Με ενθουσιασμό, χειροκροτήματα, συνθήματα, αγκαλιές και χαμόγελα ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στα γραφεία της Κουμουνδούρου μετά την νίκη του με ποσοστό 56,69% στις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Στέφανος Κασσελάκης, υπό την πολιορκία μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δημοσιογράφων, ανέφερε: «Σήμερα, το φως κέρδισε και η ελπίδα μας γίνεται το μέλλον μας». Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενωτικός στις πρώτες του δηλώσεις, κάνοντας ειδική αναφορά στην Έφη Αχτσιόγλου λέγοντας ότι οι εκλογές δεν είναι πόλεμος για να υπάρχει νικητής και ηττημένος. Ειδική αναφορά έκανε επίσης και στον Νίκο Παππά, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν έκανε καμία αναφορά στον Παύλο Πολάκη. 

5979486
5979493


Στην αρχή της δήλωσής του σημείωσε πως «σήμερα οι σκέψεις μου είναι με τους πληγέντες στην Θεσσαλία, και έρχεται νέα μεγάλη δυσκολία, εύχομαι η πολιτεία να τους σταθεί. Έχουν την υποστήριξη όλων». Στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα θα νικάει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας κόμμα από τα μέλη για τα μέλη, από την κοινωνία για την κοινωνία». Στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης σημείωσε "εγώ δεν ειμαι φαινόμενο. Είμαι η φωνή της κοινωνίας" και τόνισε: «Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ» επανέλαβε μάλιστα τρεις φορές ο Στέφανος Κασσελάκης. «Από αύριο ξεκινάει η σκληρή δουλειά. Εγώ θα σχεδιάσω το πρώτο μου ταξίδι να είναι στην Κύπρο. Πάμε να κάνουμε την Ελλάδα, μια σύγχρονη προοδευτική χώρα.

Ο κ. Κασσελάκης  στη συνέχεια ευχαρίστησε τα στελέχη και τους βουλευτές που «παρά τις πιέσεις στάθηκαν δίπλα μου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.  Ξεχωριστή μνεία έκανε στον Νίκο Παππά. «Σε ευχαριστώ για την υποστήριξη Νίκο Παππά». 

Ευχαρίστησε μεταξύ άλλων και την οικογένειά του, τους γονείς του και τον σύντροφό του και... τον σκύλο τους.  Τέλος, ευχαρίστησε τους εθελοντές και όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. «Εσείς κάνατε την γιορτή της  Δημοκρατίας». Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν άκουσε να τον αποκαλούν «πρωθυπουργό» απευθύνθηκε στο κοινό και είπε χαμογελώντας «ηρεμία».