«Δεν θα μείνει κανείς χωρίς τη στήριξη της πολιτείας», επισήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.

«Δύσκολες μέρες. Το μυαλό, η ψυχή μας και οι προσπάθειές μας βρίσκονται επικεντρωμένες στις πληγείσες περιοχές. Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται με τους υπουργούς σε μία διαρκή συζήτηση προκειμένου να τρέξουμε πολύ γρήγορα την κρατική αρωγή και όλα τα μέτρα στήριξης για τους συμπολίτες μας», είπε αρχικά ο κ. Παπαθανάσης.

Με αφορμή την επιστολή που εστάλη από τον Πρωθυπουργό στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών υπογράμμισε ότι «ζητάει στήριξη, ζητάει ενίσχυση, στο πλαίσιο της οικονομικής βοήθειας που έλαβε και η Σλοβενία. Είτε από ευρωπαϊκούς πόρους, είτε από το ΕΣΠΑ, είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης, είτε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων από εθνικούς πόρους, θα βρεθούν οι πόροι να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας, ξεκαθαρίζοντας ότι «η πολιτεία βρίσκεται συνεχώς εκεί» και πως «πολύ γρήγορα θα ξεκινήσουν τα προγράμματα στήριξης».

«Πρέπει όμως να γίνει αποτίμηση, ώστε να γνωρίζουμε το μέγεθος της ζημιάς. Όλη η κυβέρνηση είναι εκεί προκειμένου να βρούμε τους τρόπους έτσι ώστε να καλύψουμε αυτά που συνέβησαν. Από εκεί και πέρα, η πολιτεία έχει υποχρέωση να συνεχίσει τα έργα. Έχουμε οργανώσει τον τρόπο για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα. Βεβαίως, σε μία τέτοια καταστροφή, η οποία συμβαίνει σε 100, 200 ή 300 χρόνια, η πολιτεία οργανώνεται προκειμένου να καλύψει άμεσα τις ανάγκες των πολιτών», πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης, τονίζοντας: «Ταχύτατη αποζημίωση, ώστε να βοηθηθεί ο κόσμος. Η προσοχή μας στρέφεται εκεί ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να είναι ασφαλείς. Δεν θα μείνει κανείς χωρίς τη στήριξη της πολιτείας».

Για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο DBRS, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι «είχαμε μετά από 12 χρόνια την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Η Ελλάδα είναι μία χώρα στην οποία μπορούν να επενδύσουν χωρίς κανένα φόβο οι επενδυτές. Αυτό θα δώσει δουλειές στους συμπολίτες μας. Θα έχουμε χαμηλότερα επιτόκια και την εικόνα μίας χώρας που υποδέχεται επενδύσεις και δημιουργεί αυτό τον πλούτο που απαιτείται για να έχει τη δυνατότητα να στηρίζει τους συμπολίτες μας σε κάθε πρόβλημα».