Σε στάση αναμονής βρίσκεται ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται από στελέχη του κόμματος του, και ειδικά από  παράγοντες της «Ομπρέλας», όπως ο Νίκος Φίλης και ο Πάνος Σκουρλέτης.  Παράγοντες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει υπομονή για ένα διάστημα και στη συνέχεια θα λάβει τις αποφάσεις του για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει τα στελέχη αυτά, τα οποία πλέον σε καθημερινή βάση του επιτίθενται.

Οι ίδιοι άνθρωποι κάνουν λόγο για «προγκρόμ» διαγραφών από την στιγμή που η νέα ηγεσία θα αποφασίσει να τους αντιμετωπίσει δραστικά. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκη δεν βρίσκεται σε αυτή τη διαδικασία, λένε ωστόσο ότι δεν μπορεί να ανεχτεί για πολύ καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει αυτή την εικόνα.

Διαβάστε εδώΣτέφανος Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα εποχή, “στρατόπεδα” και “εκκαθαρίσεις”

Ο Κασσελάκης πήρε το μήνυμα «άλλαξέ τα όλα» στον ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός των άλλων επισημαίνουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε νωπή εντολή με ένα πολύ σαφές μήνυμα: «Άλλαξέ τα όλα». Προσθέτουν δε ότι ο νέος πρόεδρος δεν έχει κανένα συναισθηματικό δέσιμο με κανένα από αυτά τα στελέχη που σήμερα τον αντιπολιτεύονται και άρα θα μπορεί χωρίς ενδοιασμούς να πάρει τις αποφάσεις του αντίθετα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ήταν πάντα επιφυλακτικός στο να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή την απόφαση του γνωστού καθηγητή αιματολογίας και υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης κ. Γεροτζιάφα, να αποχωρήσει από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς όπως επεσήμανε στην ανάρτηση του οι θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη δεν μπορούν να αντιπολιτευθούν την κυβέρνηση, ούτε να λειτουργήσουν ως ένας αντίπαλος πόλος, καταλήγοντας μάλιστα με την φράση «δυστυχώς ηττηθήκαμε» ο Παύλος Πολάκης πήρε το… «όπλο» του και του απάντησε με μεγάλη ειρωνεία και επιθετικότητα.

Στην ανάρτησή του, ο Παύλος Πολάκης αναφέρει: «Γρήγορη Γεροτζιαφα: Α) μόνο στην επιτροπή τεχνοκρατών ήρθες, όχι στο ΣΥΡΙΖΑ. Β) στην «καταστροφική διαχείριση της πανδημιας από τη ΝΔ» συνέβαλλαν καποιοι όπως εσυ που με αριστερό ένδυμα νομιμοποίησαν Τσιόδρες και Μαγιορκινηδες και Βασιλακόπουλους όπως και το Μητσοτακη! Γιατί δεν υπάρχει «καθαρή και ουδέτερη επιστήμη». Υπάρχει γνώση που ο τρόπος που παράγεται και ο τρόπος που χρησιμοποιείται είτε καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων είτε απλά και ΚΥΡΙΩΣ μεγιστοποιεί τα κέρδη κάποιων! Γ) Πολύ μπλα μπλα η δηλωση «αποχώρησης» σου (από κει που δεν έγινες μέλος ποτέ) αλλά από ουσία μηδέν! Πρόσεξε μην «πάρεις τα βουνά».

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη δημιούργησε αίσθηση όπως ήταν φυσικό, καθώς για πρώτη φορά με την προεκλογική περίοδο -όπου είχε κρατήσει πολύ  χαμηλούς τόνους- επανήλθε με το γνωστό ταπεραμέντο του. Ακόμα και στελέχη που στήριξαν τον Στέφανο Κασσελάκη έλεγαν ότι με κάποιο τρόπο θα πρέπει να ελεγχθεί ο Παύλος Πολάκης, καθώς εάν επιστρέψει στην γνωστή του τακτική θα υπάρξουν πολλά και δύσκολα προβλήματα. Κάποιοι μάλιστα υπενθύμιζαν ότι και με τον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε με την ίδια τακτική και στο τέλος έφτασαν στο σημείο να μην ανταλάσσουν ούτε μία κουβέντα, ενώ ο πρώην αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε προτείνει και την διαγραφή του.

Οι ίδιοι άνθρωποι προσθέτουν μάλιστα ότι ο Παύλος Πολάκης βρήκε στην πραγματικότητα την ευκαιρία να βγάλει τα απωθημένα του και να απαντήσει σε όσους είχαν βρεθεί απέναντι του στα θέματα της αντιμετώπισης του κορονοϊού, αδιαφορώντας  για άλλη μία φορά, για  τις συνέπειες που έχουν οι πράξεις τους. 

Διαβάστε εδώ: Πολάκης για αποχώρηση Γεροτζιάφα: Πρόσεξε μην πάρεις τα βουνά, εσύ νομιμοποίησες τους Μαγιορκίνηδες