Κλείνει κάθε συζήτηση για παραίτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας  εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ιστορικά χαμηλά.

«Στις 26 Ιουνίου θα είμαι εδώ», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλοντας να δώσει τέλος στα σενάρια που τον θέλουν να παραιτείται στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να συγκρατήσει ούτε το 20% που πήρε στις  κάλπες του Μαΐου.
Με δεδομένο ότι όλες σχεδόν οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται από 16,8% έως και 21,4%, στην Κουμουνδούρου υπάρχει έντονος προβληματισμός για την επόμενη μέρα των εκλογών, καθώς όλοι αναγνωρίζουν ότι το «σκόρδο στη σκορδαλιά» είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι, ενώ μέχρι πρότινος στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης έβαζαν θέμα Τσίπρα, με τη λογική ότι δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέσει ακόμα χαμηλότερα στις κάλπες  του Ιουνίου, τώρα εμφανίζονται να μη συζητούν την απομάκρυνσή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λένε, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έφερνε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 5% και θα εξαφάνιζε την Αριστερά από τον πολιτικό χάρτη. Η αλήθεια είναι ότι οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν ρίξει ακόμα περισσότερο το ηθικό των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κι αυτό γιατί μετά το πρώτο σοκ τα στελέχη της Κουμουνδούρου έπεσαν με πείσμα στον προεκλογικό αγώνα. Τα αποτελέσματα ωστόσο αυτής της διαδικασίας δεν καταγράφονται στις μετρήσεις. Αντίθετα, όλες δείχνουν ότι μεγαλώνει ακόμα περισσότερο η αποσυσπείρωση του κόμματός τους, ενώ οι ψηφοφόροι εμφανίζονται να κρατούν αποστάσεις από το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας, που ήταν το ισχυρό χαρτί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμφανίζεται να έχει χάσει τη δυναμική του.  Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία δημοσκοπήσεων RASS τον εμφάνισε τέταρτο σε δημοφιλία μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Εν τω μεταξύ και με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη στο ραδιόφωνο των  «Παραπολιτικών», ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και αυτό αποδεικνύεται λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, καθώς επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας τα ψεύδη και την αντικοινωνική κρυφή ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Συγκεκριμένα, ο «μαρτυριάρης» κ. Σκυλακάκης παραδέχτηκε ότι στο πρόγραμμα σταθερότητας που έχει καταθέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες δεν περιλαμβάνονται οι προεκλογικές υποσχέσεις Μητσοτάκη. Δεδομένου ότι η ομολογία έγινε πολλές φορές έπειτα από διαδοχικές ερωτήσεις της δημοσιογράφου, κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί το γλωσσικό ολίσθημα. «Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Ο κ. Μητσοτάκης ψευδώς υποστηρίζει ότι όλα τα μέτρα του προγράμματός του έχουν κατατεθεί στις Βρυξέλλες, αντιθέτως καμία προεκλογική υπόσχεσή του δεν έχει κατατεθεί. Ο κ. Μητσοτάκης ψευδώς διατείνεται ότι το πρόγραμμά του είναι κοστολογημένο. Ο κ. Μητσοτάκης ψευδώς υπόσχεται ότι θα δώσει αυξήσεις 25% στους εργαζόμενους. Η αλήθεια είναι ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη είναι κούφιες. Υπόσχεται πράγματα που δεν θα υλοποιηθούν και κρύβει άλλα ακραία, όπως η διαλογή ασθενών στα νοσοκομεία, που σχεδιάζει να υλοποιήσει», σχολίασε η Κουμουνδούρου.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 21/6