Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η υπηρεσιακή κυβέρνηση μετά την ανείπωτη τραγωδία με τους 79 -μέχρι στιγμής- νεκρούς μετανάστες από το ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/06) σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.

«Ο Πρωθυπουργός κήρυξε Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 16 Ιουνίου 2023 για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά

Δείτε βίντεο: 


Στον «αέρα» το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών 

Σημειώνεται ότι από νωρίς το μεσημέρι επικρατούσε προβληματισμός στα κομματικά επιτελεία για το αν θα γίνει το προκαθορισμένο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών λόγω του τραγικού ναυαγίου και της εν εξελίξει επιχείρησης διάσωσης. Η διεξαγωγή του ντιμπέιτ έχει προγραμματιστεί κανονικά για αύριο Πέμπτη, αλλά με το βάση γεγονός του τριήμερου εθνικού πένθους η τηλεμαχία και η προεκλογική δραστηριότητα αναμένεται να «παγώσουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διακομματική Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 11 το πρωί της Πέμπτης για να ληφθεί η τελική απόφαση.

Ακύρωσαν ομιλίες και εκδηλώσεις τα κόμματα 

Την ίδια ώρα, ως δεδομένο είναι το γεγονός πως ήδη τα κομματικά επιτελεία έχουν ακυρώσει σημερινές αλλά και αυριανές εκδηλώσεις. Όπως είναι γνωστό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε την προγραμματισμένη για το βράδυ της Τετάρτης (14/06) ομιλία του στην Πάτρα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέβαλε όλες τις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ  και ο Νίκος Ανδρουλάκης την παρουσίαση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΝΔ: Αναστέλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις

«Μετά την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους, λόγω του τραγικού ναυαγίου που συνέβη σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, η Νέα Δημοκρατία αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του κόμματος κατά τη διάρκεια του εθνικού πένθους» αναφέρει η Πειραιώς, σε σχετική ανακοίνωσή της. 

Δείτε βίντεο: