Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, προανήγγειλε την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ και ενδεχομένως την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, να οριστικοποιηθεί με τις σχετικές ανακοινώσεις.

Στο πλαίσιο των ενεργών πρωτοβουλιών, όπως ήταν η συνομιλία του με τον Ταγίπ Ερντογάν, που αναλαμβάνει η Αθήνα μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Τελ Αβίβ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που βγήκαν χθες το φως της δημοσιότητας για επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ.

Σκέρτσος: "Η Ελλάδα στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη αυτοάμυνα"

Ο Άκης Σκέρτσος στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ τόνισε ότι: «Η Ελλάδα είναι παίκτης, έχει ρόλο σε αυτή την υπόθεση», προσθέτοντας πως «δεν πρέπει να εξελιχθεί η κρίση σε περιφερειακή».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας, επισήμανε ότι η Ελλάδα στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη αυτοάμυνα, καθώς και να ζει σε καθεστώς ασφάλειας.

Βασικός στόχος της Αθήνας είναι να διαδραματίσει κομβικό ρόλο, ώστε να μην υπάρξει ανθρωπιστική κρίση από τον πόλεμο Ισραήλ.