Καθοριστική για την εκλογή του νέου προέδρου είναι η σημερινή μέρα, αφού οι πέντε υποψήφιοι για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματός τους, προκειμένου να ζητήσουν την ψήφο των μελών και στελεχών του.

Η Έφη Αχτσιόγλου, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Παππάς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Στέφανος Τζουμάκας θα μιλήσουν με αλφαβητική σειρά στο συνέδριο, ευελπιστώντας ότι θα κερδίσουν τις εντυπώσεις και θα φύγουν κερδισμένοι από αυτή τη διαδικασία.

Στην πραγματικότητα, το παιχνίδι σήμερα θα κριθεί στο χειροκρότημα, καθώς οι υποψήφιοι πρόεδροι θα μπορέσουν να αντιληφθούν μέσα από τις εκδηλώσεις των συντρόφων τους πόσες πιθανότητες έχουν να κερδίσουν αυτή τη μάχη. Όπως είναι λογικό, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος μέσα σε μία εβδομάδα έχει φέρει την πλήρη ανατροπή στην εκλογική διαδικασία. Με δεδομένο ότι τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που μετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, δεν έχουν ακούσει τον Στέφανο Κασσελάκη να μιλά σε κομματικό ακροατήριο για τις θέσεις και τις απόψεις του για το κόμμα, το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Ο πέμπτος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε πάντως χθες ακόμα ένα νέο βίντεο στη σειρά οπτικοποιημένων μηνυμάτων με απαντήσεις στις επικρίσεις και ειρωνείες που δέχεται από ΜΜΕ, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αυτό το βίντεο απάντησε στα σενάρια σχετικά με το πώς προέκυψε η υποψηφιότητά του και το οποία θέλουν, όπως αναφέρει και ο ίδιος, να βρίσκεται από πίσω ο Τσίπρας, οι ΗΠΑ, η πρεσβεία, μέχρι και ο Μπάιντεν.

Απαντήσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πιο συγκεκριμένα, απάντησε στις φήμες που λένε ότι «μας τον φύτεψαν οι Αμερικανοί, η πρεσβεία, ο Μπάιντεν», αναφέροντας:

«Με ‘‘φύτεψε’’ ο Αλέξης Τσίπρας. Εκείνος με ‘‘πότισε’’ στην πολιτική. Δεν θα πολιτευόμουν αν δεν υπήρχε ο Αλέξης και γι’ αυτό διεκδικώ την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Για να τιμήσω την κληρονομιά του. Θέλω να κάνω τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά μεγάλο κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, η οποία δεν θα αφήσει τη ΝΔ να μας κυβερνά για 12 και 16 χρόνια. Αυτό θέλω. Εδώ είμαι. Χτυπήστε! Όρθιος. Ανθεκτικός. Ξέρω ότι όποιος πάει να χαλάσει την πιάτσα καταδικάζεται ερήμην. Θα συνεχίσω να απαντάω στον μόνο στον οποίο οφείλω να λογοδοτώ: στον ελληνικό λαό».

Την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη σχολίασε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος είπε ότι έχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, ότι συμφωνεί μαζί του σε θέματα, όπως, για παράδειγμα, αυτά που αφορούν τον δικαιωματικό χώρο, αλλά εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο γνωρίζει το κόμμα, την ιστορία του και τους ανθρώπους του. Γιατί το κόμμα, όπως είπε, δεν είναι επιχείρηση να φέρεις διευθύνοντα σύμβουλο από άλλη χώρα.

Ιδιαίτερα σκληρός για την υποψηφιότητα Κασσελάκη εμφανίστηκε ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον πέμπτο υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι όλο αυτό το φαινόμενο είναι κατασκευασμένο από τα μέσα ενημέρωσης, αλλάζει την ατζέντα σε σχέση με τα προβλήματα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και ποιο δρόμο πρέπει να επιλέξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «γελάει η κοινωνία. Έχει πέραση σε έναν κόσμο που είναι UFO, δεν έχει σχέση με τους κοινωνικούς αγώνες και δεν ξέρει για τα συμφέροντα που είναι από πίσω. Από το σύστημα είναι η αναταραχή. Είναι οργανωμένο αυτό. Είναι αυτός δημόσιος βίος;». Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει ενωμένος μετά τη διαδικασία, απάντησε: «Ενωμένος θα βγει ανάλογα με τις εξελίξεις».

*Με πληροφορίες από την Απογευματινή