Χωρίς αρνητισμούς και επικριτικά σχόλια, χείρα βοηθείας προσφέρει στην κυβέρνηση το ΠΑΟΚ, σχετικά με την αναμενόμενη έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με την οποία θα ρυθμίζονται όλες οι λεπτομέρειες για την ίδρυση και τη λειτουργία μεικτών πληρωμάτων για τα ασθενοφόρα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), με τη συνδρομή εξειδικευμένων στελεχών της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά ότι “η λύση των μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ είναι λύση ανάγκης για περιορισμένο χρονικό διάστημα” και συμπληρώνει ότι «αντίθετα, είναι επείγουσα η ανάγκη προσλήψεων με σύγχρονη παροχή κινήτρων χωρίς άλλη αναβολή».

Επίσης, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι το πρόβλημα των ράντζων δεν επιλύεται με τη λογική που ακολουθεί το υπουργείο και ιδίως με μεταφορά ασθενών στον ιδιωτικό τομέα. «Μια μόνιμη και διαρκής λύση απαιτεί προσλήψεις στα Τμήματα των Επειγόντων Περιστατικών, αλλαγή του δυσλειτουργικού σημερινού μοντέλου εφημέρευσης και οn line σύνδεση των Παθολογικών, Πνευμονολογικών και άλλων κλινών όπου παρουσιάζεται με οξύτητα το πρόβλημα».