Εκλογές 2023: Διμέτωπος Τσίπρα κατά Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκη, λόγω διαρροής ψηφοφόρων - Τι σημαίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ η επανεμφάνιση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη
Οι επιθέσεις Τσίπρα σε Πλεύση Ελευθερίας και ΠΑΣΟΚ δείχνουν την αγωνία στην Κουμουνδούρου λίγο πριν από την κάλπη
Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο στην Πλεύση Ελευθερίας και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι πίσω από την είσοδο της στην Βουλή βρίσκεται η ΝΔ, η οποία την προμοτάρισε όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και εναντίον του ΠΑΣΟΚ για το θέμα Μάντζου, προφανώς δείχνει την αγωνία των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγο πριν από την κάλπη.
Οι πληροφορίες που φτάνουν στην Κουμουνδούρου λένε ότι τα μικρότερα κόμματα της Αριστεράς παίρνουν κάποιες ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ψηφοφόροι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται να επιστρέφουν στη βάση τους.
Η υπόθεση Μάντζου
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να δίνει την τελευταία του μάχη προκειμένου να συγκρατήσει τις δυνάμεις που στο παρελθόν είχαν συστρατευθεί μαζί του. Με αφορμή δημοσίευμα στον τύπο που είχε τίτλο «Δικηγόρος των funds ο Δημήτρης Μάντζος», ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ «επιστρατεύτηκε από εταιρία διαχείρισης δανείων έναντι πολίτη που χρώσταγε σε ελβετικά φράγκα για το στεγαστικό», ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε χθες την απομάκρυνση του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από τα ψηφοδέλτια της Χαριλάου Τρικούπη.
«Θα περίμενε από τον κ. Ανδρουλάκη μια γενναία απόφαση, να βγάλει δηλαδή τον κ. Μάντζο από το ψηφοδέλτιο» ανέφερε και σημείωσε ότι «με τη στάση μας θα πρέπει να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο και ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις και στη συντηρητική παράταξη».«Νόμιμο, αλλά όχι ηθικό»
Και πρόσθεσε: «Φανταστείτε εγώ, που έχω βγει δημόσια και έχω ζητήσει να σταματήσει αυτή η διαδικασία των ανεξέλεγκτων πλειστηριασμών και της άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας, να έχω τον πιο στενό μου συνεργάτη τον κ. Καλογήρου για παράδειγμα, που είναι και δικηγόρος, και το δικηγορικό του γραφείο να αναλαμβάνει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Και να βγάζω εγώ ανακοινώσεις μάλιστα και για το Ελβετικό φράγκο, γιατί έχει ιδιαίτερες θέσεις το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τους δανειολήπτες με Ελβετικό φράγκο και ορθώς, και να πηγαίνει ο στενός μου συνεργάτης να κάνει πλειστηριασμό που αφορά την πρώτη κατοικία από έναν δανειολήπτη για 55.000 ευρώ. Νόμιμο είναι, αλλά δεν είναι ηθικό. Στην πολιτική πρέπει να επιβεβαιώνουμε τις αρχές και τις αξίες μας. Το προηγούμενο διάστημα – και ορθώς – ασκήσαμε πάρα πολύ έντονη κριτική για τον κ. Πάτση, ο οποίος ήταν μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, αλλά και για τον κ. Καππάτο - ο κ. Πάτσης διεγράφη, ο κ. Καππάτος παραμένει και είναι υποψήφιος στην Κεφαλονιά – για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Πρέπει να υπάρχει πλαίσιο των αρχών που ο ίδιος εκπέμπει, ανακοινώνει και εξαγγέλλει. Εκτός αν δεν τον ενοχλεί αυτό».
Η παρέμβαση Σακελλαρίδη
Ακόμα με αφορμή τη δήλωση συμπόρευσης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη με τον ΣΥΡΙΖΑ, προέκυψαν μία σειρά από σενάρια που είχαν να κάνουν με την επόμενη μέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «η ΝΔ μέσα από τα φιλικά της μέσα επιχείρησε να περάσει την άποψη ότι η επανεμφάνιση του πρώην στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα έχει να κάνει με το θέμα της διαδοχής».
Ελεγαν μάλιστα ότι «ήταν ο Αλέξης Τσίπρας εκείνος ο οποίος προσπάθησε να τον πείσει να είναι υποψήφιος στον νότιο τομέα, επισημαίνοντας ότι πλέον οι σχέσεις τους βρίσκονται σε εξαιρετικό σημείο».
Πάντως, για την ιστορία να πούμε ότι ο Γαριήλ Σακελλαρίδη θα πρέπει να γίνει πρώτα μέλος του κόμματος, αφού αποχώρησε το 2015 από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για να διεκδικήσει μία έδρα στην Βουλή θα πρέπει να περιμένει τέσσερα ολόκληρα χρόνια.