Ο κόσμος χρειάζεται μια θετική αλλαγή από πρόσωπα που έχουν πορεία στον επαγγελματικό στίβο και αυτό το έδειξε στις χθεσινές εκλογές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Δημήτρη Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023.

*Διαβάστε εδώ: Πέτρος Παππάς: Λάθος η στρατηγική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές


Πέτρος Παππάς: Ως το τέλος της εβδομάδας θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πέτρος Παππάς επισήμανε πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ικανοποιημένοι από την στρατηγική που ακολουθήθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ είχε στρατηγική που απέδωσε, αλλά όχι αριθμητικά.

Σημείωσε πως η βάση πρέπει να δείξει τον δρόμο για την ενοποίηση της Αριστεράς.

Τόνισε πως ως το τέλος της εβδομάδας θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Πέτρου Παππά στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα και σχολίασε, μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Το έδειξε και η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη αλλά το έδειξαν και τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών ότι ο κόσμος χρειάζεται μια θετική αλλαγή από πρόσωπα τα οποία έχουν πορεία στον επαγγελματικό στίβο, από ανθρώπους που δεν προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα αλλά έχουν μια σοβαρή αξιόπιστη πρόταση. Αυτό νομίζω ότι είναι το μήνυμα της χθεσινής κάλπης», είπε αρχικά ο Πέτρος Παππάς.

Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένοι από τις πολιτικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές, απάντησε: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη στρατηγική την οποία ακολουθήθηκε στην αυτοδιοίκηση, αλλά και τη στρατηγική η οποία ακολουθήθηκε και στις εθνικές εκλογές και έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Αυτή η στρατηγική συνεργασιών έτσι όπως είχε τεθεί δεν λειτούργησε».

Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, είπε: «Επιχαίρει το ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα, όντως είχε μια στρατηγική η οποία απέδωσε, αλλά όχι αριθμητικά. Να θυμίσω ότι στην περιφέρεια Αττικής το ΠΑΣΟΚ βγήκε τέταρτο με ένα ποσοστό γύρω στο 6,5%. Να θυμίσω ότι ο απόλυτος αριθμός ψήφων που πήρε ο κ. Δούκας στον πρώτο γύρο ήταν 19 χιλιάδες και κάτι τη στιγμή που ο κ. Γερουλάνος το 2019 είχε πάρει 25 χιλιάδες στον πρώτο γύρο άρα δεν θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάποιο λόγο να επιχαίρει για τις καλές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ ως ΠΑΣΟΚ. Αυτό το οποίο είναι σημαντικό είναι ότι η Κεντροαριστερά και οι προοδευτικοί υποψήφιοι ήταν αυτοί οι οποίοι στηρίχτηκαν και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σίγουρα πολύ σημαντικές και συνέβαλαν πολύ σημαντικά στο να εκλεγούν οι άνθρωποι αυτοί. Οπότε δεν είναι ότι απουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εικόνα, απουσιάζει ίσως γιατί δεν είχε μια στρατηγική η οποία θα μπορούσε να τον βάλει στο επίκεντρο των ατόμων που επιλέγησαν τελικά για την αυτοδιοίκηση».

Ερωτηθείς αν θα έπρεπε να ξανασκεφτούν την πρόταση του κ. Σπίρτζη για ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές, απάντησε: «Η βάση πρέπει να δείξει τον δρόμο και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να αποτελέσει τον ιδεολογικό πυλώνα του Κεντροαριστερού χώρου. Η βάση πρέπει να δείξει τον δρόμο για την ενοποίηση της Κεντροαριστεράς, δεν είναι ένα αποτέλεσμα συναλλαγής στελεχιακής σε επίπεδο κορυφής.

Πρέπει να προβληματιστεί όλη η Κεντροαριστερά για το που πάει το πράγμα και το πώς πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της, θα πω ξανά από τη βάση και δεύτερον σε αυτό που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθυνόμενος στα νέα μέλη τα οποία ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται μαζικά στο ΣΥΡΙΖΑ είναι να αναζητήσει τα νέα στελέχη εκείνα τα οποία προέρχονται από την κοινωνία τα οποία να προβάλει και να χρησιμοποιήσει και στο ευρωψηφοδέλτιο».
υπέρ της συνεργασίας με τις προοδευτικές δυνάμεις

«Πρέπει να αναζητήσουμε κόσμο προοδευτικό, ο οποίος θα βγει μπροστά και θα συγκεντρώσει την αποδοχή του κόσμου. Ξαναλέω ότι δεν θεωρώ ότι αυτό μπορεί να γίνει σε επίπεδο κορυφής, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το έκανε προεκλογικά αυτό το λάθος στρατηγικό απευθύνθηκε στο ΠΑΣΟΚ ότι θα υπήρχε προοπτική συγκυβέρνησης αλλά και στις δημοτικές εκλογές εισπράξαμε αρνήσεις άρα είναι μια στρατηγική η από «πάνω στρατηγική» αδιέξοδη αλλά σε κάθε περίπτωση η Κεντροαριστερά πρέπει να προβληματιστεί για το μέλλον της, για το που πάει το πράγμα. Αυτό πρέπει να γίνει από τον κόσμο, από κάτω να έρθει η αλλαγή», συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση αν ενστερνίζεται την άποψη ότι η εκλογή του κ. Δούκα ήταν αποτέλεσμα συσπείρωσης ετερόκλητων πολιτικά δυνάμεων, απάντησε: «Δεν θεωρώ καθόλου ότι είναι μια ανάλυση η οποία έχει βάση, θεωρώ ότι η υποψηφιότητα του κ. Δούκα είχε καθαρά προοδευτικά στοιχεία, σύγχρονα, νομίζω στηρίχτηκε από όλο αυτό τον κόσμο ο οποίος δεν ήθελε τη συνέχιση της πολιτικής που έκανε ο κ. Μπακογιάννης στον δήμο της Αθήνας, η οποία ήταν καταστροφική, υπήρχε μια παραλυσία στον τρόπο με τον οποίο ασκήθηκε η δημοτική διοίκηση. Θεωρώ ότι είναι όλες αυτές οι προοδευτικές δυνάμεις οι οποίες υπάρχουν κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ , το ΠΑΣΟΚ αλλά και σε άλλους χώρους οι οποίες τελικά ψήφισαν τον κ. Δούκα. Εγώ λέω ότι υπάρχουν προοδευτικοί άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή και στη ΝΔ, διεκδικούμε και αυτούς τους ανθρώπους».

Αναφορικά με την υπόθεση Αυτιά - Κασσελάκη και το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΚΑΪ, ανέφερε: «Ούτε υφίσταται ούτε τίθεται κανένα θέμα εμπάργκο, το αν κάποια στελέχη χθες επέλεξαν για κάποιο λόγο ή για το συγκεκριμένο λόγο να μην βγούνε στο κανάλι είναι επιλογή των στελεχών αυτών. Επίσης να σας πω ότι εγώ θα παρίσταμαι σε εκπομπή του ΣΚΑΙ μέσα στην εβδομάδα».

«Υπήρχαν δύο γεγονότα, υπήρχε το προηγούμενο του κ. Χιώτη το οποίο ήταν ένα απαράδεκτο σχόλιο ομοφοβικό για το οποίο νομίζω δικαιούται ένας άνθρωπος να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Υπήρχε ένα δεύτερο επεισόδιο από τον κ.Αυτιά δεν ξέρω κατά πόσο ήταν πρόθεση, είναι ένας πολύ έμπειρος δημοσιογράφος ο κ. Αυτιάς ο οποίος εχει μια πορεία ετών στην τηλεόραση, σίγουρα σε ένα θέμα στο οποίο υπάρχει μια αυξημένη ευαισθησία χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσοχή από έναν άνθρωπο τόσο έμπειρο. Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αισθάνθηκε θιγμένος από αυτό το σχόλιο γιατί υφίσταται όλο αυτό το bulling, υπάρχει όλο αυτό το κλίμα νομίζω ότι και ο δημοσιογραφικός κόσμος πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με ένα θέμα στο οποίο υπάρχει μια τέτοια επικαιρότητα», σημείωσε.

«Ο κ. Κασσελάκης από τον κ. Μπέο δηλαδή υπάρχει ένα κλίμα πολλών ομοφοβικών δηλώσεων, ένα κλίμα έντονου ρατσισμού», επισήμανε.

Ερωτηθείς πότε θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία».