«Την επόμενη μέρα θα κάνω προσπάθεια να είμαστε όλοι μαζί και να ενώσουμε την προσπάθειά μας», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, είπε ότι στη συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Οικονόμου δεσμεύθηκε ότι θα ενισχύσει τις δυνάμεις στην πόλη.

Ερωτηθείς για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο Κώστας Μπακογιάννης τού ευχήθηκε κάθε επιτυχία, ενώ είπε πως θα κριθεί, όπως κρινόμαστε όλοι.



Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Μπακογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1

Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Έχω ήδη μιλήσει στο τηλέφωνο με όλους τους συνυποψηφίους μου και είναι ξεκάθαρο ότι την επόμενη μέρα θα κάνω μεγάλη προσπάθεια να είμαστε όλοι μαζί και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Είναι ξεκάθαρο ότι η λακκούβα δεν έχει ιδεολογία, τα σκουπίδια δεν έχουν χρώμα.

Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Έχουμε ασφαλτοστρώσει τη μισή πόλη, 840 περίπου δρόμους και πάμε για την άλλη μισή. Έχουμε κάνει πεζοδρόμια σε 50 δρόμους συνεχίζουμε για άλλους 200.Έχουμε ένα έργο που αναβαθμίζουμε όλα τα φώτα led της πόλης 43.500 και έχουμε κάνει περίπου τα 25.000. Έχουμε 10 νέα παιδικές χαρές  κάθε χρόνο μέχρι να φτάσουμε στο στόχο μας που είναι δέκα λεπτά περπάτημα από καθε παιδική χαρά για κάθε σπίτι. Συνεχίσουμε κάθε χρόνο με νέα γηπεδάκια.  Στην  Αθήνα δεν μπορείς ποτέ να κάνεις ένα βήμα πίσω να πάρεις μια ανάσα και να πεις «το λύσαμε, τέλος», είναι μια συνεχής προσπάθεια.

Αναφορικά με την ασφάλεια της Αθήνας

Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Η ασφάλεια είναι το Α και το Ω. Εμείς κάναμε μια συζήτηση με τον κ. Οικονόμου περίπου πριν από μια εβδομάδα και πρέπει να σας πω ότι βγήκα από το γραφείο του για πρώτη φορά με μια αισιοδοξία. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει τις δυνάμεις στις γειτονιές, ήδη το είδαμε να γίνεται. Μιλησαμε για την ανάγκη να αξιοποιήσουμε τα εποπτικά μέσα δηλαδή κάμερες μέσα στην Αθήνα. Το κάνουν από το Λονδίνο μέχρι το Βελιγράδι νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε και εμείς. Και το τρίτο είναι να εμβαθύνουμε και να ενισχύσουμε τη συνεργασία  του δήμου με την αστυνομία και της Αστυνομίας με το δήμο γιατί δεν μπορούμε να καθόμαστε στον πάγκο και να τρώμε ποπ κορν και να κάνουμε σχόλια, θα πρέπει να συμμετέχουμε Έχουμε κάνει βήματα αλλά είναι σαφές ότι έχουμε ακόμη ένα βουνό να ανέβουμε. 

Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Εμείς θέλουμε κοινοτική αστυνόμευση, προληπτική αστυνόμευση, συστηματική αστυνόμευση δηλαδή τον αστυνομικό της γειτονιάς.

Για το μεγάλο περίπατο

Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Έχω κάνει δημόσια την αυτοκριτική μου και έχω πει το προφανές ότι η αρχική σύλληψη ήταν σωστή στην υλοποίηση καθυστερήσαμε και καθυστερώντας ταλαιπωρήσαμε και ταλαιπωρώντας εξοργίσαμε . Βεβαίως το τελικό αποτέλεσμα είναι ωραίο αλλά είναι και κάτι παραπάνω είναι ο πρώτος πράσινος της πόλης με νέες δεντροφυτεύσεις, με πολύ πράσινο, με τρεις ροές για τα σκουπίδια Δημάδη για την ανακύκλωση, με υποδομές για ανθρώπους με αναπηρία που έλειπε στο δρόμο στο παρελθόν. Ξέρετε ότι για όση ώρα έχει συζητηθεί στο δημόσιο διάλογο, και έχει συζητηθεί εκτενώς, πιστέψτε με επί δέκα το έχουμε συζητήσει εσωτερικά στο δήμο γιατί ήταν πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να διασφαλίσουμε ότι το πάθημα έγινε μάθημα και πράγματι αυτό νομίζω το έχουμε κάνει.

Αναφορικά με την κυκλοφοριακή όχληση στον περιφερειακό του Λυκαβηττού

Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Έχουμε ήδη ζητήσει μια κυκλοφοριακή μελέτη για τη μονοδρόμηση του περιφερειακού του Λυκαβηττού. Το δεύτερο είναι ότι έχουμε βανάκια τα οποία ανεβοκατεβάζουν κόσμο στο λόφο γιατί το αυτοκίνητο απαγορεύεται να ανέβει άρα το επόμενο βήμα είναι να δούμε πως μπορούμε αυτά τα βανάκια να τα συνδέσουμε όχι μόνο με τους πρόποδες του λόφου αλλά και με τους σταθμούς του μετρό απευθείας ώστε να διευκολύνουμε τους επισκέπτες του Λυκαβηττού να μην παίρνουν καθόλου τ’ αυτοκίνητα.  

Ερωτηθείς αν οι πλατείες που φτιάχνονται σταθμοί του μέτρο θα επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση ή θα γίνουν αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί 

Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Όταν ξεκίνησε το μετρό ξεκίνησε με μια λογική να κάνει αποκαταστάσεις στις πλατείες, αφού έχει ολοκληρωθεί το έργο, με τη δική του λειτουργική λογική και τη δική του αισθητική. Εμάς αυτό δεν μας έπεισε γιατί μιλάμε για ιστορικές πλατείες όπως είναι η πλατεία Κολωνακίου όπως είναι η πλατεία Εξαρχείων, για ιστορικούς χώρος όπως ο χώρος μπροστά στο πνευματικό κέντρο στην  Ακαδημίας που θέλαμε το κάτι παραπάνω για αυτό συμφωνήσαμε με το μετρό και με το υπουργείο Υποδομών όταν ακόμα ήταν υπουργός ο κ. Καραμανλής  να κάνουμε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Αυτοί οι διαγωνισμοί είναι ήδη  στον αέρα και ήδη έχουν κατατεθεί οι συμμετοχές άρα προχωράνε.

Κληθείς να σχολιάσει την νίκη του κ.Κασσελάκη

Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Να ευχηθώ κάθε επιτυχία, καλή επιτυχία. Θα κριθεί και εκείνος όπως κρινόμαστε όλοι. Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο ότι μια ισχυρή κυβέρνηση θέλει και μια ισχυρή αντιπολίτευση και μια καλή κυβέρνηση θέλει και μια καλή αντιπολίτευση. Μακάρι να βρουν τον βηματισμό τους.