Για τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπιρτζης.

Ερωτηθείς αν ανέμενε τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Σπίρτζης απάντησε: «Μετά τα αποτελέσματα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας το περιμέναμε. Η νίκη του κ. Κασσελάκη έχει πολλές αιτίες, η μια νομίζω ότι ήταν ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ είχε απορρίψει τους υπόλοιπους υποψήφιους. Το δεύτερο είναι ότι δεν πήγαμε σε μια άλλη διαδικασία εκλογής προέδρου άρα όσοι στήριξαν το να μη γίνει μια συνεδριακή διαδικασία αλλά βάλανε τους όρους και τις προϋποθέσεις για μια διαδικασία που μετακινούσε το επίκεντρο της λύσης, μετά τη μεγάλη ήττα και την αποχώρηση του Αλ. Τσίπρα, από μια πολιτική διαδικασία σε μια διαδικασία επικοινωνιακού μάρκετινγκ αυτά έχουν τέτοιου είδους αποτελέσματα. Τότε δεν είχε εμφανιστεί ο κ.Κασσελάκης άρα δεν είναι λογικό αυτοί που έβαλαν τους όρους και τους κανόνες για μια τέτοιου είδους διαδικασία να κατηγορούν τον κ.Κασσελάκη ότι χρησιμοποίησε την επικοινωνία, το μάρκετινγκ για να βγει πρώτος, το ίδιο έγινε και από την άλλη μεριά».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προχωρήσει ενωμένος»

Για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε: «Εγώ πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προχωρήσει ενωμένος, συντεταγμένα σε ένα συνέδριο που εκεί μπορείς να συζητήσεις, εκεί μπορείς να δει αν μπορείς να συνθέσεις διαφορετικές απόψεις ή όχι. Καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι αυτό που γίνεται δεν αφορά το ΣΥΡΙΖΑ και το εσωτερικό του αλλά αφορά τη χώρα. Αυτό που πρέπει να υπάρχει, και είναι υγεία και για τη δημοκρατία, είναι να υπάρχει ένας προοδευτικός πόλος και αυτός ο προοδευτικός πόλος οφείλει να είναι όχι ο ΣΥΡΙΖΑ από μόνος του αλλά μαζί με το ΠΑΣΟΚ και μαζί με άλλες δημοκρατικές δυνάμεις να ψάξουν, να συζητήσουν, να εκπροσωπήσουν ενιαία τον προοδευτικό κόσμο της χώρας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε εθνικό».