Συνολικά 32 κόμματα, τέσσερα λιγότερα σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου, προκρίθηκαν για την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου από τον Άρειο Πάγο ενώ 12 κομματίδια και σχηματισμοί έμειναν εκτός τελικού γύρου. Μεταξύ των αποκλεισμένων βρίσκεται – με ομόφωνη απόφαση του αρμοδίου τμήματος του ανώτατου δικαστηρίου - και ο συνδυασμός των ανεξάρτητων συνεργαζόμενων υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» του Ηλία Κασιδιάρη

Οι «Έλληνες»

Υπενθυμίζεται πως το κόμμα Κασιδιάρη είχε αποκλειστεί και από την αναμέτρηση του Μαΐου λόγω της κυβερνητικής τροπολογίας που ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την οποία μορφώματα – εγκληματικές οργανώσεις δεν μπορούν να μεταμφιέζονται σε πολιτικά κόμματα και να διεκδικούν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο.

Αμέσως μετά την ετυμηγορία του Αρείου Πάγου ο πρωτόδικα καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης έσπευσε να δώσει «γραμμή» υποστήριξης στο ακροδεξιό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» του κ. Βασίλη Στίγκα.

Ο επικεφαλής των «Σπαρτιατών»  υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2019 με την Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη το 2019 λαμβάνοντας πανελλαδικά 752 «σταυρούς» και στην συνέχεια υποψήφιος βουλευτής με το ίδιο κόμμα στην Βοιωτία τερματίζοντας στην τελευταία θέση με 35 «σταυρούς».

Οι Τραμπιστές, οι «Σπαρτιάτες» και τα UFO

Πάντως, η μακρά λίστα με τα κόμματα  που θα μετέχουν στις προσεχείς εκλογές περιλαμβάνει, εκτός από τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, τα κόμματα που διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδό τους στη Βουλή Πλεύση Ελευθερίας και ΝΙΚΗ αλλά και τις λοιπές εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις όπως ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ Μ-Λ, Μ-Λ ΚΚΕ κ.α. ρεπουμπλικάνους Τραμπιστές, «Σπαρτιάτες», Πατριώτες, Φιλελεύθερους Οικολόγους και υποψηφίους που υποστηρίζουν ότι είχαν στενές επαφές τρίτου τύπου.

Σημειώνεται δε, πως αυτή τη φορά έλαβαν το «ναι» για την τελική εκλογική αναμέτρηση η Αφροδίτη Λατινοπούλου υπο νέα κομματική ονομασία «Φωνή Λογικής» και οι Εμφιετζόγλου – Μπογδάνος με τον «Πατριωτικό Συνασπισμό». 

Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Ελλάδας – Τ.Ρ.Α.Μ.Π.

Πρόκειται για ακόμα ένα κομματίδιο που τοποθετείται δεξιότερα της ΝΔ οι ιδρυτές του οποίου ενστερνίζονται τις ρεπουμπλικανικές ιδέες και ιδίως τις απόψεις του Ντοναλτ Τραμπ. Πάντως, το επίσημο παράρτημα του ρεπουμπλικανικού κόμματος στην Ελλάδα έσπευσε να πάρει αποστάσεις από τους μιμητές του μιλώντας για σφετερισμό.

Πατριωτικός Συνασπισμός

Οι Εμφιετζόγλου – Μπογδάνος έφαγαν «πόρτα» από τον Αρειο Πάγο για τις εκλογές του Μαΐου καθώς το κόμμα τους «Πατριωτική Ενωση» καταγγέλθηκε για ονοματοκλοπή αλλά και για οικειοποίηση του «Ηλιου της Βεργίνας». Πήραν όμως την έγκριση για την συμμετοχή τους στις εκλογές του Ιουνίου υπό νέο τίτλο: «Πατριωτικός Συνασπισμός», που συμβολίζει την σύμπραξη διαφόρων δεξιών σχηματισμών. Ανάμεσά τους και τρία κόμματα που μετείχαν στις εκλογές του Μαϊου, το Κίνημα 21 του Ζώη Μπέχλη (34.920 ψήφοι), οι Ελεύθεροι Ξανά του Φαίδωνα Βόβολη (20.429 ψήφοι) και το Τώρα Όλοι Μαζί (ΤΟΛΜΑ) του Αθανάσιου Κολυβά (14.059 ψήφοι).

Φωνή Λογικής

Αποτελεί την νέα μαρκίζα του κόμματος της Αφροδίτης Λατινοπούλου. Υπενθυμίζεται πως η Θεσσαλονικιά πολιτικός είχε επιχειρήσει να κατέβει και στις εκλογές του Μαϊου αλλά η αίτησή της απορρίφθηκε από τον Αρειο Πάγο μετά από καταγγελία που κατέθεσε εις βάρος της ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος για ονοματοκλοπή.

Παναθηναϊκό Κίνημα

Με σύμβολο το τριφύλλι και σαφείς αναφορές στον ομώνυμο αθλητικό σύλλογο το πράσινο κίνημα κάνει την επανεμφάνισή του μετά από σχεδόν δέκα χρόνια. Εϊχε λάβει μέρος στις ευρωεκλογές του 2014 συγκεντρώνοντας 0,74%.

Ευ-Κίνηση

Το κόμμα των ξύλινων ποδηλάτων του επιχειρηματία Πολ Ευμορφίδη πήρε αυτή την φορά έγκριση από το ανώτατο δικαστήριο. Οι ιδρυτές του «Ευ – Κίνηση» προβάλουν θέματα οικολογίας και τρόπου ζωής.

Σπαρτιάτες

Επικεφαλής των «Σπαρτιατών» εμφανίζεται ο κ. Βασίλης Στίγκας που στο παρελθόν υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας με την Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 35 «σταυρούς». Το κόμμα  κινείται στον ακροδεξιό χώρο.

Σπέντζας Πολύκαρπος

Σπέντζας Πολύκαρπος ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΟΘΥΤΗ 1978- ΤΡΙΓΩΝΟ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ -UFO- USO EXTRATERRESTIALS- EINSTEIN- ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ. Πρόκειται για μεμονωμένο υποψήφιο ο οποίος υποστηρίζει ότι έχε επαφή με εξωγήινους το 1978 όταν έπλεε στην περιοχή των Βερμούδων. Ο κ. Σπέντζας δηλώνει συνταξιούχος ναυτικός και πρώην ασυρματιστής του πλοίου «ΠΟΘΥΤΗ»


Πράσινο και Μωβ

Τα μέλη του κόμματος μιλούν για τον </h3>. Συνεπικεφαλής είναι η Βασιλική Γραμματικογιάννη και ο Δομίνικος Χρυσίδης ενώ μετέχουν και παλιά στελέχη του χώρου όπως Νίκος Χρυσόγελος κ.α.

Ψηφιακός Ελληνισμός Εν Το Όλον

Ιδρυτής του κόμματος – matrix ο Εμμανουήλ Μητσοτάκης του Νικολάου, αναλυτής συστημάτων πληροφορικής, οικονομικών συστημάτων και συγγραφέας βιβλίων πληροφορικής. Το κόμμα αν και προωθεί την ιδέα του ψηφιακού ελληνισμού δεν έχει παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα 12 κόμματα που αποκλείστηκαν 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (ΔΗΚΕΑ)

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ -ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΕΛ.ΛΑ.Σ.)

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ –ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.)

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

ΕΛΛΗΝΕΣ –ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΖΟΤΟΣ ΙΑΓΚΟΣ

Καραμπόλες στα κόμματα Βελόπουλου, Ζωής και ΝΙΚΗΣ

Αρκετές ανατροπές και καραμπόλες εμφανίζουν οι λίστες με τους υποψήφιους βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, της ΝΙΚΗΣ και της Πλεύσης Ελευθερίας για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου σε σχέση με την σειρά που κατετάγησαν οι υποψήφιοί τους βάσει σταυροδοσίας στην αναμέτρηση του Μαΐου.

Συνήθως οι κομματικές ηγεσίες σέβονται την λαϊκή ετυμηγορία και τοποθετούν πρώτους στην λίστα κάθε εκλογικής περιφέρειας τα πρόσωπα που συγκέντρωσαν τους περισσότερους «σταυρούς» κατά την προηγούμενη πρόσφατη αναμέτρηση εκτός και αν υπάρξει διαφορετική συνεννόηση.

Οι πιο σημαντικές ανατροπές εμφανίζονται στα ψηφοδέλτια της Ελληνικής Λύσης καθώς δύο υποψήφιοι που κατάφεραν να εκλεγούν βουλευτές τον Μάιο, εξαφανίστηκαν από τις λίστες του Ιουνίου. Ειδικότερα, στον Νότιο τομέα Αθήνας πρώτος στη λίστα του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου τοποθετήθηκε ο γνωστός επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας, ενώ εξαφανίστηκε το όνομα της κυρίας Νίκης Αγιοστρατίδου που συγκέντρωσε τους περισσότερους «σταυρούς» τον περασμένο Μάιο και εξελέγη βουλευτής.

Επίσης, στην Α’ Θεσσαλονίκης ο κ. Χρήστος Αμανατίδης που τον Μάιο πήρε τη 2η έδρα για το κόμμα της Ελληνικής Λύσης βρέθηκε εκτός λίστας, καθώς αντικαταστάθηκε στη2η θέση από τον Χαράλαμπο Παναγιωτίδη.  

Στην Α’ Αθήνας, 2ο στη λίστα κάτω από την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε ο κ. Διαμαντής Καραναστάσης ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές δεν ήταν υποψήφιος. Η κυρία Ελένη Δημοπούλου από 2η σε «σταυρούς» τοποθετήθηκε 4η στη λίστα ενώ ο γνωστός ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας από  3ος σε «σταυρούς» τοποθετήθηκε πρώτος στο Νότιο τομέα Αθήνας.

Στον Βόρειο τομέα ο 2ος σε «σταυρούς» Τάσος Οικονομόπουλος της «ΝΙΚΗΣ» μεταναστεύει πρώτος στη λίστα του κόμματος στην Ανατολική Αττική. Στην ίδια περιφέρεια πρώτος στη λίστα της Πλεύσης Ελευθερίας μπαίνει ο κ. Σπήλιος Ζαχαρόπουλος που κατείχε την τελευταία τιμητική θέση του Eπικρατείας.

Στον Δυτικό τομέα Αθήνας πρώτη στη λίστα της Πλεύσης Ελευθερίας μπήκε η τραγουδίστρια Τζόρτζια Κεφαλά απο 2η σε σταυρούς.

Δείτε εδώ τις λίστες όλων των κομμάτων από τις σελίδες 73 έως 354