Έχει σημασία ποια κόμματα θα μπουν στη Βουλή και από ποιους θα εκπροσωπούνται, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο υποψήφιος βουλευτής Δυτικού τομέα Αθηνών με τη ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σε ό,τι αφορά το ζήτηματης Θράκης που έχει προκύψει, ανέφερε πως αναδείχθηκε ένα θέμα για τη θέση δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για το εάν έχουν διαφορετική θέση από την κραταιά εθνική γραμμή.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Βαρβιτσιώτη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, κος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία το επίπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί ο διάλογος μετά τις εκλογές στη Βουλή και έχει μεγάλη σημασία ποια θα είναι τα κόμματα και ποιοι θα εκπροσωπούν αυτά τα κόμματα, γιατί αν εναποθέσουν τις ελπίδες τους σε μικρότερα κόμματα οι πολίτες και εκεί θα πρέπει να επιλέξουν. Δυστυχώς, τους επιλέγουν οι αρχηγοί τους με εκκαθαρίσεις στα ψηφοδέλτια για να επιλέξουν τους δικούς τους και αυτό είναι προσβολή προς τη νωπή λαϊκή εντολή σε συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι που δεν κατάφεραν να αποσπάσουν τη λαϊκή ψήφο παρότι μπορεί να ήταν και γνωστοί σήμερα επιλέγονται από τους αρχηγούς τους να εκπροσωπήσουν τους πολίτες ενώ τους έχουν αρνηθεί με το σταυρό στην κάλπη», είπε αρχικά.

«Ιδιαίτερα τα κόμματα κινηματικού χαρακτήρα και όχι αρχηγικού χαρακτήρα, θα έπρεπε να σέβονται πολύ περισσότερο τη λαϊκή εντολή. Θεωρώ ότι αυτή η συμπεριφορά τους εκφράζει μια αρχηγική αλαζονεία», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το θέμα των δύο βουλευτών Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε: «Νομίζω ότι για αυτό το θέμα ότι έχει να ειπωθεί έχει ειπωθεί. Αναδείχτηκε ένα θέμα για τη θέση δύο υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι βουλευτές την επόμενη μέρα, για το αν έχουν διαφορετική άποψη από την κραταιά εθνική γραμμή. Εγώ μπορώ να δεχτώ ότι κάποιο κόμμα μπορεί να μην σέβεται την εθνική γραμμή και να έχει μια διαφορετική άποψη ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν υπερασπίζεται κάτι τέτοιο, λεει ότι είναι ταγμένος στην εθνική γραμμή δηλαδή στην αναγνώριση της θρησκευτικής και όχι εθνοτικής μειονότητας στη Θράκη. Ο κ. Ζειμπέκ έχει ορκιστεί πολλές φορές αν δεν κάνω λάθος και μάλιστα σε προηγούμενη φάση όταν είχε κάτι ανάλογο δηλώσει τον είχε επιπλήξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εσωτερικές του διαδικασίες άρα τι σημαίνει σήμερα που γίνεται αυτό το θέμα και δεν εμφανίζεται; Κρίνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ζεϊμπέκ και τα προβλήματα τα οποία ενδεχομένως θα δημιουργήσει την επόμενη μέρα».

«Δεν υπάρχει θέμα δήλωσης μετανοίας. Το να εκφράσεις μια θέση και να πεις ότι εγώ πιστεύω αυτό και αυτό δεν είναι δήλωση μετανοίας. Εμείς ζητάμε να ξέρουμε ποια είναι ακριβώς η θέση τους», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τη δήλωση της κα Τσαπανίδου για υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ που μίλησε για Τούρκους της δυτικής Θράκης, είπε: «Δεν έχω υπόψη μου αυτή τη δήλωση αν έχει γίνει κάτι τέτοιο οι δικοί μας βουλευτές δεν έχουν κανένα πρόβλημα με παρρησία σε περίπτωση που υπάρχει κάποια θέση η οποία έχει εκφραστεί με λάθος τρόπο να κάνουν μια διευκρινιστική δήλωση».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι χρειάζεται η χώρα μια σοβαρή αντιπολίτευση, απάντησε: «Ξεκάθαρα αλλά πάνω απ’ όλα η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή, υπεύθυνη, παραγωγική κυβέρνηση, η οποία να μην μπαίνει σε ένα ατέρμονο πολιτικό αλισβερίσι για να πάρει την οποιαδήποτε απόφαση. Η χώρα έχει ακόμα να καλύψει πάρα πολλές μεταμνημονιακές πληγές, μπορεί να έχουμε μπει σε τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης και αύξησης της απασχόλησης και αύξησης των μισθών αλλά αυτό είναι ακόμα πολύ μακριά από αυτό που είχαμε το 2008. Το 2008 είχαμε 250 δις ΑΕΠ και σήμερα έχουμε 192 άρα έχουμε δρόμο να καλύψουμε για να φτάσουμε στο επίπεδο στο οποίο ξεκίνησε η ελληνική κρίση. Θεωρώ ότι έχουμε πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας και δεν μπορεί όλο αυτό να βρίσκεται σε μια κατάσταση ακυβερνησίας ή μιας κυβέρνησης πολύ χαλαρής συνοχής. Σήμερα δεν φαίνεται άλλη κυβερνητική προοπτική από την επικράτηση της ΝΔ με μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Στη συνέχεια, όσον αφορά στο ενδεχόμενο επιστροφή της ρήτρας αναπροσαρμογής στην τιμή του ρεύματος από τον Οκτώβριο λόγω του ότι έχει έρθει σε επίπεδα προ πολέμου, σημείωσε: «Αν ξανανέβει, εδώ είμαστε να στηρίξουμε. Όπως αντιμετωπίσαμε έγκαιρα τη ραγδαία αύξηση που σημειώθηκε ιδιαίτερα μετά τη ρωσική εισβολή και αμέσως δράσαμε στο να μειώσουμε πάρα πολύ το κόστος και κάναμε και πολιτικές οι οποίες τελικά γίνανε και ευρωπαϊκές πολιτικές. Μη ξεχνάτε ότι πρώτη η Ελλάδα είπε θα φορολογήσω τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και αυτό έγινε τελικά ευρωπαϊκή πολιτική με απόφαση του ευρωπαϊκού συμβουλίου. Όπως λειτουργήσαμε εκεί θα λειτουργήσουμε και πάλι γιατί απέναντι σε οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση υπάρχουν τα έκτακτα μέτρα που θα στηρίξουν δεν είμαστε σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να φέρουμε τους έλληνες πολίτες μπροστά σε αδιέξοδα για τα οποία δεν έχουνε ευθύνη».