιγάλεω, Νίκαια και Κερατσίνι.

Σήμερα (6/6) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τις περιοδείες του, στη Β’ Θεσσαλονίκης και την Κατερίνη, όπου θα συνομιλήσει με πολίτες αλλά και με φορείς, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη θεματική εκδήλωση για την οικονομία, στην οποία θα μιλήσουν, εκτός από τον ίδιο, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης.