Την ανησυχία του σχετικά με την πιθανότητα νέου κύματος μεταναστών από την Παλαιστίνη και για τις επιπτώσεις που θα έχει στη χώρα μας ο πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς εξέφρασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης. 

Δημήτρης Καιρίδης: Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών στη χώρα  

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, δήλωσε (Σκάι) ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών στη χώρα βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί τόσο στα χερσαία σύνορα της χώρας όσο και στα αεροδρόμια.

«Η Ελλάδα συνομιλεί με την Αίγυπτο από όπου πιθανότατα θα επιχειρήσουν να περάσουν στην Ευρώπη όσοι φύγουν από τη Γάζα. Προς το παρόν πάντως η Αίγυπτος έχει κλείσει το πέρασμα από τη Γάζα», σημείωσε ο κ. Καιρίδης, ενώ όσον αφορά τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας πρόσθεσε: «Οι Παλαιστίνιοι που φτάνουν στην Ελλάδα θεωρούνται πρόσφυγες. Κάνουν αίτηση ασύλου και τους δίνεται άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα. Ωστόσο, κάθε αίτηση εξετάζεται κατά περίπτωση και με πολύ αυστηρή διαδικασία ταυτοποίησης».

Διαψεύδονται οι πληροφορίες για επεισόδια στη δομή της Σάμου

Να σημειωθεί ότι στις δομές φιλοξενίας αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 3.000 αιτούντες άσυλο παλαιστινιακής καταγωγής, ενώ διαψεύδονται πληροφορίες που διακινήθηκαν μέσω των social media ότι σημειώθηκαν επεισόδια στη δομή της Σάμου.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης τόνισε ότι ένα βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε ήταν από ουγγρικό ακροδεξιό site που ειδικεύεται σε αυτές τις «αναστατώσεις», ξεκαθαρίζοντας πως όλες οι δομές είναι απολύτως ήρεμες και ασφαλείς.

Διαβάστε ακόμα: Καιρίδης για Ισραήλ: "Φόβοι ευρύτερης ανάφλεξης, αν μπει στο παιχνίδι και το Ιράν"