Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η φωτογραφία του νεαρού εργαζοµένου σε ένα beach bar στη Ρόδο που σερβίρει τους πελάτες ενώ βρίσκεται στο νερό. Το συγκεκριµένο µαγαζί διαθέτει ξαπλώστρες οι οποίες είναι µέσα στη θάλασσα και ο νεαρός σερβιτόρος φαίνεται να προσπαθεί να παραδώσει την παραγγελία µε το νερό να φτάνει λίγο πιο πάνω από τη µέση του. Οι συζητήσεις που ξεκίνησαν αφορούσαν το κατά πόσο οι εργαζόµενοι είναι προστατευµένοι από τον νόµο απέναντι σε πρακτικές κάποιων καταστηµαταρχών που µπορεί να τους θέσουν σε κίνδυνο.

rodos

Ύστερα απ’ όλα αυτά, ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου να ξεκινήσουν ελέγχους µε στόχο την ανίχνευση πιθανής παρανοµίας. Συγκεκριµένα, κλιµάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας πραγµατοποίησε έλεγχο στην εν λόγω επιχείρηση, καθώς και σε άλλες, χωρίς όµως να εντοπιστεί κάποια παράβαση.

Ο κ. Γεωργιάδης µιλώντας στο «Secret» τοποθετήθηκε για το συγκεκριµένο ζήτηµα, τονίζοντας ότι µέσα στο επόµενο διάστηµα θα ενταθούν οι έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές. «Στις λίγες µέρες που έχω αναλάβει υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, είχα στενή συνεργασία µε τον πρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας. ∆εχτήκαµε τα θεσµικά τους αιτήµατα, για να µπορούν να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα και αποτελεσµατικότερα. Θα τα ρυθµίσουµε όλα. Η απόφαση του κυρίου διοικητή, όπως έχουµε ενηµερωθεί, είναι να ενταθούν οι έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές, κάτι που µας βρίσκει απόλυτα σύµφωνους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ιδανικές οι συνθήκες λένε οι εργαζόμενοι

Αξίζει να σηµειωθεί ότι οι εργαζόµενοι του συγκεκριµένου beach bar συνεχίζουν να υποστηρίζουν την επιχείρηση. Οι υπάλληλοι επισηµαίνουν ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές. «∆εν εργαζόµαστε µε “συνθήκες Μεσαίωνα”, όπως ειπώθηκε από µέσα µαζικής ενηµέρωσης, ούτε “εκβιαζόµαστε” ούτε “εξαναγκαζόµαστε” να κάνουµε πράγµατα που δεν επιθυµούµε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων µας.

Το beach bar στο οποίο εργαζόµαστε στελεχώνεται από νέους ανθρώπους και οι περισσότεροι εργαζόµαστε ήδη πολλά χρόνια. Εχουµε κέφι και διάθεση για δουλειά, µεταξύ µας επικρατεί φιλικό κλίµα και πνεύµα συνεργασίας για κοινό όφελος, παίρνουµε πρωτοβουλίες και µοιραζόµαστε ιδέες, τις οποίες όλοι µαζί πραγµατοποιούµε. Λειτουργούµε ως οµάδα, αντιµετωπίζουµε την εργασία µας σαν δική µας δουλειά και όλοι προσπαθούµε για το καλύτερο, ακριβώς επειδή έχουµε πολύ καλές συνθήκες εργασίας και καλές οικονοµικές απολαβές (…). Θεωρούµε ότι ήταν ακραίο όλο αυτό που συνέβη και αισθανθήκαµε ότι δεν µας αντιπροσωπεύει. Γνωρίζουµε ποιες είναι οι αρµόδιες Αρχές για να αποταθούµε αν χρειαστεί», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν. Από την πλευρά του, ο νεαρός σερβιτόρος δήλωσε ότι δεν έχει κανένα πρόβληµα, επειδή λαµβάνει γενναιόδωρο φιλοδώρηµα, που µπορεί να φτάσει ακόµη και τα 200 ευρώ.

*Δημοσιεύτηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023