Εκλογές 2023 - Αποτελέσματα: Πιο κοντά στην 21η έδρα το ΚΚΕ, σε Ιωάννινα ή Δυτ. Αττική - Χάνει μία ο ΣΥΡΙΖΑ
Ανακατανομή εδρών ενδεχομένως να υπάρξει και αργότερα, όταν τελεσιδικήσουν οι ενστάσεις από βουλευτές ή κόμματα που ζητάνε επανακαταμέτρηση ψήφων, εκεί που οι έδρες κρίθηκαν με μικρή διαφορά.
![vouli](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2023-03-20/vouli.jpg)
Είκοσι έναν βουλευτές φαίνεται να εκλέγει τελικά το ΚΚΕ από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη». Αναμένεται η ανακοίνωση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής, που συνεδρίασε την Πέμπτη (29/06) για να επικυρώσει και να ανακοινώσει το εκλογικό αποτέλεσμα.
Η έδρα για το ΚΚΕ -σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» που επικαλείται πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ- είχε κριθεί, κι αυτό που εκκρεμούσε να ανακοινωθεί ήταν αν θα την έπαιρνε στην εκλογική περιφέρεια των Ιωαννίνων ή της Δυτικής Αττικής.
Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος με βάση τα επίσημα αποτελέσματα από τα πρωτοδικεία συνεχιζόταν μέχρι και χθες, Πέμπτη (29/06). Σε συνδυασμό με τους υπολογισμούς του νέου εκλογικού νόμου, η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή αναμενόταν να οριστικοποιήσει τις έδρες του κάθε κόμματος και τους εκλεγμένους βουλευτές σε όλες τις περιφέρειες.
Αργά το βράδυ της Πέμπτης (29/06), σύμφωνα με τον «Ριζοσπάστη», πληροφορίες επιβεβαίωναν ότι μια επιπλέον έδρα πήγαινε στο ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν να χάνει μια βουλευτική έδρα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανακατανομή εδρών ενδεχομένως να υπάρξει και αργότερα, όταν τελεσιδικήσουν οι ενστάσεις από βουλευτές ή κόμματα που ζητάνε επανακαταμέτρηση ψήφων, εκεί που οι έδρες κρίθηκαν με μικρή διαφορά.