Η νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν φαίνεται να αλλάζουν ουσιαστικά την εικόνα ως προς τα ποσοστά των κομμάτων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 17% έναντι 32,5% της ΝΔ, με τις διαφορά στις 15,5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ στο σενάριο της αναλογικής κατανομής των αναποφάσιστων η ΝΔ λαμβάνει 38% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ. Στοστο σενάριο αυτό η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα φτάνει τις 19 ποσοστιαίες μονάδες.

Ζήτημα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν οι 6 στους 10 μετά την εκλογή Κασσελάκη, ενώ δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Μητσοτάκης, με τον Κουτσούμπα να ακολουθεί. Μόλις στην τρίτη θέση, μαζί με τον Ανδρουλάκη, βρίσκεται ο Κασσελάκης - Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, το 54% δηλώνει ότι η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στις καταστροφές ήταν σε λάθος κατεύθυνση
Ζήτημα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι υπάρχει μετά την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, περίπου 6 στους 10 πολίτες (58%), όπως προκύπτει από τη μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη.

Την ίδια ώρα, μόλις το 17% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αποτελεί πλεονέκτημα το γεγονός ότι ο κ.Κασσελάκης εμφανίσθηκε προ ολίγων μηνών στην πολιτική ζωή, το 27% θεωρεί ότι αυτό αποτελεί μειονέκτημα, ενώ το 46% απαντά ότι ουσιαστικά δεν τους κάνει ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Και η ίδια η δημοτικότητα του κ.Κασσελάκη όμως, φτάνει στο 28% -όπως και του Νίκου Ανδρουλάκη- με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διατηρεί το προβάδισμα με ποσοστό 43%. Δεύτερος πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός αναδεικνύεται με 39% ο κ.Κουτσούμπας, ενώ μια ανάσα πίσω από τους κ.Κασσελάκη και Ανδρουλάκη βρίσκεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ωστόσο, καμπανάκι και για την κυβέρνηση αποτελούν δύο ευρήματα της δημοσκόπησης, αφού στην ερώτηση αν θεωρούν ότι στις 100 πρώτες μέρες της η κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση θετικά απαντά το 40%, ενώ ότι κινείται προς λάθος κατεύθυνση απαντά το 51%. Ομως, και στην κυβερνητική αντίδραση στις καταστροφές, το 54% απαντά ότι ήταν σε λάθος κατεύθυνση και το 39% απαντά ότι η κυβέρνηση αντέδρασε στη σωστή κατεύθυνση.

ΣΥΡΙΖΑ

Στο ερώτημα «κατά την άποψή σας, μετά την εκλογή του νέου προέδρου του, υπάρχει θέμα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ»:



Στο ερώτημα «το ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, πρωτοπαρουσιάστηκε στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό πριν λίγους μήνες, κατά την άποψή σας, αυτό αποτελεί πλεονέκτημα ή μειονέκτημά του;»:



Στο ερώτημα «κατά την άποψή σας, τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή του νέου προέδρου του, θα πάνε...»:



Επικαιρότητα
Στο ερώτημα «Κατά την άποψή σας, η κυβέρνηση, στις 100 πρώτες μέρες από τις τελευταίες εκλογές, γενικά κινείται...»:



Στο ερώτημα «Κατά την άποψή σας, η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, γενικά, ήταν...»:



Δημοτικότητες Αρχηγών



Πολιτικοί Δείκτες

Πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις στο ερώτημα «αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές, τι θα ψηφίζατε»: